Misschien is ‘let’s meet’ niet helemaal de juiste term als je over The Script besluit te schrijven, want ik denk dat iedereen ze ondertussen wel kent, maar dit is nou eenmaal de term die ik gebruik als ik over bands/artiesten schrijf. Ondanks dat iedereen waarschijnlijk wel mee kan zingen met Hall Of Fame en If You Could See Me Now, The Man Who Can’t Be Moved, Breakeven en If You Ever Come Back ook geen onbekende titels zijn, vind ik het toch de moeite waard nog een artikel aan deze band te wijden.

The Script tekende in 2007 een platenlabelcontract met maatschappij Phonogenic. Hun eerste album, ‘The Script’, kwam uit in 2008. In de tussentijd hebben ze nog twee albums (Science & Faith en #3) uitgebracht. Tegenwoordig bestaat de band uit drie leden: Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power (die er later bij is gekomen). Oorspronkelijk uit Dublin (Ierland), wonen ze nu in Londen. Hun muziek scharen ze zelf onder het genre softrock/’celtic soul’. Ik denk dat veel mensen hun nummers al gauw fijn vinden klinken, want het zijn geen heel uitgesproken melodieën. De nummers zijn rustig, maar wel krachtig en ik denk dat dat ook grotendeels door de lyrics komt.

Dat is dan ook een van de hoofdredenen waarom ik de laatste tijd veel naar ze luister, want ik vind dat ze er echt een paar prachtige teksten tussen hebben zitten. Bovendien blijft dit soort muziek, die een lekkere melodie heeft maar bovendien ook goede, verstaanbare lyrics, toch nog altijd wel mijn favoriet. En dat doen de jongens van The Script (het blijven ook altijd dit soort bands waar ik voor val) goed, heel goed. Opvallend is dat al hun albums wel over liefde gaan, maar niet zozeer over de vrolijke kant. In bijna alle nummers gaan er mensen uit elkaar, wordt er iemand verlaten, heeft er iemand liefdesverdriet. Vrolijke muziek slaat vaak het beste aan bij de grote massa, maar ik denk dat je met dit soort muziek wel veel meer betekent voor mensen. Het is niet voor niets dat dit bijna de enige muziek is die ik op dit moment luister. ;-)

I’m still alive but I’m barely breathing. Just prayed to a God that I don’t believe in, ’cause I got time while she got freedom. ‘Cause when a heart breaks, no, it don’t break even. Her best days were some of my worst – she finally met a man that’s gonna put her first. While I’m wide awake she’s no trouble sleeping, ’cause when a heart breaks no it don’t break even… even… no. What am I gonna do when the best part of me was always you? And what am I supposed to say when I’m all choked up and you’re OK? I’m falling to pieces, yeah, I’m falling to pieces, yeah, I’m falling to pieces (One still in love while the other one’s leaving), I’m falling to pieces (‘Cause when a heart breaks no it don’t break even). They say bad things happen for a reason, but no wise words gonna stop the bleeding. ‘Cause she’s moved on while I’m still grieving, and when a heart breaks no it don’t break even, even… no

Am I better off dead? Am I better off a quitter? They say I’m better off now than I ever was with her as they take me to my local down the street. I’m smiling but I’m dying trying not to drag my feet. They say a few drinks will help me to forget her, but after one too many I know that I’ll never. Only they can’t see where this is gonna end, they all think I’m crazy but to me it’s perfect sense. And my mates are all there trying to calm me down, ’cause I’m shouting your name all over town. I’m swearing if I go there now, I can change her mind, turn it all around. And I know that I’m drunk but I’ll say the words, and she’ll listen this time even though they’re slurred. So I, dialed her number and confessed to her I’m still in love but all I heard was nothing (nothing, nothing, nothing). So I stumble there, along the railings and the fences, I know if we’re face to face then she’ll come to her senses. Every drunk step I take leads me to her door – if she sees how much I’m hurting, she’ll take me back for sure

You’ve read the books, you’ve watched the shows, what’s the best way no one knows, yeah, meditate, get hypnotized. Anything to take from your mind, but it won’t go, ohhhh ohhh, you’re doing all these things out of desperation, ohhh ohhh, you’re going through six degrees of separation. You hit the drink, you take a toke, watch the past go up in smoke, yeah, fake a smile, yeah, lie and say that you’re better now than ever, and your life’s okay when it’s not. No. You’re doing all these things out of desperation, ohhh ohhh, you’re going through six degrees of separation. First, you think the worst is a broken heart. What’s gonna kill you is the second part and the third, is when your world splits down the middle. And fourth, you’re gonna think that you fixed yourself. Fifth, you see them out with someone else and the sixth, is when you admit you may have fucked up a little. No there’s no starting over, without finding closure, you’d take them back, no hesitation, that’s when you know you’ve reached the sixth degree of separation

She’s all laid up in bed with a broken heart, while I’m drinking jack all alone in my local bar, and we don’t know how, how we got into this mad situation. Only doing things out of frustration, trying to make it work but man these times are hard. She needs me now but I can’t seem to find the time, I’ve got a new job now on the unemployment line, and we don’t know how, how we got into this mess. Is it a God’s test? Someone help us ’cause we’re doing our best, trying to make it work but man these times are hard. But we’re gonna start by drinking old cheap bottles of wine, shit talking up all night, saying things we haven’t for a while, a while, yea. We’re smiling but we’re close to tears, even after all these years, we just now got the feeling that we’re meeting for the first time

