Concerten zei je? Hm. Right. Gevoelig punt.

Niet omdat ik jullie nu allerlei dingen moet bekennen die ik eerder heb verzwegen omdat ze veel te awkward zijn, zoals een poging doen tot surfcrowden en dan gewoon keihard op de grond terechtkomen terwijl iedereen voor je aan de kant gaat en je een beetje aan staat te staren terwijl jij daar ligt – dat was een lange zin -, maar meer omdat ik ondanks mijn grote liefde voor muziek nog nooit naar een écht concert ben geweest (nu is de zin nog langer). Musicals zijn geen probleem: ik zag Kruimeltje, Zero – met mijn basisschool -, Assepoester (in het Eftelingtheater), Hoe Overleef Ik Mijn Eerste Zoen, Hoe Overleef Ik (Zonder) Liefde, Hij Gelooft In Mij, acht afscheidsmusicals op mijn basisschool, vier toneelvoorstellingen/musicals van mijn huidige school en daarnaast nog wat plaatselijke voorstellingen, zoals Minoes en Kortsluiting en nog wat andere die ik ben vergeten of waar ik de naam nooit van heb geweten omdat ik ze op school zag. Mijn eerste cabaret-/stand-upcomedianvoorstelling staat ook al gepland voor volgende maand, van Paulien Cornelisse. Ik vind haar echt een heldin, zowel in haar boeken als in een andere voorstelling over het mannetje op het bordje bij het stoplicht die ik ooit eens op tv heb gezien, dus daar heb ik ook heel veel zin in.

Tumblr

Wat dat betreft hebben mijn beide scholen en ouders dan ook echt goed hun best gedaan, en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor. Ik kan namelijk echt enorm van toneel en musicals genieten, gewoon omdat het vaak nog een stukje beter binnenkomt dan een film omdat het echt voor jóu nú gespeeld wordt. Ook ben ik elke keer weer onder de indruk van het decor (zoveel creativiteit!), krijg ik een instant goed gevoel door de vrolijke nummers en kan ik vaak enorm hard lachen om musical-/toneel-/cabarethumor. Ik denk dat ik op de basisschool en op de middelbare school in de tijd dat ik nog kunst en cultuur had gemiddeld jaarlijks een voorstelling zag (die dan gewoon op school werd gespeeld) en terwijl de rest van mijn klas dan een beetje verveeld om zich heen zat te kijken, kwam ik de aula helemaal geïnspireerd uitlopen met een lach op mijn gezicht. Als ik lucht kreeg van een musical die gewoon in theaters draaide en ik graag wilde zien, zei ik dat dan ook gelijk tegen mijn moeder en dan was de kans altijd vrij groot dat ze ja zei. Niet dat mijn zus en ik zo verwend zijn opgevoed, maar mijn moeder (ouders, eigenlijk) wist hoe leuk we het vonden en die één keer in de twee jaar moet dan wel kunnen. Ik praat trouwens in de verleden tijd, maar ik vind het nog steeds heel leuk natuurlijk! De laatste tijd is er alleen niet zoveel voorbijgekomen waar ik graag heen wil en als ik nu ergens heen wil is dat meer overleggen dan echt vragen omdat mijn ouders het nu zelf ook leuk vinden, haha. 

Ik weet dat ik heel erg afdwaal, maar deze intro was nodig om te laten zien dat ik best wel eens ‘ergens heen ga’ qua voorstellingen, alleen niet naar concerten. Tenminste, ik tel de concerten van het orkest van mijn zus (die klarinet speelt) niet mee. En daarnaast ben ik alleen een keer naar een concert van Kees Kraayenoord geweest met een vriendinnetje. Zoals ik net al zei, vind ik het echt best jammer, maar aan de andere kant snap ik het ook wel. Ik bedoel, hallo, ik ben vijftien, en hoewel ik een concertkaartje wel kan betalen moet ik de komende jaren nog wel even vervoer regelen vanuit Amsterdam als het tegen middernacht loopt. Bovendien zou ik ook niet snel helemaal alleen gaan met een vriendin van mijn leeftijd (ook al halen mijn ouders me op of whatever) maar om nou met mijn ouders te gaan, nou nee. Die zijn ook helemaal niet into muziek, dus hebben naar concerten gaan ook nooit echt gestimuleerd of geopperd. Dan moet ik dus iemand anders zien te strikken die net een paar jaartjes ouder is, het geld ervoor (over) heeft, op die datum kan en de muziek ook leuk vindt. Oh, en mij een beetje aardig vindt. Dat ben ik sowieso al niet echt gewend, naar ‘iets’ gaan met een vriendin of een vriendengroepje. Noem het onzelfstandig, maar wat mij betreft is het niet heel onlogisch als je vijftien bent. Het lijkt me wel heel gezellig, dus dat gaat vanzelf een keer gebeuren (en als ik eenmaal de smaak te pakken heb… Grapje).

