De bekendste blog is toch wel de beautyblog. Ik heb geen idee waarom precies, maar blijkbaar zijn we gewoon allemaal supergeïnteresseerd in beauty en slaat de beautyblog precies de goede doelgroep, degen die blogs leest, aan. Ik vind het niet erg, want zelf vind ik make-up ook erg leuk en ik lees er graag over. Van beautyblogs kun je veel leren en ze zijn ook vooral heel handig als je iets wil kopen, maar geen zin hebt in een miskoop. Af en toe schrijf ik ook een review of laat ik een look of manicure aan jullie zien en dit doe ik met plezier, maar toch ben ik blij dat ik niet voor 100% een beautyblogger ben.

Als ik mijn eigen blog in een categorie zou moeten plaatsen, zou ik twijfelen tussen lifestyle en persoonlijk en waarschijnlijk toch uitkomen bij persoonlijk, denk ik. Daarmee omvat je namelijk eigenlijk alles, want alles waarover ik blog, hoort bij mijn persoonlijkheid. Maar ja, dan zou een beautyblog ook persoonlijk zijn. Ik blog ook wel over lifestyle, maar wat versta je nou eigenlijk over lifestyle? Je levenswijze, maar dat is ook al zo breed. Beauty en fashion hoort namelijk ook bij mijn levenswijze, maar dat zou dan weer een apart kopje zijn. Mijn blog is, samen met een hoop andere blogs, simpelweg niet goed in een categorie te plaatsen. En daar ben ik blij om. Ik heb mijn naam ook expres zo breed gehouden, want ik wil niet vastgepind zijn op een onderwerp. Je verplicht voelen om over beauty te bloggen omdat het in je naam zit en omdat mensen dus verwachten dat je ook wat met dat ‘beauty’ gedeelte doet; ik zou het niet kunnen, denk ik. Ik wil een blog die met me meegroeit, niet een blog waar ik uit groei.

Kiss My Kawaii

Maar dit heeft nog niet zo gek veel te maken met het ‘beauty’ in de titel; dan had ik dit artikel net zo goed ‘waarom ik blij ben dat ik niet over een onderwerp blog’ kunnen noemen. Ik ben om nog een reden blij dat ik er niet voor heb gekozen om voornamelijk of alleen over beauty te bloggen. Naarmate ik langer en dus meer blog, kom ik er ook achter wat me (op dit moment) het meest ligt. En daarbij staan de reviews en andere beautyartikelen niet op nummer 1. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het toffe artikelen om te maken en ik vind het leuk om de kennis op het gebied van beauty die ik in de loop van de tijd vergaar met jullie te delen, maar ik haal er net iets minder voldoening uit dan bij andere artikelen. Dat komt ook deels door jullie. Op een beautyartikel krijg ik vaak ook wel redelijk wat reacties, maar die gaan vaak zo: ‘Mooi!’ ‘Ziet er goed uit, leuk!’ ‘Goede review, ik denk dat ik deze ook maar eens ga proberen!’. Ik reageer zelf ook altijd zo op beautyartikelen en ik vind deze reacties natuurlijk superleuk om te krijgen. Dat jullie de tijd nemen om te zeggen wat je ervan vindt, dat maakt me echt vrolijk. Maar je zou dat net zo goed kunnen zeggen als je het artikel niet hebt gelezen. Je hoeft niet zelf na te denken over het onderwerp, want alles wat betreft het product (dat jij misschien niet eens in huis hebt) heb ik net al verteld.

De reacties op een ‘filosofisch’ artikel zijn totáal anders. Af en toe zitten daar ook gewoon ‘mooi geschreven’ reacties tussen, maar ik krijg ook vaak uitgebreidere reacties. Jullie denken mee, vertellen jullie eigen ervaringen en delen jullie mening. Af en toe reageer ik daar dan ook weer op. Dat vind ik toch wel de tofste reacties; je kan zien dat jullie echt de tijd nemen en het artikel ook uitgebreid hebben gelezen. Ik merk dat mijn hart toch echt wel ligt bij die artikelen die ik amper een naam kan geven, maar waar ik in elk geval mijn filosofieën over iets deel. Artikelen waarin ik niet alleen mijn mening over een bestaand iets geef, maar een bepaald fenomeen echt ‘schep’ door er op een bepaalde manier over te denken en naar te kijken. Waarin ik bovendien ook kan spelen met taal zonder dat iemand mijn reviews verkeerd begrijpt.