Going back to the corner where I first saw you, gonna camp in my sleeping bag I’m not gonna move. Got some words on cardboard, got your picture in my hand, saying, “If you see this girl can you tell her where I am?” Some try to hand me money, they don’t understand I’m not broke – I’m just a broken-hearted man. I know it makes no sense but what else can I do? How can I move on when I’m still in love with you? ‘Cause if one day you wake up and find that you’re missing me, and your heart starts to wonder where on this earth I could be, thinking maybe you’ll come back here to the place that we’d meet… And you’ll see me waiting for you on the corner of the street. So I’m not moving, I’m not moving. Policeman says, “Son, you can’t stay here.” I said, “There’s someone I’m waiting for if it’s a day, a month, a year. Gotta stand my ground even if it rains or snows. If she changes her mind this is the first place she will go.” People talk about the guy that’s waiting on a girl, oh ohh. There are no holes in his shoes but a big hole in his world, hmm

If you see Kay, will you tell her that I love her. And if you see Kay, let her know I want her back. If she listens, say I’m missing everything about her. Make sure you say I’m sweet FA without her, if you see Kay. She got me saying sorry through the door, she don’t care anymore, she says it’s too late now. Should have thought of this before, but I ain’t gonna take this as defeat. No way, no way, no, ’cause I’m gonna shout it out to everyone I, every one I meet. Now I’m sitting here in disbelief at how it truly broke my heart to have to watch her leave. But she was torn between what she wants and what she needs. They say you love someone enough you gotta set them free. See she was born to leave this town behind, knew the truth but still she looked me in the eyes and lied. Saying it’s time to cut the ties. Time to say goodbye, so she left. But she never never left my, never never left my mind

Mijn favoriete album is eigenlijk toch nog wel de eerste, maar zoals je ziet komen ook veel van mijn favoriete nummers van jongere albums. Hoewel ze misschien een beetje zielig overkomen met dit soort songteksten, vind ik het juist heel tof van ze dat ze in plaats van alle happy love songs dit soort muziek schrijven. Ik heb zelf eigenlijk nog niet veel geschreven, maar wat mij betreft is dat ook niet zo nodig bij muziek en al zeker niet als waarschijnlijk veel mensen het wel mooi vinden. Ik kon het toch niet laten even te laten weten wat voor geweldige muziek ze maken naast hun hits (maar ongetwijfeld heb je alles al wel een keer op de radio gehoord) en jullie wat songteksten te laten lezen (omdat ze echt de moeite waard zijn). Enige verbeterpuntje is dat ze wat vaker naar Nederland mogen komen…

Luister jij wel eens naar The Script? Wat vind je van hun nummers?

Bron afbeelding

Ook leuk om te lezen:

9 reacties op Let’s meet The Script!

 • Wat een prachtige songs om mee wakker te worden…… ;-)

  Fijne dag Xoxo

 • Liever 3 gebroken armen tegelijk om te troosten dan 1 gebroken hart.
  Lieverd, wat een mooie duidelijke teksten. Fijn dat er nummers zijn die je gevoelens verwoorden.
  We zijn er voor je.
  Liefs, mamma.

 • Ik vind de The Script ook wel gaaf! :)

 • Ze zijn zo geweldig :D

 • The Script is een van m’n favoriete bands :)

 • Eerlijk gezegd heb ik nog nooit serieus naar The Script geluisterd… Shame on me. Ik wist dat ze bestonden en daar hield het ongeveer op ;)
  Maar de nummers die je in dit artikel hebt gezet vindt ik erg goed! Moet me er misschien toch maar eens in gaan verdiepen :)

 • jaaaa the script! Soms vergeet ik even hoe mooi ik hun muziek vind, tot ik ze weer toevallig tegenkom (zoals nu, thanks!). Inderdaad heerlijk dat je die liedjes altijd lekker mee kunt zingen en dat de tekst ergens over gaat. Ook al kan ik mijn gevoelens niet relateren aan de teksten op dit moment, gelukkig, blijf ik ze mooi vinden.

  En ik hoop dat ze je helpen om door deze periode heen te komen, een break-up is nooit leuk :(
  sterkte Hester, een dikke knuffel van een lezeres die -shame on me- niet vaak genoeg reageert.

 • Ik hou van the script maar was ze eigenlijk een beetje vergeten, nu ik weer een paar nummers heb geluisterd moet ik er ook maar weer een paar gaan downloaden. Echt fijne muziek. Het is bij ons thuis altijd een beetje de muziek de we luisteren als we onderweg zijn, vooral naar het buitenland. Zorgt altijd voor de dramatische uit het raam staar momenten haha.

 • Ik luister nu ongeveer 2 a 3 jaar naar the script en het lijkt wel alleen maar beter en mooier te worden. Vorig jaar (25/01/2013) ben ik naar het ziggo dome geweest waar The Script stond en het was geweldig! Wauw wat was dat een ervaring. Daarbij kwam dat #3 echt een super tof album is! Na dit jaar op vakantie te zijn geweest hoorde ik dat ze in het paradiso zouden staan, maar helaas de kaarten waren in de verkoop gegaan toen ik op vakantie was. Ik kon wel huilen! Maar niet getreurd, ze komen terug, en hoe!! Vandaag (26/09/2014) gaan de kaarten voor hun volgende concert in de verkoop om 09:00, maar ik moet naar school.. Gelukkig is mijn beste vriendin er die met mij mee wil, en jahoor, wij gaan naar the script op 20/03/2015. Binnen 10 minuten uitverkocht. Er komt een extra show bij (21/03/2015) omdat het zo snel uit verkocht was. Maar damn, wat ben ik blij dat wij kaarten hebben en heen gaan! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.