Dat bloggen veel tijd kost, zal voor velen geen verrassing zijn. Mensen die zelf niet zo heel bekend zijn met het bloggen denken soms nog wel eens dat het ‘alleen maar’ een stukje typen en een fotootje erbij doen is, maar de diehard volgers of bloggers weten wel beter. Als ik niet zou bloggen, zou ik dus heel erg veel tijd overhouden. Nou klinkt dat misschien een beetje alsof bloggen een verplichting is, en zo bedoel ik het niet, want ik zou helemaal niet niet willen bloggen – maar stel nou dat bloggen niet bestond of dat ik het nooit ontdekt had; wat zou ik dan (waarschijnlijk) met mijn tijd doen?

Om niet zomaar iets uit de lucht te plukken, ga ik eerst terug naar ‘voor mijn blog’, twee jaar terug (royaal geschat). Mijn hobby’s waren lezen, paardrijden, hyven (was dat toen nog in?), schrijven en praten op verschillende fora. Mijn zaterdagen bracht ik vaak door op de manege en de rest van mijn vrije tijd ging op aan, eh… de andere hobby’s die ik net noemde, denk ik. Ben ik de enige die zich echt niet meer kan voorstellen wat ik toen deed? Volgens mij ging ik namelijk niet ‘s middags op bed zitten met een boek ofzo. ‘s Avonds nog weleens, maar ‘s middags… Denk het niet. Laten we dus zeggen dat ik ‘s middags op de computer doorbracht, op social media en af en toe schrijvend aan een verhaal, en ondertussen nog wat huiswerk deed, en dat ik me ‘s avonds met een combinatie van huiswerk doen/internetten/lezen bezighield en om 20:00 naar beneden ging om tv te kijken (dat is nu nog steeds zo, maar dan wat later).

by Scott Stulberg picture on VisualizeUsprachtige foto! © Scott Stulberg

En dan spoelen we de tijd even twee jaar vooruit en ontwijken we het bloggen. Ik denk dat social media niet echt meer een losse hobby van me zou zijn, want Twitter en Facebook zijn gewoon niet boeiend genoeg. Dan heb je WeHeartIt en Pinterest nog wel, maar daar zou ik ook geen uren op rond kunnen zweven elke dag. Misschien dat ik nog wel mee zou kletsen op een forum, bijvoorbeeld van Girlscene. Als ik daar nu wel eens kijk, zie ik eigenlijk niet echt iets waar ik op zou willen reageren, maar als je iedereen een beetje kent weet ik wel dat het opeens een stuk leuker is. Dat dus, en stiekem hoop ik voor mijn niet-bestaande ik-zonder-blog dat ik eindelijk eens een keer een boek/manuscript afgemaakt heb. Ik bedoel, als ik mijn schrijfpassie niet in een blog stop, dan houd ik het over en waarom zou ik het dan niet in iets anders stoppen? Ik vraag me echter af of dat me gelukt zou zijn, want ik ben al verschillende ‘boeken’ begonnen (niet echt met de intentie van ‘ik ga een boek uitbrengen’, gewoon voor de lol) en het is me nog nooit gelukt om er eentje af te maken. Ik bedoel, ik ben niet voor niets op een blog uitgekomen! Als ik nu geen blog meer zou hebben en die tijd dus opeens over zou houden, zou ik denk ik wel willen proberen weer eens een verhaal te beginnen, maar ik zie het niet echt als een gemiste kans. Ik weet namelijk dat het me niet zo 1, 2, 3 zou lukken en een boek schrijven kan altijd, maar op bloggen zit misschien toch wel een klein beetje een soort van houdbaarheidsdatum – je moet met computers om kunnen gaan (ik denk niet dat ik dat ooit verleer, maar toch) en ik denk dat jonge bloggers toch wel het meest gelezen worden. Of midlifecrisisblogs moeten over 30 jaar heel populair zijn, maar I don’t guess so.

Ik denk dat ik misschien ook wel iets meer met paarden had gedaan als ik nu niet blogde. In een periode van een jaartje ongeveer was ik echt actief op de manege door op vrijdag te rijden en zaterdag vaak nog de hele dag daar rond te hangen en wat te helpen enzo. Op een gegeven moment werd dit wat minder en dat kwam denk ik onder andere doordat ik me thuis beter vermaakte met mijn laptop, maar ook wel omdat er wat mensen weggingen van de manege en het wat minder gezellig werd. Tot op maart 2013 ben ik wekelijks blijven rijden, maar na de breuk in mijn bovenarm ben ik gestopt. Als dat niet was gebeurd was dus sowieso alles anders gelopen. Soms vind ik het wel jammer dat mijn transformatie tot paardenmeisje zomaar ergens in het midden is gestopt, want ik weet zeker dat ik me prima had kunnen vermaken op de manege en met verzorgpaardjes van vriendinnen, maar ik had het bloggen ook niet willen missen (en dat is ook niet dé oorzaak van het minder met paarden omgaan hoor, het was een combinatie van). Ik zou echt willen dat je gewoon twee levens had ofzo, haha. Maar ja, de toekomst ligt ook nog voor me open – ik kan me namelijk echt niet indenken dat ik nooit meer met paarden om zal gaan. Het is nu allemaal een beetje anders gelopen, maar als ik denk aan ‘nooit meer rijden’ doet mijn hart wel een beetje zeer, eigenlijk.

Miami 2 Ibiza ♕

En of ik nog nieuwe hobby’s ontwikkeld zou hebben? Fotografie vind ik nu interessant en als ik de tijd had, zou ik daar ook graag meer mee willen doen, maar zonder mijn blog had ik het fotograferen waarschijnlijk nooit ontdekt, dus eh… ja. Misschien dat ik meer met sport zou doen ofzo, maar dat zie ik ook niet voor me. The Sims spelen of tekenen/schilderen/creatief zijn zijn ook nog opties, maar dat zie ik gewoon niet zo voor me, to be honest. Oja, series en films kijken is ook niet gek, maar dat vind ik vaak te passief en langdradig voor ‘s middags ofzo. Een muziekinstrument bespelen zou ook nog kunnen, maar dat is al in een verder verleden ‘mislukt’ (ik heb mijn A(lgemene) M(uzikale) V(orming) en kan dus half noten lezen, redelijk blokfluit spelen en ik zou gevoel voor ritme moeten hebben, maar toen de muziekschool in mijn stad werd opgedoekt heb ik besloten geen specifiek instrument te gaan bespelen). Echt nieuwe hobby’s zou ik gewoonweg niet kunnen bedenken en het is dus ook maar goed dat ik blog. Soms denk ik uiteraard wel eens ‘had ik maar…’, maar dat blijf je met alles houden (ook met dingen als vriendjes, huizen, vriendschappen…) en ik vind het prima om er dan eens over na te denken – zoals ik in dit artikel deed – wat ik in dat geval zou doen, maar daarna laat ik het altijd weer los. Ik blog en dat wil ik graag zo houden!

Wat is jouw grootste hobby/waar gaat jouw vrije tijd grotendeels aan op? Denk je ook wel eens ‘had ik maar…’ en hoe denk je dat je leven er in dat geval uit zou zien?

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

9 reacties op Wat ik zou doen als ik niet blogde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.