Nu ik dit schrijf is het zondagavond en duik ik zo meteen voor de tweede keer deze week mijn éigen bed weer in. Dat voelt toch altijd best goed, maar toen ik bezig was met de collages voor dit artikel had ik wel een paar ‘ik wil terug!’- en ‘dit ging veel te snel!’-momentjes. Woensdag tot en met zaterdag bracht ik door op het strand, in kerkjes, winkels, steden, parken, restaurants, de auto en het was weer even geweldig als de vorige vier dagen. Ik neem jullie graag mee!

Woensdag

 photo FIVE_zps6fbe926e.jpg

Ik werd lichtelijk wakker geschreeuwd door mijn zus, maar gelukkig was mijn ochtend gelijk weer goed toen ik mijn gestreepte jurkje aantrok – met mijn bikini eronder. Dat beloofde veel goeds. Zoals bijna elke dag stapten we rond een uurtje of half twaalf in de auto, dit keer richting Koge, want daar zou een markt zijn. Dat was er ook wel, maar die markt was eerder een marktje. Heel klein – we waren dan ook de enige toeristen. Na wat winkels in het – op zich best leuke – dorpje besloten we het kerkje daar nog even in te lopen. Typisch Rooms, opnieuw met graven op de vloer, maar wel mooi! Van de kerkbanken heb ik een stuk of 30 foto’s gemaakt, als ik eenmaal een concept in mijn hoofd heb… Voor een paar euro konden we ook nog naar boven en hoewel je van de stenen wenteltrap snel draaierig werd, het overal nogal laag was en het steile houten trapje niet veel beter was, was het uitzicht wel heel cool. Alleen mijn oren deden een beetje pijn toen de klok (waar we naast stonden) afging, haha. We aten een broodje van de markt en reden door naar Solrod. Daar waren we om half vier en OMG wat ben ik blij dat we er toch nog heen zijn gegaan. Het strand was klein, maar je kon er prima liggen en de zee was super lekker warm en ondiep. Met mijn vader heb ik heerlijk in zee gezwommen, met de rest van de familie met oortjes in in de zon gelegen en met mijn moeder lekker schaamteloos wat foto’s gemaakt. Om zeven uur gingen we met de nodige tegenzin terug, en snel even langs de supermarkt voor het avondeten. Daarna een lekkere douche, het artikel voor de volgende dag schrijven en foto’s bewerken… Wat eindigde in oude foto’s (die op mijn laptop stonden, vanaf 2010 dus) bekijken met mijn zus en zwager. Hi-la-risch.

Donderdag

 photo SIX_zps8aaf3c78.jpg

Uhhh oké, ik was stiekem nog wel een beetje heel erg moe toen mijn iPhonewekker ging… Maar 40 minuten later had ik mezelf dan toch uit bed gesleept, shortje en hemdje aan, make-up op en klaar om schaamteloos happy birthday te zingen onder de slingers in de tuin. Someone gets old, mijn zwager werd alweer 20 en dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. ;-) Na het ontbijt pakten we de S-train naar Kopenhagen centrum, met een halfuurtje stapte je uit bij Norreport. Ondanks de bouwput waar we in eerste instantie in terecht kwamen, voelde het als een warm welkom en nadat we dat voorbij waren gelopen was Kopenhagen gewoon weer heel mooi. We doken winkels in, ik kocht The Fault In Our Stars in het Engels (€14 valt best mee!) en we liepen Abercrombie&Fitch binnen. Wat een winkel jongens. De rij was superlang en uiteindelijk werd er niets gekocht, op een parfum na dan door mijn zwager die zichzelf op een cadeautje trakteerde. Kan ook niet anders zeggen dan dat ‘ie héél lekker was. Hierna at ik een club sandwich op een terrasje (met een halve liter cola erbij <3), gingen we onder andere de Urban Outfitters in waar ik een telefoonhoesje kocht, Nike Rosheruns paste en nog wel eeuwen had willen rondlopen want OH wat geweldig. Daarna door naar Nyhavn, en het was intussen warrrrm, dus we gingen voor een ijsje met drie bolletjes (marshmallow, chocolade, pistache). Eindelijk even zitten/liggen in de Botanische tuin, en toen die dicht ging om 18:00 speelden we in een parkje verderop nog een paar potjes pesten. Ik won alsnog maar één keer, die skills moet ik nodig verbeteren. Rond negenen waren we weer thuis en was het tijd voor kaarsjes, cadeautjes en heel veel foto’s bewerken, een collage maken en stukjes typen. Dat werd dus zo 01:00.

