Oooooké dus dit was mijn laatste vakantieweek alweer. Dat voelde totaal niet zo doordat ik ‘m voor de helft van de tijd afgesloten van de buitenwereld in het zonnige Zuid-Frankrijk (of in de auto) doorbracht, en toen ik thuiskwam waren er weer genoeg andere dingen waardoor ik nog niet verder heb gekeken dan de volgende dag. Dat maakt helemaal niet uit, want zo kon ik tenminste nog even van de laatste dingen genieten zonder dat ze verpest werden door het idee van school volgende week! Vandaag is het zoals altijd weer tijd om te laten zien waar ik uithing de afgelopen zeven dagen.

Zaterdag

 photo 2014augustus42_zpsf4b0e5f9.jpg

Overdag deed ik eigenlijk weer vrij weinig, gewoon een beetje buiten chillen. Het was gelukkig weer mooi en onbewolkt weer! Graadje of 26, heerlijk.

 photo 2014augustus43_zpsfe1734f6.jpg

Aan het eind van de middag reden we weer richting Marseille, deze keer voor het strand. De (Middellandse) Zee was veel te wild – sommige golven sleurden je echt een meter naar achter – om fatsoenlijk in te kunnen zwemmen en bovendien ook nog enorm vies. Gelukkig niet koud, dus ik ben er nog wel tot mijn middel in geweest! Eigenlijk kwamen we er voor de zonsondergang, omdat ik die wilde zien en vooral vastleggen. Is meer dan gelukt, de foto’s krijgen jullie nog wel te zien!

Zondag

 photo 2014augustus44_zps1e95727e.jpg

‘s Morgens gingen we naar een kerkdienst in Aix-en-Provence. Gewoon in het Frans, dus het helemaal volgen lukte me niet, maar wel erg leuk om een keer mee te maken! Daarna stonden we gelijk midden in de stad en kon ik de verleiding toch niet weerstaan de Apple store binnen te lopen, haha. Lekker contrast.

 photo 2014augustus45_zps8211f321.jpg

Toevallig stond er ook nog een hele braderie waar we een uurtje overheen hebben gelopen, ze verkochten echt leuke dingen! Dit armbandje kreeg ik van mijn ouders als souvenirtje en het is echt het perfecte armbandje voor mij (veel groter dan dit zul je me ze namelijk niet zien dragen).

 photo 2014augustus46_zps7c6aa812.jpg

Terug op de camping schreef ik een artikel en dook ik het zwembad nog even in. Dit vogeltje kwam zomaar pal naast mijn stoel zitten, duidelijk mensen gewend.

 photo 2014augustus48_zps9f361597.jpg

We sloten de dag af met een potje pesten en met dank aan 4 jokers (we spelen met twee kaartspellen) en een hoop 2’en mocht mijn zus 28 kaarten pakken. En dat terwijl ze zelf de eerste 2 had opgelegd. Sorry not sorry!

Maandag

 photo 2014augustus410_zps3a73210a.jpg

De laatste dag op de camping was helaas alweer aangebroken, nog even extra genieten dus en dat doen we met een boek aan het zwembad. Voor de duidelijkheid: dit ga ik heel erg missen.

 photo 2014augustus411_zpsef06424b.jpg

Daarna brachten we nog een bezoekje aan een immense carrefour. Foodwalhalla!

 photo 2014augustus412_zps37a6604e.jpg

Zodoende zaten we ‘s middags aan het ‘gebak’. Omdat het kan.

 photo 2014augustus41_zpsfa3e8854.jpg

En het toetje was al net zo lekker, tiramisu van Gü. Uiteraard wel gedeeld met mijn zus ;)

 photo 2014augustus413_zps1eacf318.jpg

Ik vroeg mijn zus nog even een foto te maken voor een artikel – het blogleven gaat op vakantie soms ook nog gewoon door hoor – en we eindigden de dag met een potje pesten waarbij ik uiteindelijk 15 kaarten mocht pakken. De andere twee potjes (van de drie) had ik uiteraard wel gewoon gewonnen.

Dinsdag

 photo 2014augustus418_zpsa928a1b3.jpg

Vroeg opstaan voor een reisdag! Het was maar goed dat het toch niet uitmaakte wat ik aan had, want kleren terugvinden in deze zooi is niet echt te doen, haha.

 photo 2014augustus414_zps6bd0e805.jpg

Zes uur later kwamen we aan in een camping onder Nancy en aten we lekker makkelijk uit blik. Cassoulet met kaas, komkommer en stokbrood is misschien niet erg fancy, maar wel erg lekker en precies wat ik nodig had.

 photo 2014augustus415_zps54d98c1d.jpg

Omdat het nogal koud en nat was keken we een filmpje in de caravan, Alles is Familie voor de (voor mij) derde keer. Heerlijke film.