The end of the story- Atrapada entre libros ∞'s Photos | via Facebookdeze ga ik vaker gebruiken als ik even geen afbeeldingen kan vinden, hahaha

Ik zeg niet dat ik beautyartikelen stom of minder vind en ik zal ze ook zeker gewoon blijven schrijven, want dat vind ik gewoon leuk. Ik houd namelijk ook van afwisseling op mijn blog en dat creëer ik daarmee. Bovendien trek ik met brede onderwerpen ook een breed publiek; ik merk dat er bij beautyartikelen totaal andere volgers reageren dan bij filosofische artikelen. Zo kan ik iedereen iets bieden op mijn blog en af en toe even een filosofisch artikel boven de rest uit laten steken, met een dieper onderwerp en meer of langere reacties. En, ook belangrijk: als je niet afwisselend schrijft, kom je er ook nooit achter wat je nou het leukste vindt.

Dit artikel is dus precies waarom ik blij ben dat ik geen beautyblogger ben voor de volle 100%. Ik houd van denken en schrijven en dat gaat gewoon beter in een filosofieartikel (jongens, WIE verzint er een naam voor me? Ik prop ze altijd in de categorie ‘columns’, maar het is alles behalve een column. Ik denk dat ik daar ook maar een ‘filosofisch artikel’ over ga schrijven).

Wat heb jij voor blog, of wat lees je het liefst voor blogs? Zou je je vast kunnen pinnen op één bepaald onderwerp?

Bron afbeelding: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

22 reacties op Waarom ik blij ben dat ik niet voor 100% beautyblogger ben

 • Ik heb een tijdje je blog noet gelezen of wel gelezen maar niet gereageerd -bloglovin lijst staat nu na een paar weken op 800+..-
  Maar dat maakt jouw blog dus zo leuk, al die verschillende filosofische artikelen en daarnaast nog beauty ^^.
  Misschien moet je gewoon een nieuwe kopje maken met filosofie?
  Mijn blog is een beetje random, maar het hangt meer aan de fashion kant. Terwijl ik mijn volgers heb opgebouwd toen ik nog veel over beauty blogde. Nu worden mijn beauty-artikelen slechter bekeken dan mijn fashion artikelen XD.

  Ik vind eigenlijk van alles wel leuk om te lezen :)

  • Haha irritant is dat hè! Des te leuker dat je er nu weer bent toch :). Ik weet inderdaad nog dat je blog best wel beautyachtig was toen ik jou begon te volgen, nu totaal niet meer. En inderdaad, het gaat vaak ook voor 50% om de persoon erachter (niet dat ik zo leuk ben haha maar in het algemeen) en de schrijfstijl en eigenlijk ‘maar’ 50% om het onderwerp zelf.

 • Leuk om te lezen! Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik jouw kwaliteit écht de filosofische artikelen (of hoe wil je ze noemen vind?). Echt waar. En ik vind het dan nog boeiender dat je eigenlijk nog maar een meisje van 14 jaar bent. Je hebt over onderwerpen geschreven waarvan ik zelf niet eens de betekenis kende.
  Ik zou vooral zeggen: ga door met wat jij leuk vind, want dit plekje op het internet is helemaal van jou ;) Ik kom wel lezen haha

 • Ik vind je filosofische artikelen meestal interessanter dan je beauty-artikelen, maar dat komt voornamelijk doordat ik zelf ook niet zo van de beauty ben. Ik schrijf er zelf eigenlijk nooit over; mijn blog is eigenlijk van alles wat, voornamelijk persoonlijk maar ook wel eens over iets diepers, ofzo. Je kan het inderdaad gewoon ‘filosofie’ noemen zoals Yak Man zegt ;) Ik ga nog eens nadenken over een leuke naam!