Vrijdag

 photo SEVEN_zpsdcd659e9.jpg

In meerdere opzichten niet mijn beste dag (alleen die selectieve foto’s al – sorry voor de incompleetheid!). Onder andere omdat ik, nadat ik me in allerlei bochten had gewrongen om mijn haar droog te houden onder de douche en me aan had gekleed, zag dat het übervet was en totaal niet zat – dus toen kon ik nog een keer. Ik was misschien dan ook een tikje humeurig toen ik beneden kwam en hoewel je van TFIOS niet heel veel vrolijker wordt, greep ik toch mijn kans om de eerste honderd pagina’s te lezen in de tuin. Wat later dan normaal (rond een uurtje of twee) gingen we uiteindelijk weg, richting Helsingor. Het kasteel viel een beetje tegen en het was heel benauwd, dus ik was er een beetje snel klaar mee, maar wel cool dat we Zweden konden zien liggen. En dat ik een salamander spotte, die door mijn zus en vader werd opgepakt en zijn staart verloor. OEPS (maar dat groeit wel weer aan). Hierna reden we door naar de kust bij Hornbaeck, en hoewel de lucht verderop nogal donker was, besloten mijn ouders en ik toch de zee in te gaan. KOUD, maar ik zwom wel als eerste (ha) en het water was super helder. En toen… begon het te spetteren. Regenen. Heel hard regenen. Dus iedereen rende het water uit en het strand af, met blote voeten en in bikini over de weg richting parkeerplaats in de regen en het onweer, who cares? Met chips, een boek en zanderige voeten wachtten we in de auto tot mijn zus en zwager er ook weer waren om vervolgens naar huis te rijden. Omeletje, wat spullen pakken, blogs lezen en nog een paar spelletjes pesten en toen was het middernacht en ik moe. De laatste dag, helaas!

Zaterdag

 photo EIGHT_zpscc9ca67f.jpg

… of nouja, we hadden zaterdag nog. We reden om 10:00 precies weg, strakke timing! Ik was al snel volledig in beslag genomen door The Fault In Our Stars en legde ‘m pas weg toen we bij de boot kwamen. Drie kwartier later reden we er weer af, las ik opnieuw in TFIOS en schreef ik het artikel voor zondag op mijn iPhone (#lastminutework – I kinda love it). Na twee uur weer een stop, tankstation, vieze wc, benen strekken. Niet zo boeiend. Om half zes waren we in Rheine, net zoals vorig jaar vanuit Denemarken. Ik was er lichtelijk op tegen hetzelfde typisch Duitse, niet erg hoogstaande restaurant in te duiken, maar er was niets anders en uiteindelijk viel mijn ‘Grillpläter’ best goed in de smaak (ik bedoel, het is zout en vooral veel vlees, maar lekker). In Rheine was blijkbaar het Ems festival, dus er stonden nog allerlei kraampjes en het was wat drukker dan normaal; hoewel er alleen maar doorheen liepen, zag het er wel gezellig uit. In de volgende twee uur las ik TFIOS uit (in twee dagen!) (en ik huilde bijna terwijl ik helemaal nooit huil bij boeken…), maakte ik foto’s van de absoluut geweldige lucht – wolken met een gouden randje en daarna heel veel avondrood -, was ik eindelijk niet meer afhankelijk van 3G en bewerkte ik wat foto’s op mijn laptop. Zodra Rotterdam om half tien op de borden kwam te staan, begon het natuurlijk keihard te regenen – welcome home! Thuiskomen voelde ondanks dat toch wel goed; we laadden alle spullen uit, Coco sprong in de auto (??) en we lazen het briefje dat de Denen waarmee we een huizenruil hadden gedaan. Mijn zwager ging weer naar huis en dat was het dan… Denemarken 2014!

Nu alleen de overige foto’s nog uitzoeken en bewerken en dan moet ik het toch echt met de herinneringen gaan doen. Ach, dat zijn er genoeg! Er komt nog wel een apart fotografie-artikel online ofzo, in elk geval kan ik jullie alvast één ding vertellen: Denemarken is AWESOME en absoluut de moeite waard!

Wat was jouw laatste vakantie? Ben je ooit in Denemarken geweest; zou je het willen?

Ook leuk om te lezen:

16 reacties op Picture it DENMARK #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.