Wij mensen zijn best wel een beetje merkvast als we eenmaal een fijn merk hebben gevonden, maar dat betekent niet dat we nooit meer iets van een ander merk kopen. Essence en Catrice komen net zoals WeHeartIt en Pinterest op hetzelfde neer, maar ik heb niet het idee dat je er per se een keuze tussen hoeft te maken – je kan ze prima tegelijk gebruiken. Bij drie andere merken, die toevallig allemaal met multimedia te maken hebben, heb ik dat gevoel wel. Je hoort óf bij het ene óf bij het andere kamp, maar de gulden middenweg is slecht begaanbaar. Ik ga het vandaag eens hebben over deze ‘versussen’.

 • WordPress vs. Blogger 

Al wel eerder besproken hier… Er zijn genoeg leuke blogs die op Blogger draaien, maar het is wat mij betreft echt een afknapper. Ik denk dat ik zelfs weet waarom: de meeste bloggers die voor de lol en heel klein beginnen met bloggen (de meeste dus), beginnen op Blogger, omdat je daar meer met je lay-out kan doen als je een gratis website hebt. WordPress wordt qua lay-out pas echt leuk als je een eigen domein hebt en is wat dat betreft een beetje een ‘lange termijn’ iets, als je echt serieus bezig bent en ook bereid bent voor een domein te betalen. Vandaar dat ik blogs op Blogger dus al snel minder professioneel inschat dan WordPressblogs. En ik ben er eigenlijk ook wel gewoon van overtuigd dat WP beter is, lekker los van big ass Google, veel groter (in vergelijking met Blogger dan, niet in vergelijking met Google) en bijna alle blogs van full time bloggers draaien op WordPress. Bovendien hangt er gewoon een heel ander sfeertje op blogspotblogs, allemaal van die ‘follow back’meiden waardoor je op GFC ook al snel twee keer meer volgers hebt dan op Bloglovin’ omdat de helft je blog volgens mij amper leest. Als je het mij vraagt is WordPresss gewoon HET blogsysteem en nee, dan moet je dus niet met je Blogger bij mij aankomen (al wil ik iedereen altijd helpen met een blog opstarten ofzo, no problem). Of slim zijn door gratis te bloggen op Blogger en dan op een betaald domein WordPress te installeren en alles over te zetten, maar toch, WordPress all the way.

apple

 • Apple vs. Android/Windows

Gelijk de enige ‘versus’ waarbij de bedragen ook echt mijlenver uit elkaar liggen. Er zijn genoeg dure Androidtelefoons en Windowslaptops te vinden, maar Apple is veeelen malen duurder. Helaas, want ik begin steeds meer een Applemeisje te worden. Mijn Lenovo doet zijn werk prima, maar het liefste zou ik hierna een MacBook (Pro) aanschaffen. Appleproducten zijn gewoon ZO MOOI vormgegeven, zowel het product zelf als de software. Alles gaat zoveel vloeiender, het lijkt wel alsof over alles twee keer zo vaak is nagedacht en ja, daar ben ik echt een sucker voor – als ik zie dat er aandacht aan iets is besteed. Bovendien spreekt het me aan dat Apple gewoon één ‘familie’ is waar je alle soorten producten kan vinden tegenover ‘de rest’, allerlei verschillende merken die bij gebrek aan beter gebruikmaken van hetzelfde besturingssysteem en het dan bij Androidversies vaak zelf nog een beetje naar wens aanpassen. Ok, dit klinkt wel heel negatief terwijl Windows echt niet enorm slecht is en ik dat eigenlijk ook helemaal niet wil afkraken omdat ik er zelf mee werk en het tenminste normaal is geprijsd, maar… Toch. Nu ik mijn iPhone heb snap ik ook gewoon waarom het zo duur is. Het is écht anders, écht innovatief en écht beter. Sommige Windows pc’s hebben wel betere specificaties, maar als ‘ie dat uiteindelijk helemaal niet goed of niet lang waarmaakt, is het het alsnog niet waard. En hoewel ik soms wel wat negatieve geruchten hoor over MacBooks van bloggers, leef ik dus nog steeds in de waan dat die dingen gewoon perfect werken. Ooit zal ik het zelf kunnen ondervinden. Omdat geld hierbij ook een rol draagt sta ik niet per se heel negatief tegenover het andere ‘kamp’, ik snap het als je het (er) niet (voor over)hebt, maar ik merk wel duidelijk verschil en omdat ik zelf zoveel met dit soort apparaten werk denk ik zelfs dat ik het ervoor over zou hebben. Nu nog even niet hoor, maar Apple heeft me wel lichtelijk in z’n greep, haha.

