Het artikel van vandaag gaat over een ‘item’ dat ik al een tijdje heb, vanaf mijn laatste verjaardag – 14 mei dus. Hij stond op mijn verlanglijstje, kwam voorbij in een Picture It en daarna nog in een birthday haul video, maar een uitgebreid artikel had ik er nog nooit over geschreven. Omdat ik vind dat dit boekje meer aandacht verdient dan alleen dat, wijd ik er vandaag een heel artikel aan. Het Q&A a day 5-year journal dagboekje, dat ik sinds ik hem heb trouw elke dag gebruik, is wat mij betreft een echte aanrader en ik ga je nú vertellen waarom.

 photo QampAaday7_zps903b12a4.jpg

Het is een handzaam boekje dat een kartonkleur heeft en bedrukt is met zwarte tekst en versieringen. De kaft is hard, maar wel ‘zacht’ – als je snapt wat ik bedoel. De bladzijden zijn van buiten goud en al met al heeft dit boekje dus best wel zijn eigen stijl en uitstraling. Tof gedaan, vind ik.

 photo QampAaday_zps997b4dee.jpg365 questions x 5 years = 1 825 answers (als je het trouw doet)

 photo QampAaday6_zps8f94a89d.jpg

Hij is best wel dik (365 pagina’s dus ongeveer), maar doordat hij verder wel zo klein is vind ik hem echt heel schattig, haha.

De binnenkant van de kaft en eerste pagina zijn (zowel aan het begin als aan het eind) bedrukt met dit gave patroontje, dat ook helemaal bij het boek past.

De titelpagina ben ik tussen alle foto’s vergeten vast te leggen, hier staat ‘This Journal Belongs to’ op met een gouden streep eronder (die nog niet ingevuld is bij mij, ik heb die hele pagina nog nooit gezien… haha!) met daaronder de quote ‘They always say time changes things, but you actually have to change them yourself – Andy Warhol’, ingeklemd door een Q en een A.

 photo QampAaday4_zps10ebafc8.jpg

Op de achterkant is een sticker geplakt met wat info en voorbeeldjes hoe je de vragen kan invullen. Het is trouwens wel echt een domper dat er ‘2 january: What is your mission?’ als voorbeeld staat, terwijl die vraag bij 1 januari hoort.

Ik zal nu even wat vragen laten zien zodat je weet wat je eventueel te wachten staat! Mocht je het nog niet helemaal snappen: voor elke datum is een vraag bedacht, en daar staan vijf keer een aantal invulregels onder. Het is dus de bedoeling dat je die vraag vijf keer één keer per jaar invult, en dan dus elke dag een andere die bij die datum hoort, en dan kan je over vijf jaar zien hoe je toen over dingen dacht, hoeveel je (samen met je handschrift) veranderd bent, ‘oja’ zeggen en gewoon lekker terugkijken op vroegâh – iets wat ik graag doe.

Er staan heel simpele vragen in, zoals deze

en deze

 photo QampAaday15_zpsd9367cd6.jpg

maar ook vragen die écht dieper op jezelf in gaan, zoals deze van mijn zus’ verjaardag

 photo QampAaday13_zps39439015.jpg

en deze over je liefdesleven, maar dat was voor mij ook nog een simpele, haha. Zoals je ziet kan je ook gewoon wat extra dingetjes tekenen of doen of jezelf ‘vragen’ stellen voor over vijf jaar.

 photo QampAaday17_zps605c4744.jpg

Ik ben geen dagboek persoon, hoe vaak ik het ook geprobeerd heb, maar dit houd ik goed vol. Ik schrijf er trouw elke avond in en dat kost ook echt maar twee minuutjes. De vragen zijn vaak ook écht super toepasselijk, bijvoorbeeld ‘Van wie is je laatste gemiste oproep?’ op een dag dat ik er toevallig een had, terwijl ik normaal nooit oproepen krijg, laat staan mis. Ik sta af en toe verbaasd van dat soort toevalligheden. Oh, en soms weet ik ook echt geen antwoord op de vraag (of snap ik ‘m niet, het is tenslotte in het Engels), dan reageer ik gewoon met iets anders. Soms schrijf ik in het Nederlands, soms in het Engels. Ik schrijf gewoon puur wat in me opkomt en dat vind ik superleuk.

 photo QampAaday9_zpsb891e807.jpg

Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat de schrijfruimte af en toe ietwat te klein is voor mijn biggie handschrift, maar verder? It works like a charm. Ik neem hem ook echt altijd mee in mijn handtas als ik ergens heen ga, zodat ik nooit een dag mis en door de jaren heen zal hij dus ook echt ‘getekend’ worden door de tijd. Hij is nu al een keer helemaal natgeregend en heeft dus een omgebogen kaft, haha. Dat vind ik leuk, dat je kan zien dat hij gebruikt wordt. Of ik hem over vijf jaar nog steeds braaf zal invullen? Ik hou niet veel gewoontes zolang vol, maar dit denk ik wel. Het kost gewoon zo weinig tijd en ik ben superbenieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Lijkt me zo leuk om dan door te bladeren aan het eind… Je vult overigens telkens het jaar in bij de schrijfregel, ik ben ook gewoon midden in ‘t jaar begonnen, dat is geen probleem. Ik ben echt gek op het idee en de uitvoering en als jij ook iets wilt hebben om je gedachtes, gevoelens, wensen en waarden mee in kaart te brengen voor over een aantal jaar, dan is dit echt perfect voor je. Hij is ook superleuk om cadeau te doen, vind ik. Een absolute aanrader en ik wil meer van dit soort boekjes!

Q&A a day Potter Style is voor €12,99 te koop op Bol.com.

Kende jij Q&A a day al? Lijkt het je wat?

Ook leuk om te lezen:

21 reacties op Tip: Q&A a day 5-year journal – potter style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.