Ik houd van quotes. Echt. Enorm. Dat komt denk ik omdat ik best visueel, maar vooral ook heel tekstueel ben ingesteld. Van een mooie foto die een bepaald gevoel vangt, kan ik blij worden, maar als ik een quote tegenkom die me precies de juiste levensles leert of enorm veel herkenning geeft in één zin… Dan ben ik gelijk gelukkig. Daarom surf ik voor het slapen gaan graag nog even rond op WeHeartIt, om vervolgens heel veel quotes te hearten en in verschillende collecties te stoppen, worden mijn favorieten op Twitter bijna elk uur wel weer aangevuld en verandert mijn WhatsApp-status geregeld. Eigenlijk was het dus inderdaad wel eens tijd om mijn favorieten te delen. Eéntje kiezen ging me echt niet lukken, dus ik heb er gewoon een aantal verzameld voor jullie. Dit zijn overigens wel echt mijn favorieten, want ik heb er nog véél meer die ik leuk vind, maar dat zijn meer ‘tijdelijke’. ‘There’s a difference between letting go and pretending you’ve forgotten‘ bijvoorbeeld vind ik nu wel heel mooi, maar die is niet altijd toepasselijk. Hieronder staan mijn echte ‘life quotes’ die me elke keer weer ‘de weg wijzen’ en die al meerdere keren toepasbaar zijn geweest; de quotes waar ik telkens op terugval, dus (nu alleen hopen dat ik er geen eentje ben vergeten). Eerst wilde ik bij elke quote nog een stukje uitleg typen, maar geloof me: uitleg bij quotes is onmogelijk. Gewoon zo dus maar, hoe moeilijk dat ook is voor een langdradige schrijfster als ik. Quotes spreken voor zichzelf – they don’t need me, I need them!

that's my little fact

Don’t count the days, make the days count

When life knocks you down on your knees, know you’re in a perfect position to pray

Doing what you like is freedom. Liking what you do is happiness

It’s hard to forget someone who gave you so much to remember

Growth is painful. Change is painful. But nothing is as painful as staying stuck where you don’t belong

Sometimes memories sneak out of my eyes and roll down my cheeks

To live is the rarest thing in the world. Most people just exist

Nothing haunts us like the things we don’t say

I’m not afraid of tomorrow because I know God is already there

Some people are so poor, all they have is money
(Of: you’re poor until you have something money can’t buy)

Two things define you. Your patience when you have nothing, and your attitude when you have everything

Don’t lose yourself just because you find somebody

Pray hardest when it’s hardest to pray

Sometimes we expect more from others because we would be willing to do that much for them

It hurt because it mattered

I learned a lot about falling in love when I fell out of love. I learned a lot about being a friend when I was alone

God found the muddiest parts of my heart and planted flowers

That’s the thing about pain. It demands to be felt

Loving someone who doesn’t love you back is like hugging a cactus. The tighter you hold on, the more it hurts

Meer van dit soort quotes op een rijtje? Bekijk mijn WeHeartIt-profiel of Twitter-account (check ook mijn favorieten). 

Wat zijn jouw favoriete quotes? Of je favorieten uit dit lijstje? Ik ontdek graag nieuwe, so speak up!

Bron afbeelding: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

17 reacties op 30 Day Challenge #11 – favourite quote(s)

 • Mooie quotes! Ik houd ook erg van quotes<3

 • Toevallig dat je nu net data een artikel over hebt geschreven. Ik heb na laaaang alleen maar plaatjes kijken van quotes op Pinterest maar eens een account aangemaakt. Ik merk dat ik er veelt tegenkom die gewoon echt op mij slaan! Ik ga ook eens op je weheartit kijken ;)

 • Er zijn ook vaak veel inspirerende quotes in liedjes te vinden, zelf vind ik de volgende quote (wat eigenlijk tekst is van een liedje van Passenger) heel erg mooi: ‘All I need is a whisper in a world that only shouts.’
  De ena laatste quote is toch van The Fault in Our Stars? John Greens boeken hebben echt hele mooie quotes!

 • Zitten hele mooie, inspirerende quotes tussen! Fijn overzichtje!

 • Mooie quotes.
  Ik las laatst ook nog een leuke Latijnse spreuk: Que sera, sera.
  En wat dacht je van deze Shakespeare-quote:
  “Love me or hate me, both are in my favor… If you love me, Í’ll always be in your heart, if you hate me, I’ll always be in your mind.”

 • “When life knocks you down on your knees, know you’re in a perfect position to pray.” – Tof!
  Ik word altijd blij van: “When times are hard and you wonder where God is, remember teachers are always quiet during the test.”
  Of:“whenever you feel sad, just remember that there are billions of cells in your body and all they care about is you!”,
  Ennnnnn: “my mama told me that sometimes people have to cry out all their tears to make room for a heart full of smiles”
  Yep. Ik vind veel quotes mooi, haha!

 • Ah, die tweede is tof!
  Mijn favorieten:
  – “Whenever you feel sad just remember that there are billions of cells in your body, and all they care about is you!”
  – “When times are hard and you wonder where God is, remember teachers are always quiet during the test.”
  – “My mama told me that sometimes people have to cry out all their tears to make room for a heart full of smiles.”
  :)

 • Supermooie, inspirerende quotes!<3 Ik hou ook zo erg van quotes, respect voor de mensen die zulke goede quotes kunnen maken!
  X Emma

 • Ik houd ook heel erg van quotes zeker wanneer ze precies zeggen wat ik bedoel!

 • Mijn favoriete quote is; Hakuna Matata. Het zijn maar 2 woorden en het is zo simpel maar toch heeft het in ieder geval voor mij een grote betekenis

 • God found the muddiest parts of my heart and planted flowers.

  Deze vind ik echt prachtig! :)

 • Wat een prachtige quotes! Ik houd er ook enorm van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.