Hoewel ik vroeger nooit had verwacht dat ik ooit een iPhone zou hebben omdat ik die dingen zóóó duur vond, werd het opeens steeds normaler, zag ik er steeds meer mensen in mijn omgeving mee en werd het verlangen naar zo’n mooie, witte iPhone ook bij mij steeds sterker. Op 9 juli vorig jaar publiceerde ik dan ook een ‘I should definitely have an iPhone’ lijstje en de rest is geschiedenis… Ik heb namelijk al heel veel over mijn iPhone verteld op mijn blog geloof ik, haha. Nog niet genoeg in elk geval, want vandaag vertel ik nog even waarom ik ‘m precies zo geweldig vind!

Iphone c:

Mijn iPhone is de eerste telefoon die ik niet in mijn broekzak bij me draag, dat past namelijk voor geen meter aangezien telefoons steeds groter worden en broekzakken steeds kleiner (waarom dat laatste trouwens?). Omdat ik het soms irritant vind om hem telkens uit mijn tas te moeten pakken, heb ik hem ook heel vaak gewoon in mijn hand (niet in mijn bh trouwens, zo erg ben ik nou ook weer niet). Of hij ligt op mijn muismat, onder een schoolboek, op de bankleuning, in de kast achter me… Maar eigenlijk altijd dicht bij me. We’re just like really, really close.

Van elk butsje ben ik minimaal een uur van slag, ook al zien anderen het niet eens als ik het aan ze laat zien, ik zie het wel and it hurts. Ondertussen staat de teller op drie, allemaal op de bovenkant, waar mijn hoesje niet zit. Ach, de werking wordt er niet minder op (en the first cut is the deepest), maar ik ben geloof ik nog nooit ergens zuiniger op geweest.

Vandaar ook dat ik er altijd een hard case om heen heb zitten, pas had ik die er een keertje af voor de lol en dat voelt zó raar, haha! Doet me ook gelijk denken aan de eerste paar dagen dat ik ‘m nog zonder hoesje had en ‘ie nog heel magisch aanvoelde.

Ik houd van alle geluidsstanden van mijn iPhone, zo kun je hem bijvoorbeeld op stil zetten maar ook gewoon op geluid en bij beide standen kun je ‘m nog op ‘niet storen’ zetten. Het duurde even voor ik het helemaal onder de knie had, maar ondertussen weet ik precies wat welk effect heeft. Wil ik niet dat iemand ziet dat ik berichtjes krijg? Dan zet ik hem snel even op ‘niet storen’ – ideale stand trouwens. Heb ik juist zin in de vrolijke geluidjes waarbij ik ook gelijk weet van welke app de melding komt, dan zet ik hem extra hard op geluid. Love it.

Geen idee of dit bij iOS 7 of gewoon bij iOS hoort (ik heb 6 nooit gebruikt), maar waar alle Androidtelefoons een terugknop naast de home button hebben zitten, maak ik heel veel gebruik van dat ‘opzij schuiven’. De meeste terugknopjes zitten namelijk bovenaan het scherm en daar helemaal heen met mijn vinger vind ik al snel teveel moeite, haha. Sommige mensen gebruiken dat schuiven helemaal niet, maar ik vind het echt heel praktisch!

Als ik ga slapen zet ik hem meestal niet uit, maar leg ik hem op stil en ‘niet storen’ aan de lading. Alleen heel soms, als ik hem die avond even extra heb opgeladen en hij bijvoorbeeld nog 70% heeft als ik ga slapen en ik de volgende dag niet vroeg weg hoef, zet ik hem gewoon uit en laat ik hem de volgende dag voor ik wegga nog even voor de andere 30% op. Anyway, wat ik wel altijd doe als ik hem wegleg: alle openstaande apps wegvegen. Dan voelt de dag ook echt ‘afgesloten’, haha. Sowieso doe ik dat eigenlijk ook heel vaak tussendoor, alle openstaande apps sluiten. Maar da’s negen van de tien keer ook gewoon uit verveling.

SMS’en doe ik nooit meer, maar als ik door een random gesprek met iemand scrol vind ik dat bijna jammer. Aan de ene kant zou je bijna duizelig worden van de effecten die ze eroverheen gegooid hebben, aan de andere kant word ik er alleen maar heel vrolijk van. It’s so bubblyyyy.

