De laatste ’33 Nail Polish Project’ update (lees hier wat het hele project nou eigenlijk inhoudt) was begin januari en nu, een maand later, staan er weer vier nieuwe manicures die ik de afgelopen tijd droeg voor jullie klaar. Er zitten nog twee feestdagenlakjes tussen (vanwege vooruit plannen enzo komt dat dan nu pas online en niet in de vorige update), maar nagellak is nagellak, right?

 photo 33NailPolishProject13_zps35c941a0.jpg

De kerstige lak uit de vorige update hield het jammer bij lange na geen twee dagen vol en omdat met ontzettend gechipte nagellak bij het kerstdiner aankomen nou niet echt mijn idee van sjiek was, doopte ik mijn nagels in een nieuwe kleur. Dit kleurtje uit zo’n duo van Essence gebruik ik niet echt vaak, maar is wel dé perfecte kerstgroene kleur. Dekt in twee laagjes en blijft zonder base- en topcoat een dagje of drie zitten, met wat tipwear op dag twee zoals je op de foto ziet. Mijn middelvingernagel lijkt een beetje vies, geen idee of ‘ie dat ook echt was maar anders zijn het gewoon de kleine shimmertjes die er ook nog in zaten. Als uitzondering op de regel heb ik trouwens toch maar de flits gebruikt bij deze foto, gelukkig worden de dagen vanaf nu alleen nog maar langer!

 photo 33NailPolishProject14_zpsda660cc3.jpg

Ik had al een tijd geen paars meer op mijn nagels gehad, dus daar vond ik het wel weer eens tijd voor. Eigenlijk zou ik sowieso geen kleur kunnen noemen die ik dan wel vaak op mijn nagels heb, maar that’s another thing. Deze manicure droeg ik op oudejaarsavond, ik bedacht me toen namelijk opeens dat ik nog geen nagellak op had en dat vond ik toch echt niet kunnen. 120 Plum Play With Me van Catrice was doordat ‘ie al weer redelijk oud is wel een beetje dik geworden, maar er viel nog prima mee te lakken. In het echt is het trouwens wel een iets warmere kleur, maar verder gewoon heel erg simpel, heb er dan ook niet zoveel over te vertellen eigenlijk behalve dat ik hem wel tof vond. Donkere nagellak blijft trouwens toch mijn voorkeur hebben in de winter, valt ook zo lekker op. Met de nodige tipwear en wat chips haalde ik ‘m er na vier dagen af, dat is nog best lang voor Catrice – misschien dat topcoat toch wel helpt…

 photo 33NailPolishProject15_zpsc5f54d1a.jpg

Mijn nieuwste aanwinst qua lakjes: deze donkerblauwe (marineblauw, jeansblauw – laten we het voor het gemak gewoon op donkerblauw houden) uit de Essence Kalinka LE – ik weet niet of/wanneer deze naar Nederland komt. Dit is 01 Absolut Blue en daar heeft Essence helemaal gelijk in, blue it is! Ik vind het een heel mooi kleurtje, niet bijzonder, maar gewoon een mooie diepdonkere, blauwe tint. En zo eentje had ik nog niet, vandaar ook dat ik ‘m heb gekocht (verder koop ik nooit nagellak). Ik moest mijn nagels trouwens een beetje snel lakken, vandaar de net-gevijlde-nagels randjes, pluisjes en niet helemaal nette nagelriemen, haha. Met basecoat en twee laagjes lak bleef het zo’n twee dagen goed zitten. Ik draag ‘m nu op de vierde dag maar het ziet er echt niet meer uit, oeps. Eigenlijk best wel kort dus, maar goed, de kleur vind ik wel heel mooi en verder is de kwaliteit prima. Ik moet mezelf eigenlijk ook gewoon aanleren topcoat te gaan gebruiken.

 photo 33NailPolishProject16_zpsc7b67624.jpg

Toen duurde het even heel lang voor er weer een kleurtje op mijn nagels zat (of nouja, een week of twee – op zich een goed teken dat dat al als ‘lang’ voelt!), dus tussen het leren voor de toetsweek door lakte ik ze weer eens. Zwart kan altijd en daar had ik wel weer eens zin in, maar Rimmel’s 340 Torrid nam ik ook nog even mee naar boven toen ik hem zag staan. Uiteindelijk belandde die als accentkleur op mijn beide ringvingers. Het liefst had ik er nog een matte topcoat overheen gegooid, maar die bleek helaas enórm stroperig te zijn geworden – eigenlijk amper meer vloeibaar. Nee, dat wilde ik mijn nette manicure niet aandoen. Mijn nagels shinen in het echt trouwens wel veel minder dan op de foto, volgens mij komt dat gewoon door de reflectie ofzo. De zwart die ik gebruikte is trouwens van Pieces en dit bleef zo’n … dagen mooi.

 photo 33NailPolishProject4_zps88a76d42.jpg

Alle lakjes op een rijtje! Ik ben al bijna op de helft van mijn challenge: we zitten nu op 16/33e. Dat is 48,5% (how I love stats), terwijl we pas op 4 van de 12 maanden zijn (mijn challenge loopt tot oktober 2014). Ik loop dus prima op schema! Het zit er nog niet helemaal in, want ik weet zeker dat ik het zonder deze challenge gewoon weer zou vergeten, maar op deze manier blijf ik het wel geregeld doen en dat was ook de bedoeling. Mijn foto’s kunnen nog iets beter en eigenlijk mag ik ook best wat netter lakken als ik het terugzie op beeld, maar ik ben zeker niet ontevreden en het belangrijkste: ik ga natuurlijk gewoon lekker door. Ik gok zomaar dat de volgende update er eentje met veel glitters wordt, want de topcoats moet ik ook maar weer eens opnieuw ontdekken als soort van level 2 van mijn project: uitgebreidere manicures! Ik hoop trouwens dat jullie mijn updates ook nog een beetje interessant vinden, maar het ‘nagels lakken = bloggen’ is voor mij gewoon een goede stok achter de deur.

Welk lakje heb jij als laatste op je nagels gedragen? Wat vind je de mooiste van deze vijf?

Ook leuk om te lezen:

6 reacties op 33 Nail Polish Project #4 – 2x Essence, Catrice, Pieces&Rimmel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.