Featureless

Naast dat concerten gewoon geen dingen zijn waar ik ‘even’ heen ga is er nog een ander probleem, namelijk dat ik nooit weet wanneer er concerten zijn. Of beter gezegd: wanneer de verkoop begint. Ik kom er vaak achter dat er een concert is door alle blije tweets van mensen die zeggen dat ze kaarten hebben gescoord. Dan denk ik, oh, huh, leuk, een concert van die en die, ga ik Googlen en kom ik erachter dat het ondertussen alweer uitverkocht is. Op die manier heb ik dus ook nog nooit echt serieus nagedacht over de mogelijkheden om naar een concert te gaan, haha. In plaats daarvan deed mijn hart heel erg zeer toen ik las dat mensen naar Imagine Dragons en Justin Timberlake waren geweest en moet je me al helemaal niet vragen of ik naar The Script ga op 9 september WANT NEE DAT GA IK NIET. (En ik was nog wel zo duidelijk dat het een leuk cadeautje zou zijn!) (Maar ok, ik lees nu dat ‘ie in 2 minuten uitverkocht was, dan had ik toch geen kans gehad.) Ook een irritatie trouwens, waarom zijn concerten altijd op maandag? Da’s toch vet onhandig?

In elk geval volg ik – per toeval – ticketmaster nu op Twitter, dus misschien dat ik er ooit eens op tijd achter kom wanneer er een concert wordt gehouden en vooral wanneer de verkoop start. Als ik een artiest of band écht leuk vind, dan zou ik het geld er waarschijnlijk ook nog wel voor over hebben en zou ik eventueel ook wel wat meer moeite willen doen om toch te gaan. Over een jaar of drie lijkt het me echter allemaal al een stuk makkelijker te regelen en dan sleep ik mijn zus/een vriendin dus gewoon mee naar het eerste het beste concert, want er zijn genoeg mensen die ik graag live zou willen zijn. Beetje jammer alleen als ik binnen no time blut ben en dan weer precies niet naar The Script kan ofzo, zul je net zien. Een concert lijkt me in elk geval echt een geweldige ervaring, met allemaal (irritante en asociale, dat wel) mensen die je liefde voor die muziek delen. Vandaar dat ik nog altijd een beetje jaloers ben op mensen die wél naar toffe concerten gaan, maar natuurlijk weet ik ook wel dat ‘niet gaan’ in mijn geval gewoon een keuze is. Totdat ook ik volop naar concerten ga geniet ik gewoon van persoonlijke huiskamerconcertjes op mijn kamer, in bed of – over een maand weer – in de mediatheek op school met mijn favoriete muziek op mijn laptop/iPhone. 

Ben jij wel eens naar een concert geweest? Welke, en waar wil je nog heel graag heen? Of hecht je geen waarde aan muziek/concerten?

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

14 reacties op 30 Day Challenge #20 – concerts you have attended

 • Geen concerten bijgewoond wel veel musicals en muziekuitvoeringen. Vind het wel leuk om af en toe een dvd van een concert te bekijken. Waar ik heen zou willen gaan? 1D! just kidding. Het nieuwjaarsconcert in Wenen lijkt me erg mooi en Andre Rieu op het Vrijthof lijkt me ook tof. Van de popsterren zou alleen Madonna nog een kans hebben een glimp van mij op te vangen.

 • Leuke post! Heel handig ;-)
  Ik zou zo graag naar een concert van madonna en doe maar willen gaan!

 • Inderdaad, concerten zijn geen evenementen waar je zomaar even naar toe gaat, ik ook niet tenminste. Het concert van Tori Amos in Bloemendaal heeft de meeste indruk op me gemaakt, ik was er met mijn zus en we hebben er samen heel goede herinneringen aan.