Woensdag

 photo 2014augustus416_zps6ea7acdd.jpg

‘s Morgens gingen we al om acht uur weer weg voor de laatste 550 kilometer. Daar was ik ook enorm blij om want man, wat een verschrikkelijke camping! Wat je hier ziet is mijn ontbijt-in-a-hurry: het autodak als tafel gebruiken omdat de rest al ingepakt is.

 photo 2014augustus417_zps9b08b223.jpg

Rond een uurtje of drie waren we weer thuis, HOME SWEET HOME!

 photo 2014augustus419_zps435285e7.jpg

Cocoooo <3 Ik was geloof ik wat blijer om hem weer te zien dan andersom.

 photo 2014augustus421_zps40452b12.jpg

Nadat we alles uitgepakt hadden, togen mijn ouders en ik naar de Chinees om eten af te halen. Dat aten we vervolgens op bij mijn opa en oma, super gezellig en goed om ze weer te zien! Hierna moest ik trouwens mijn artikel nog schrijven, dat hebben jullie toch niet gemerkt?

Donderdag

 photo 2014augustus420_zps40ada353.jpg

Stilzitten ho maar, donderdag was ik weer gewoon de hele dag weg inclusief bijpraten met een vriend, in de file staan (bijna twee uur over 60 kilometer doen is niet ideaal) en eten met vrienden.

Vrijdag

 photo 2014augustus425_zps76b371ea.jpg

Na een uurtje of drie blogs teruglezen in bed kwam mijn moeder mijn kamer binnen geparadeerd met een emmertje sop. ‘Ja ik kom je kamer schoonmaken.’

 photo 2014augustus424_zpsf87408d6.jpg

Hartstikke lief, maar het punt was dat ik er ook bij zat (wat meestal niet het geval is) en dan word ik dus gelijk gevraagd of ik dit stapeltje even wil opruimen en of dat nou écht nog bewaard moet worden en tja… Dan zit je midden in een opruimsessie. Ok, wel handig!

 photo 2014augustus423_zps0d130ecd.jpg

Rond een uurtje of drie stapte ik nog op de fiets richting de verzorgpony van Brenda (overigens een haflinger en niet de zwarte op de rechterfoto). We gingen even het bos in met twee kleine meisjes en ik was mee voor wat foto’s en praktische ondersteuning. Zo leuk om die kinderen te zien genieten! Uiteraard mocht ik het laatste stukje ook nog even mijn zit (zonder zadel) oefenen in een close-to-rengalopje in het bos, thanks Bren haha.

 photo 2014augustus422_zps238f48cd.jpg

‘s Avonds was ik nog druk bezig met foto’s van Marseille voor een artikel. Zoveel foto’s die ik eigenlijk wil delen maar ik heb geen idee hoe, dan was Denemarken eigenlijk makkelijker met al die collages! Maar jullie zien er vanzelf een hoop online verschijnen :)

Vandaag doe ik een fotoshoot en ga ik hopelijk eindelijk eens aan de slag voor mijn blog. Zondag ook een beetje niets doen en bloggen, ergens mijn boeken kaften en dan maandagavond de opening van school en dinsdag de eerste schooldag weer! Het rooster dat nu online staat is echt bijna lachwekkend (op de woensdag na) zo chill, dus ik neem maar aan dat dat nog under construction is. Het wordt weer even wennen, maar heel erg kijk ik er gelukkig niet tegenop. Al ben ik stiekem wel benieuwd naar de PI van volgende week, haha!

XOXO,
Hester

Ook leuk om te lezen:

9 reacties op Picture it augustus 2014 #4

 • Leuke foto’s van een mooie en fijne vakantie!

  Heb een fijne dag met de shoot en succes als je weer naar school gaat….. Xoxo

 • Marseille lijkt me zo mooi!
  Fijn weekend :-)

 • Ik ben ook al wel weer benieuwd naar de PI van volgende week ;) Je hebt volgens mij wel een super relaxte zomervakantie gehad, zoals het hoort! Succes met je fotoshoot!

 • Klinkt als een mooie afsluiting van de vakantie… Ik vind het maar knap dat je elke dag logt.

 • Wat leuk, een fotoshoot! Veel plezier! En wees maar blij met je moeder, mijn moeder piekert er niet over om mijn kamer te komen schoonmaken :-/
  En school is uiteindelijk best wel leuk hoor. Lekker weer terug naar je normale dagelijkse leventje, en het is ook gewoon ontzettend leuk en gezellig om je vriendinnen weer te zien, en ook allerlei nieuwe mensen te leren kennen. Je hoeft er niet zo tegenop te zien ;)
  Maar toch: veel succes komende week, want de eerste week is heeeul uitputtend :P

  • Oja, dat ging ik je nog vragen! Maar het bevalt dus wel weer? Ik zie er ook totaal niet tegenop hoor, heb er wel weer zin in eigenlijk! Alleen de eerste week wordt inderdaad weer even zwaar haha.

   • Eehm ja. Het is inderdaad zwaar om zaterdagavond half tien te bedenken dat je maandagochtend wiskunde hebt en nog een paragraaf moet maken. Oeps.
    Daar gaan mijn goede voornemens ;)

 • Leuke foto’s! Wat een schattig armbandje heb je gekregen :)

 • Leuke foto’s! Ik kwam op je blog terecht via aspasiablog. Dat armbandje is erg leuk zeg! Zou ook net wat voor mij zijn. Ik hou van veertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.