  Ik ben het trouwens helemaal eens met Susanne als ze zegt dat je heel volwassen schrijft voor je 14 jaar. Dat vind ik erg prettig aan jouw blog :)

  • Denk dat ik de naam ‘Columns’ ga veranderen in ‘Mindstyle’, dat dekt de lading eigenlijk wel helemaal. Hoef jij daar ook niet meer over na te denken, haha.

 • Hoi Hester, ik heb met veel plezier je artikel gelezen. Ik herken me meteen in je verhaal. Ik worstel soms nog een beetje met hetzelfde in die zin dat beautyartikelen soms een beetje oppervlakkig zijn en ik zo absoluut niet wil overkomen. De reden dat ik toch een zogenaamde ‘beautyblog’ begonnen ben, heeft te maken met het feit dat ik wel echt dol ben op alles wat ermee te maken heeft en ik er ook graag over schrijf, daarnaast denk ik dat ik op sommige vlakken wel wat kan toevoegen aan de bestaande beautyblogs. Dat vind ik alleen maar hartstikke leuk. Ook ik merk dat ik de leukste reacties krijg op artikelen die wat verder gaan dan alleen beauty, daarom probeer ik ook voor een goede afwisseling te zorgen tussen wat meer mindstyle en persoonlijke artikelen.

  • Beauty ís ook gewoon heel leuk en niet per se oppervlakkig – wel een beetje, maar dat is helemaal niet erg. Toch vind ik het inderdaad altijd wel leuk om het een beetje in balans te houden, dus ook af en toe wat diepzinnigers laten zien. Maar ik denk dat dat bij iedereen ook wel redelijk vanzelf gaat, tenminste, ik heb er dus wel echt ‘behoefte’ aan om af en toe wat dieper te gaan dan uiterlijk.

 • Die filosofische artikelen zijn zeker een prettige afwisseling met beauty-gerelateerde artikelen en ik denk dat dat ook is wat hesterly.nl hesterly.nl maakt ;) En ik denk dat je in de categorie ‘omniblogger’ valt, vanwege je fotografie posts, mind/lifestyle artikelen en af en toe fashion en beauty-gerelateerde artikelen.

 • Ik vind de ‘filosofische artikelen’ eerlijk gezegd een van de leukere aspecten van je blog, niet veel blogs hebben zo’n mix van beauty, dagelijks leven en ‘diepzinnigere’ artikelen en daardoor springt jouw blog er echt uit, vind ik :) En wat de meeste reacties hier ook al zeiden, je zou niet denken dat je 14 bent als je jouw blog leest. Je komt zo wijs over haha :) Ohja, gezien je om een naam vroeg, je zou ze misschien ‘hersenspinsels’ oid kunnen noemen? Dat klinkt misschien wat minder ernstig en meer persoonlijk dan ‘filosofische artikelen’, haha :)

  xxx

  • Lief dat je het zegt! Het zijn inderdaad hersenspinsels maar omdat ik alle categorienamen in het Engels heb houd ik het denk ik op ‘Mindstyle’.

 • Ik zou ook niet denken dat je 14 jaar bent als ik jouw blog zo lees, ik vind dat de filosofische artikelen ook heel erg goed bij jou passen en dan gemixed met beauty artikels en andere artikels vind ik het echt super

 • Heel herkenbaar! Ik heb ooit een blog gehad met de bedoeling er een beautyblog van te maken, maar geloof niet dat ie het langer dan 2 maanden heeft volgehouden, haha. Ik vind beauty-artikelen ook het minst leuk om te lezen! Die van jou zijn juist veel interessanter. :)

 • Ik deel mezelf toch het liefst in bij de fashionblogs, maar het is wel ook heel persoonlijk! Ik lees het liefts fashionblogs, omdat dat me op sit moment het meest interesseerd!