 • Ik ga regelmatig naar concerten! Al is mijn laatste concert waar ik geweest ben alweer een halfjaar geleden, dit weekend ben ik aanwezig bij 2 festivals met voornamelijk metal namelijk CityRock en Into The Grave en daar heb ik super veel zin in!

 • Ik ga regelmatig naar een concert. Dit jaar ben ik al naar een aantal concerten geweest en heb nog een aantal op de planning staan. Elk concert heeft wel wat, maar mijn meest bijzondere concert was toch wel : Within Tempation in Londen. Londen is zo anders dan NL , de sfeer was zo anders en het concert op zich was ook onwijs goed.

 • Ik ben naar Paramore, Racoon en 2x naar Concert at Sea geweest. Ik zou veel vaker willen, maarja geld he! En het concert kaartje en de 3 uur durende reis naar Amsterdam & terug! Gelukkig kan ik daar wel bij mn tante slapen, maar dan is het nog veel geld!

 • Ga ik wel eens naar een concert? Ehm, ongeveer 3 a 4 keer per maand. Oooohps. Toen ik jonger was, kwam ik ook vaak in het theater, met mijn ouders, met school, ik was ook pas ‘ouder’ toen ik voor het eerst naar een concert ging. Ik ga dan ook niet alleen naar de ‘grote’ artiesten, vaak ga ik naar de wat onbekendere bandjes & dan met vrienden die ik bij andere concerten heb leren kennen. Mijn eerste concerten bezocht ik met mijn zusje, maar al vrij snel ontmoette ik toffe mensen die qua leeftijd & interesses meer matchen met mijn muzieksmaak enzo. Festivals vind ik ook heel erg fijn, meerdere toffe bandjes voor gemiddeld een lagere prijs ^^

 • Haha, same problem! Geen geld en ja, ik ben ook nog maar 14 hè? ;)
  Een paar weken geleden ben ik trouwens (met m’n ouders en zusje, tja..) naar het Concertgebouw geweest. Was wel een hele toffe ervaring, alleen dat gebouw al! Maar dat was meer voor de culturele opvoeding weet je wel, hehe..
  Ik zou trouwens niet 1-2-3 weten waar ik naar toe zou willen gaan.. Haha! Of als er leuke concerten zijn, zijn ze alleen in Amerika bijvoorbeeld, en ja dat is ook zo iets om daar naar toe te gaan!
  X Emma

  • Dat dacht ik eerst ook, maar er zijn meer toffe concerten in Nederland dan je denkt! Het verbaast mij soms ook hoeveel bekende artiesten en bands naar Nederland komen.

 • Ik ben bij een concert van Britney Spears geweest en dit jaar naar die van de Backstreet Boys. Meer niet. Ik vind concerten best wel een dure aangelegenheid, dus ik neem genoegen met een cd. Britney en de Backstreet Boys waren echter concerten waar ik wel graag heen wilde. Gewoon omdat ik vroeger zo’n fan van hen was. Als de Spice Girls ooit nog op gaan treden dan MOET ik daar ook heen. Verder heb ik niet echt wensen op het concert gebied.

 • Ik hou van concerten, de sfeer is zo magisch! En als het hele publiek dan mee gaat zingen… Ik ben naar Pinkpop geweest, dus daar heb ik heel veel leuke artiesten/bands op zien treden, zoals Ed Sheeran, Arctic Monkeys, de Stones, Rudimental, Stromae, Chefs Special. Verder nog naar Cold War Kids, the Opposites en in oktober ga ik naar Avi Buffalo en London Grammar. Waar ik echt nog heen zou willen als ze in NL komen en waar ik veel geld voor over heb zijn de Arctic Monkeys. (ook al heb ik ze al een keer gezien, ze zijn zó geweldig, vooral hun nieuwe album AM)

 • Ik ben naar Rihanna (ik was 14 toen ik kaartjes kocht, don’t judge!), Florence + the Machine, The Black Keys (samen met the Maccabees <333) en Bastille geweest, en ik heb een stuk of 15 leuke bands gezien op Pinkpop in juni. Als ik de artiest waar je heen wil toevallig ook leuk vind ga ik met je mee hoor! Ik hou van concerten en ik wil zo graag Kodaline weer zien, en naar Imagine Dragons (maar dan ga ik 's ochtends met een vriendin voor de deur liggen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.