Apple is zo lekker anders. De telefoons zijn vierkant, in plaats van afgerond aan de randen. Ze hebben een homeknop en that’s it en alle apps staan gewoon op het beginscherm. Alles is zo lekker simpel en gebruiksvriendelijk! Bovendien zien al hun producten er zo mooi uit, stiekem vind ik mijn telefoon namelijk pure eyecandy, iets wat ik bij een Samsungtoestel nooit heb.

Met mijn iPhone kan ik eigenlijk alles; muziek luisteren, YouTubefilmpjes kijken, Twitteren, Facebooken, eventueel bloggen, foto’s maken en bewerken, blogs lezen… Het verbaast me nog steeds hoe makkelijk alles gaat. Zeker in vergelijking met mijn vorige ‘smartphone’ is dit echt een enorme vooruitgang! Bovendien ken ik geen enkel touchscreen dat beter reageert; zelfs blind typen gaat nog redelijk.

Hetzelfde geldt voor de vormgeving; Androidtoestellen mogen dan nog zo goed zijn, de vormgeving van Apple is zoooveel mooier. De lettertypes, kleuren, overgangen, ik ben er een enorme sucker voor. Vooral WhatsApp vind ik heel mooi, als ik wacht tot iemand uitgetypt is schuif ik het gesprek waar ik in zit vaak opzij naar rechts en dan kom je dus bij je gesprekkenlijst en ik ben gefascineerd door het woord ‘chats’ dat van lichtblauw en linksboven zonder horten of stoten overgaat naar zwart, dik gedrukt en in het midden. Of Facebookfoto’s die groot worden als je erop klikt en weer gewoon in de status komen te staan als je ze ‘wegveegt’… Je moet het maar bedenken (en realiseren).

Ook tof? Het stuiterende vergrendelscherm als je het omhoog trekt voor de camera maar te vroeg loslaat. Sowieso vind ik die optie weer heel goed bedacht.

Ik ben ook gek op alle geluidjes, vooral die als je ‘m vergrendelt. Ka-tssssjing of hoe je het ook wil omschrijven. En typen met het geluid aan vind ik ook grappig, vooral als alles lekker hard staat is ‘t leuk, haha. Ik vind trouwens dat het geluid nog best hard kan (harder dan mijn oude laptop in elk geval…) en goed is!

Of ik ook iets niet leuk vind aan mijn iPhone? Jawel… De prijs (al heb je het geld, als ‘ie nu stuk gaat of gestolen wordt ben je dat zomaar kwijt), de batterijduur (vooral WhatsAppen en Facetimen is killing), de afbeeldingen die altijd worden ingezoomd als je ze als achtergrond in wil stellen (whyyy) en het earphonegaatje onderaan is ook een beetje irritant (daar zit mijn pink!)… Maar dit was het dan ongeveer wel zo’n beetje. Tja, ik ben er gewoon heel blij mee en nee, als je al plannen had voor het kopen van een iPhone maar dat niet deed door het geld weet ik inderdaad niet of het een goed idee was om dit blogje te lezen… But it’s SO worth the money. Al heb ik dit natuurlijk wel even lekker overdreven geschreven want ik ben heus niet echt zo obsessed door dat ding hoor, haha.

Heb jij een iPhone, of iets anders van Apple? Wat vind je van deze ‘Applemania’?

Bron afbeelding: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

5 reacties op the me-&-my-iPhone list

  • Ok, fijn om te weten wat je zoal kan doen op je tel..
    Hihihi inderdaad is het zo onhandig als je de tel. in de handtas moet doen.

  • Haha hoezo een beetje verslaafd?! Het is gewoon jou schatje! Ik moet zeggen dat ik niet veel om een smartphone geef, zolang hij het maar doet. Ik heb pas vorig jaar juni een aangeschaft dus heb lang zonder moeten doen. Ik vind apple altijd wel super mooi vormgegeven en alles ziet er zo strak uit, maar echt het geld waard? Nee dat denk ik ook niet.

  • Herkenbaar, helaas heb ik afgelopen vrijdag mijn iPhone in het water laten vallen. Noooo, maar goed ik kan whatsappen met een oudje en om eerlijk te zijn gaat zonder me ook prima af. Gelukkig mag ik over twee weken een nieuwe uitzoeken. :)

  • Ik heb ook een iphone 5 en ik wil echt niks anders meer, apple is zo fijn en zo verslavend hahaha, maarja de prijzen heb je inderdaad gelijk in!

  • Als je eenmaal een iphone gewend bent, wil je niks meer anders :-) Ja, een iphone 6 misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.