Tumblr

 • Canon vs. Nikon

Niet de enige spiegelreflexproducenten, maar wel de bekendste twee: Canon en Nikon. Beiden hebben prima modellen die volgens mij ook ongeveer in dezelfde prijsklasse liggen, maar ik heb me er niet zodanig in verdiept dat ik dat met zekerheid kan zeggen. Want hoewel ik helemaal nieuw was op het gebied van DSLR’s toen ik de mijne afgelopen zomer aanschafte, wist ik eigenlijk binnen no time en zonder veel vooronderzoek al dat ik een Canon wilde. Een onderbuikgevoel. Om de een of andere reden sprak dat merk me gelijk veel meer aan – misschien houd ik stiekem gewoon meer van rood dan van geel, of komt het doordat ik meer mensen met Canon ken, ik weet het niet. En ik denk ook niet dat ik snel de overstap zal maken naar een Nikon, ik ben (ondanks mijn minieme ervaring met het andere kamp) gewoon echt een Canonfan. Van wat andere bloggers heb ik ook al gehoord dat Canon betere kleuren heeft en hoewel ik de D5100 van mijn beste vriendinnetje wel echt goede foto’s vind maken ben ik verder totaal niet overtuigd. Van de écht goede modellen misschien, maar als iemand advies vraagt voor een spiegelreflex voor de fun roep ik standaard ‘Canon!’ en ik vind fotografen gelijk een stuk minder professioneel/interessant als ze met Nikon fotograferen. Erg hè?

Ik geef toe dat ik op sommige punten een beetje naïef of kortzichtig ben en ook zeker beïnvloed word door vooroordelen en de massa, maar ik spreek zeker niet bij alles zonder ervaring. Hier deel ik gewoon mijn algemene mening over deze drie merken, want het viel me pas op dat ze eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar staan en daarom wilde ik er gewoon even over bloggen – hoop dat jullie het een beetje interessant vonden! 

Weet jij nog een grote ‘versus’? Bij welke kampen hoor jij zelf van deze drie, en waarom? Ben ik wel erg benieuwd naar eigenlijk!

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

10 reacties op De drie grote multimedia ‘versussen’

 • Leuk stuk! Het stukje over bloggen snap ik ergens wel. Ik heb zelf ook wordpress gehad, en de laatste tijd denk ik steeds vaker aan terug overstappen omdat het inderdaad wel proffesioneler aanvoelt ofzo. En inderdaad vind ik het lastig om een leuke lay-out te maken met WordPress. Nu zit ik er nog meer over na te denken door het stukje hierboven, dus who knows, haha.

 • Grappig artikel. Ook om zo je eigen mening te lezen. Ik ben het niet helemaal eens met je mening over windows/apple. Ik denk vooral dat apple je gewoon kaalplukt en grotendeels voor het merk betaald. Maar dat neemt niet weg dat apple producten inderdaad gewoon super mooi zijn vormgegeven. En ze zijn vaak de eerste met nieuwe dingen!

 • Ik ben voor wordpress, apple en canon maar alleen omdat ik wordpress fijner vind werken, apple producten goed samenwerken en er mooi uitzien (maar de prijzen vind ik echt belachelijk hoog) en canon omdat ik nog nooit ergens anders mee gefotografeerd heb (qua spiegelreflex dan).

 • Toen ik begon met bloggen keek ik eerst op wordpress, maar dat lag me niet goed dus ben ik gestart met blogger, maar ik ben echt zeker serieus met mijn blog bezig!

 • Leuk om te lezen! Ik ben het eigenlijk wel op alle punten met je eens! :D. Ik ben met name een groot voorstander van Apple t.o.v. Windows :).

 • Ik blog al bijna drie jaar met Blogger, en blog toch aardig serieus. Ik ben geen ‘follow back’ meisje zoals jij dat noemt, en ja er zijn beginnende bloggers via Blogger die dat wel zijn, maar die heb je óók genoeg op WordPress. Ik vind dat altijd een beetje gegeneraliseerd (geen idee of dit het juiste woord is maar je snapt wel wat ik bedoel). Verder zijn er ook bloggers die ver zijn gekomen met hun Blogger-blog (Zoella?!). En ook op Blogger kun je een eigen domein kopen, een professionele lay-out maken. Ik heb dat altijd nogal onzin gevonden dus, dat ‘WordPress vs. Blogger’. Laat iedereen lekker kiezen welk blog systeem diegene fijn vindt, zegt verder niks over de inhoud of professionaliteit. Uiteindelijk wordt gekeken naar de blog zelf en blijven mensen hangen op een unieke en leuke blog, niet per se op een WordPress blog. Ik kijk er niet naar in elk geval! ;)

 • Het valt me op dat Blogger blogs vaak erg hoge bezoekersaantallen hebben en als je op F5 klikt, dat gewoon als nieuwe ‘view’ wordt gezien. Dan vind ik WordPress een stuk betrouwbaarder qua bezoekersaantallen. Ik ben verder overigens een Windows en een Nikon meisje. Dat je met Nikon ineens minder professioneel zou fotograferen, vind ik zoals je al aangeeft behoorlijk kortzichtig. Vriendinnetje van me maakt er prachtige foto’s mee en hij is een stuk gebruiksvriendelijker dan de Canon van m’n ouders.

 • Ik ben ook van de kampen WordPress, Apple en Canon. Zonder die drie zou ik mijn werk niet kunnen doen zoals ik het nu doe!

 • Geweldig hoe je hier over schrijft! Ik heb zelf geen ervaring met dure camera’s, ik haal canon en nikon altijd door elkaar. Maar canon klinkt gewoonweg professioneler, net als wordpress. Zo’n eerlijke blogpost!

 • Euhmmmm Windows is echt vele malen beter hoor! Als je er tenminste mee overweg kunt en dus alles weet van het configuratiescherm, uitvoeren (commando’s) etc.! ;’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.