 • Mijn blog heet ‘Iesabell’ omdat ik ook gewoon heel erg veel hobby’s heb en heel erg veel dingen leuk vind. Ik zou niet alleen maar over beauty kunnen schrijven, of fashion, of diy’s of recepten of wat dan ook. Mijn leven bestaat niet uit één ding, ik besta niet uit één ding (cellen niet meegerekend ;)) en mijn blog dus ook niet.

  Ik blog wel over beauty, omdat ik het leuk vind om reviews te schrijven en zo anderen (ook al zijn het er maar weinig) te helpen met het kopen van een bepaald product of er voor zorgen dat ze geen miskoop doen. Ook vind ik het heel leuk om outfits te delen en er achter te komen hoe anderen tegen dingen aankijken; zo kom ik bijvoorbeeld op combinaties waar ik anders nooit op gekomen was.

  Vooral de interactie met bezoekers is wat ik leuk vind aan bloggen, naast het schrijven en de foto’s.

 • Erg interessant om te lezen en mooi geschreven!

 • Ik zou het echt niet willen dat jij meer over beauty zou schrijven, haha. Jouw blog staat bekend als een lifestyleblog en dat vind ik super! Misschien een ideetje voor een artikel: de leukste lifestyle-blogs, want ik heb meer blogs als de jouwe nodig!

  • Ik volg zelf eigenlijk niet eens zoveel blogs als de mijne, maar als ik een leuke tegenkom zal ik ‘m onthouden voor zo’n artikel!

 • Ik ben het met je eens! Mijn blog is ook niet echt in een hokje te plaatsen, want ook ik hou er niet van mij vast te klampen aan 1 onderwerp. Op school zijn we ook met bloggen bezig en vanuit school moeten de focus leggen op 1 onderwerp, waarop ik tegen de draad in ging en er nee tegen zei. Doordat ik teveel ging focussen op goede prestaties en dat soort dingen, verloor ik het plezier in het bloggen. Toen ik op dat punt zat, besloot ik gewoon op eigen gemakje verder te gaan en wel naar de adviezen van mijn leraar te luisteren, maar ze niet allemaal ook echt na te leven. Hij zegt dat persoonlijk bloggen iets uit 2007 is, ben ik het niet mee eens, je blogt over onderwerpen die jij interessant vind en geeft er je eigen draai aan! Ook is het leuk om terug te lezen voor jezelf wat je allemaal hebt meegemaakt. Door de foto’s wordt het nog leuker dus het is alsnog een dagboek, maar dan op een creatieve manier! :)

  • Lijkt me sowieso wel tricky om je blog voor een schoolopdracht te gebruiken, maar ook juist wel leuk en praktisch (qua tijd!). Ben het ook niet helemaal met je leraar eens, 2007 was wel die tijd van ‘weblogs’ enzo maar het persoonlijk bloggen van nu is wel weer anders. Meer vanuit in plaats van over jezelf bloggen, denk ik. En ik denk dat alles een succes kan worden als je er zelf helemaal achter staat :)

   • Naja het is niet echt een school opdracht maar het blijft doorlopen t/m het examenjaar en we krijgen er ondersteuning in. Het is namelijk zo dat het anders als journalist best zwaar zal worden om aan werk te komen na de opleiding en het kan zijn dat het bloggen je een handje helpt. Zo zijn de mensen uit het 3e jaar bijvoorbeeld dankzij hun blog makkelijker aan een stageplek gekomen, doordat ze konden aantonen dat ze al met dat onderwerp bezig zijn, waar de stageplek zich mee bezig houdt :) Voor onze opleiding (journalistiek&fotografie) is het namelijk vrij moeilijk om aan stageplekken/werk te komen vanwege het feit dat we een mbo opleiding zijn, dus vandaar :)

 • wat een mooie quote is dat onderaan je post zeg!! vind quotes vaak heel mooi, zeggen in weinig woorden je gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.