Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met schilderij.nl

Hoe kunstzinnig zijn jullie? Ik was vroeger als kind best creatief en altijd in de weer met knutselspulletjes. Naarmate ik mijn tijd op school steeds meer met echte lessen in plaats van werkjes-voor-je-fijne-motoriek begon te vullen en ik ander speelgoed (ik was echt een barbiekind), boeken en later de computer ontdekte, werd dit steeds minder. De paar creatieve opdrachten die ik tijdens de lessen kunst & cultuur op de middelbare moest uitvoeren vond ik meestal wel leuk, maar nu ik dat vak ook niet meer in mijn pakket heb zitten ben ik nogal kunstloos.

Natuurlijk is kunst overal om je heen en kun je onder kunst ook liedjes, gedichten, boeken, fotografie, blogs et cetera scharen, maar de bekendste vorm van kunst is waarschijnlijk wel beeldende kunst, waar ik het net dus ook al over had. Beelden, tekeningen of: schilderijen! Met die laatste kom ik echt nooit in aanraking en dat is eigenlijk best jammer. Je hebt natuurlijk de klassiekers die al eeuwen oud zijn en ondertussen een verhaal op zich zijn geworden, maar ook juist moderne schilderijen die misschien wel helemaal niet bekend zijn. Ik kan eigenlijk elk schilderij sowieso wel waarderen om het denkwerk dat erachter zit, de precisie waar het mee uitgewerkt is, de liefde waarmee eraan gewerkt is en de technieken die gebruikt zijn, maar natuurlijk heeft iedereen wel een idee van wat ‘ie niet en wel mooi vindt.

 photo Schilderijnl1_zpsb01376bf.png

En daarmee ook: een idee van wat je wel en wat je niet in je huis zou willen hebben hangen! Voor mij is het eerlijk gezegd helemaal niet zo heel logisch, een schilderij in huis. Mijn moeder is creatief, maar heeft niet heel veel met ‘dat soort kunst’ en veel verder dan een namaak-Picasso van de Ikea boven de bank (waar eerst een ingelijst borduurwerk hing) komen we dan ook niet. Maar een schilderij kan heel erg mooi zijn en eigenlijk is er in de meeste (huis)kamers juist wel een plaatsje voor. Hoewel het heel erg leuk zou zijn, zie ik het niet zo 1 2 3 gebeuren dat ik zelf een schilderij maak en is een schilderij kopen dus een betere optie. Als schilderijnoob zou ik werkelijk géén idee hebben waar ik nou precies schilderijen kan kopen, maar blijkbaar is ook daar al een webshop voor: Schilderij.nl!

Hier vind je onder andere handgeschilderde meesterwerken, oftewel: schilderijen zoals ‘Zonnebloemen’, ‘Meisje met parel oorbellen’, ‘De Sixtijnse kapel’ en ga zo nog maar even door, en dan nageschilderd door hedendaagse schilders. Een aantal van die heel oude schilderijen herken ik uit mijn schoolboeken, haha. Dan snap ik ook best dat sommige mensen dit soort exemplaren graag thuis zouden willen hebben hangen! Voor die schilderijen betaal je dan ook wel wat, maar als dat niet binnen jouw budget valt staan er op de webshop ook nog veel meer originele schilderijen die een stuk betaalbaarder zijn. Leuk om eens een keer te proberen, zou ik zeggen!

Een schilderij in huis is voor mij minder vanzelfsprekend dan een kat in huis, maar nu ik er even over nagedacht heb denk ik ook: waarom eigenlijk niet? Natuurlijk kan het al snel een beetje oubollig ogen, maar als de inrichting van je huis gewoon fris en nieuwerwets is, dan staat het juist heel tof – met behulp van bovenstaande collage heb ik mijn best gedaan dat even uit te beelden. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de schilderijen uit de Renaissance, waarschijnlijk omdat die me enigszins ‘bekend’ voorkomen van school, én omdat ik de kleuren die gebruikt worden ook wel erg mooi vind. Een webshop vind ik een ideale uitkomst op het gebied van dingen waar ik nog niet echt in thuis ben, lekker op je gemak rondkijken zonder dat het ongemakkelijk is. Wie weet dat ik dat ooit wel echt ga doen als ik bezig ben met het inrichten van een huis!

Wat vind jij van schilderijen? Heb je wel eens over nagedacht om een schilderij in je interieur te verwerken?

Bron afbeeldingen: schilderij.nl/bol.com

Ook leuk om te lezen:

3 reacties op Webshop: schilderij.nl

 • Ik ken het niet en zal er wel even gaan kijken ;-)
  Zoveel moois.

 • Wat een originele webshop haha! Ik had er nog nooit van gehoord!
  Je kan trouwens wel merken dat je niet heel veel verstand hebt van schilderijen, datgene wat je net ‘de Sixtijnse kapel’ noemde is één van de vele fresco’s die Michelangelo maakte voor deze kapel (waar ook de nieuwe paus nog steeds gekozen wordt tegenwoordig!), het schilderij met God en Adem erop heet ‘de Schepping’, en het ‘meisje met parel oorbellen’ heet ‘het meisje met de parel’ van Vermeer ;)
  Tja, Renaissance-student… Sorry :) Ik vind het wel een toffe webshop trouwens, leuk idee!

 • Hahah ik kende deze webshop nog helemaal niet! Even gaan kijken haha :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.