Voor iemand die zóveel lust, zou dit een moeilijke vraag moeten zijn, maar ik heb er eigenlijk niet lang over na hoeven denken. Er waren namelijk twee dingen die gelijk bij me naar boven kwamen toen ik mezelf afvroeg wat ik voor de rest van mijn leven zou willen eten en drinken als ik uit beide categorieën maar één product mocht kiezen…

One food – pizza

 photo Day102_zpsfc171f3e.jpg

Ik kan me niet voorstellen hoe ik het tot m’n twaalfde al die tijd zonder pizza heb volgehouden. Ik mocht geen melk en als we dan eens een keer zelfgemaakte pizza aten was ik alleen maar bezig met het verschuiven van het overschot aan groentes – die niet eens waren overgoten met kaas – zodat ik af en toe nog een hapje korst kon eten zonder de een of andere courgette. Ik heb dus ook altijd gezegd dat ik pizza niet lekker vond, TOT ik van mijn allergie af was en een diepvriespizza at. Zóveel beter (sorry mam). Tegenwoordig eet ik denk ik zo’n twee keer per maand pizza en ik merk wel dat sommige eigenlijk veel minder lekker zijn dan anderen. Af en toe eet ik echt een pizza waarbij ik denk ‘aaaaah zo lekker’ maar soms is het ook gewoon een simpele pizza met tomatensaus en salami, of eentje met een plastic korst die eigenlijk wat te droog is, en dan gaat het me eigenlijk nog meer om het hele ‘idee’ van pizza. Het is gewoon zo lekker makkelijk en ruikt zo lekker; simpelweg echt comfort food.

En hoewel ik nog nooit heb ontbeten met pizza, is pizza wel zoiets waarvan ik weet dat ik het gewoon áltijd zou kunnen eten. Als iemand het om elf uur ‘s morgens over pizza heeft of deze foto laat zien dan krijg ik er direct zin in, dus wat dat betreft is het een geschikt voedingsmiddel voor ‘the rest of your days’ (want het kan dienen als ontbijt, lunch, diner, snack…). Enige probleem is dat je dan binnen no time moddervet bent, maar deze challenge day is ook zo onrealistisch dat ik dáar geen rekening mee heb gehouden. In pizza zitten wel veel verschillende ingrediënten en daarom denk ik dat het niet zo snel zat zou worden (in elk geval minder snel dan een pannenkoek met stroop), dus dat is wel weer positief. Als je me dwingt een soort pizza te kiezen (wat op zich best logisch is bij deze challenge), dan zou ik denk ik voor de Griekse gaan (kauwgom telt niet als eten of drinken mag ik hopen, anders heb ik medelijden met mijn omgeving, haha). Die heb ik nog maar twee keer op, maar het is wel een van de weinige pizza’s waarbij ik echt dacht ‘wauw, dit is goed’. Aangezien die niet standaard in de winkel ligt, zou ik als tweede keuze voor een andere variant gaan waar gewoon zoveel mogelijk verschillende soorten groente/vlees/kruiden op zitten geknikkerd – daar houd ik sowieso wel van en als je iets de rest van je leven moet eten kan het maar beter niet te eentonig zijn.

(En nu zoveel. Zin. In. Pizza.)

One beverage – cola

 photo Day101_zps45c3d626.jpg

Haha, was dit een verrassing? Als je mijn blog al wat langer volgt waarschijnlijk niet. Ook al vertel je me hoeveel troep er in cola zit, ik blijf het drinken omdat het een (guilty) pleasure is dat ik mezelf niet wil onthouden. In de winter vind ik cola ook hartstikke lekker, maar het is vooral echt zomerdrinken voor mij. Cola is het állerlekkerst als het ijskoud is en in een groot glas met ijsblokjes wordt geserveerd terwijl je op een zonnig terrasje zit. Dan kan ik nog zoveel sinaasappelsap, Sprite, Fanta of Cassis drinken als ik wil, maar niets overtreft cola. Stiekem denk ik trouwens dat ik cola ook zo lekker vind om de cafeïne die erin zit. Niet dat ik die proef, maar ik merk het effect ervan wel. Als ik bijna in slaap val of me gewoon moe voel, werkt cola altijd. Het is natuurlijk slecht om je lichaam zo ‘voor te liegen’, want als je moe bent moet je gewoon vroeg gaan slapen in plaats van te doen alsof je je kiplekker voelt, maar uhhh what about al die mensen die hun dag beginnen met een dubbele espresso?

In elk geval, ik word heel blij van cola (liefst wel Coca Cola en eigenlijk ook geen light, laat staan zero) en zou het heel graag elke dag drinken. Alleen een beetje jammer dat ik dan constant hyper zou zijn door de suikers en cafeïne en echt enorm lusteloos en dik zou worden (de reden waarom ik het nu doordeweeks en thuis wel een stuk minder ben gaan drinken, dan geniet je er ook weer meer van als je het wél drinkt). Misschien had ik dus beter voor water of multivitamine kunnen kiezen ofzo, maar ik neem aan dat ze met deze challenge eigenlijk gewoon willen weten wat je favoriete eten en drinken is en dat is pizza en cola.

(Dus welke attente jongen neemt me nu mee op date naar een pizzeria? Grapje. I guess.)

Wat is jouw favoriete eten en drinken?

Ook leuk om te lezen:

8 reacties op 30 Day Challenge #10 – one food and one beverage for the rest of your days

 • Ohw pizza vind ik ook echt heerlijk. Ik heb er een keer eentje zelf gemaakt maar dat was niet zo’n succes. De lekkerste pizza halen wij op bij een lokale pizzaria! Die maken echt de lekkerste ooit! Ik ben ook dol op cola en dat drink soms bij pizza en patat of op zaterdagavond.

  • Ik heb één keer een pizza afgehaald, dat vond ik eigenlijk nog het allerlekkerst (ook lekkerder dan in een restaurant)! En dat was in Kopenhagen, dus hopelijk volgende week weer, haha :D

 • Sinds ik een écht zelfgemaakte pizza heb gegeten zou ik die ook wel willen kiezen haha. Van drinken is thee absoluut mijn favoriet! Maar van eten? Ik kan dat niet echt bedenken omdat ik heel veel lekker vind maar niet perse iets dat ik alleen en voor altijd zou kunnen eten!

 • Hmmm heb zo’n zin in pizza nu hé & leuke post!

 • Leuke challenge, ben benieuwd naar de rest van de foto’s . En wat ziet die pizza er heerlijk uit zeg.

 • *neemt je graag mee naar pizzaria!

  Tot twee jaar geleden had ik hetzelfde antwoord gegeven. Tegenwoordig drink ik alleen nog water en melk, en mijn favorite food is spruitjes met vlaamse friet en kipburger van mijn oma. De pizza kwam me na een tijdje me neus uit.

 • En nu wil ik pizza en cola<3 Al is het nog zo ongezond, ik vind het heerlijk!!
  X Emma

 • Het ziet er heerlijk uit maar ik eet en drink dit niet. Als je weet hoeveel suikerklontjes er in 1 glas cola zitten, dat is zo slecht.
  Maar jij met een slank figuur kan het hebben ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.