Allereerst: Merry Christmas! Ik vier kerst vandaag ook gezellig met familie, maar uiteraard staat er wel gewoon een normaal artikel online. Enjoy reading & nog een fijne dag! XO

Een (bijna) vast onderdeel in mijn wekelijkse diaries, COCO. Niet alleen zijn acties, maar ook vooral zijn pluizige uiterlijk – dat hij te danken heeft aan Noorseboskatgenen – maken hem enooorm schattig, als je het mij vraagt dan. Door Kelly en Tamarah ben ik getagd voor de Crazy Cat Lady TAG en ik grijp elke gelegenheid aan om over mijn kat te praten, so here we go!

Schattigste foto van je kat

Wat vind ik dát een lastige zeg. Ik kon mijn Cocofoto’s jammer genoeg slecht terugvinden op mijn computer en sowieso was ik toen (jammer genoeg!) nog niet echt into fotografie, maar ik heb al eens eerder een artikel gemaakt met een stuk of 15 schattige Coco-als-kittenfoto’s, dus dat leek me genoeg keus. Want ja, sorry for saying, maar je was toch echt het schattigst als kitten! Uiteindelijk kwam ik uit op onderstaande foto, want. Dat. Tongetje. IRRESISTIBLE! 

 cocoenhester034_zpsbb74e15a.jpg

Bijzondere eigenschappen

Wacht, heb je even? Mijn kat heeft veeeel aparte eigenschappen, zoveel dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Hij wordt panisch als het op borstels, föhns, stofzuigers, keukenmachines en dat soort dingen aankomt, springt als hij ‘s avonds moe is op zijn ‘slaapplek’ (op de stoelen onder de eettafel) en soms is dat al om 22:00, dus dan wensen we hem gewoon welterusten, heeft zich al verscheidene malen verstopt in de Mini die bij ons in de garage staat als het raampje open stond, is GEK op laserlampjes en zwepen, heeft een perfecte biologische klok (13:30 is etenstijd!), vindt nagellak remover de allervieste geur die er bestaat en likt zich twintig keer per dag, maar dat is geloof ik kateigen. Zo genoeg gekke eigenschappen? Anders roep je maar hoor. Oh wacht, ik was nog even vergeten dat hij enorm gek kan doen in huis – dan trekt hij zich op aan de onderkant van de bank, roetsjt hij over de leuning heen en springt hij tegen de muur op. Maar hij kan ook enorm lief liggen te slapen, zag ik net toen ik me omdraaide (maar ik wist het eigenlijk allang natuurlijk). Plus ik ben gek op het donkere vlekje op zijn verder perfect lichtroze verhemelte.

Omschrijf het geluid dat je kat maakt

Welk geluid precies? Bedoel je het geluid dat hij maakt als hij zichzelf likt (gggggggsh, vanwege zijn rauwe tong en lange vacht), als hij eten wil (miaaaaaaauw), als hij wil dat een deur opengaat (dan krabt ‘ie net zolang aan de deur tot ‘ie op welke wijze dan ook opengaat), of het geluid dat ‘ie maakt als ‘ie in een diepe slaak verzonken is (rrrrrrrrrghrrrr, ja hij snurkt!)? Haha, nee, ik denk dat zijn meest typerende geluidje toch wel dat is als hij een vliegje of vogel ziet. Het is echt niet na te doen, maar dan trekt hij zijn bovenlip een soort van op en maakt hij een geluidje wat in de buurt van ‘kgggkakakaka’ komt. Very weird. Trouwens, hij heeft ook nog een bepaalde ‘mrrrrrrauw’.

 photo cutecoco4_zps176d6f6d.jpg

Koosnaam

Ehhh ja. Koosnaampjes dus. Coco staat bij ons in het gezin bekend als Eekie (omdat hij een eekhoornstaart heeft), Coco Chanel, Coke, Poekie (da’s mijn woordje) en ik noem hem heel vaak sul/ei/knuppel, dat ligt eraan wat m’n woordje van dat moment is. Verder heb ik Mickey tot zijn doopnaam benoemd, omdat ik nog steeds van mening ben dat dat een geweldige naam voor ‘m zou zijn geweest, maar de rest van de family is het daar nog steeds niet mee eens. Stom.

Bekentenis

Ik zet echt zo’n babystemmetje op als ik tegen hem praat (want ja dat doe ik ook, tegen hem praten), maar ik denk dat dit wel algemeen bekend is bij alle andere crazy cat ladies. Sorry hoor, maar het gaat gewoon vanzelf! Alleen een beetje stom altijd als ik van school terugkom, Coco buiten zie rondlopen en op zo’n toontje tegen hem praat en dat er dan opeens een buurman buiten blijkt te zijn, LOL. Verder ligt ‘ie tegenwoordig steeds vaker op mijn bed en hoewel het misschien niet al te hygiënisch is, vind ik het zolang hij op de buitenkant van mijn dekbed ligt eigenlijk wel heel cute… En uiteindelijk alleen maar beter voor je immuunsysteem, toch?

 cocoenhester033_zps12bcd173.jpg

Goede tip voor andere crazy cat ladies

Er zijn zoveel tips te geven, pfoeh! Maar misschien nog wel mijn beste tip: maak VEEL foto’s en vooral als je kat nog klein is want ze groeien (jammer genoeg) zooo snel! Ik maak nu amper goede foto’s van Coco, omdat hij gewoon altijd zo beweeglijk of asexy is, maar nu verandert hij ook niet meer zo snel dus maakt het allemaal iets minder uit. Als kitten doen ze dat wel en die foto’s zijn later zoveel waard!

Wat voor kat zou jij zijn?

Een heel luie. Ik bedoel, als ik dan een kat moet zijn, dan wil ik het er ook wel flink van nemen hè. Ik zou wel een heel knuffelige kat zijn, omdat ik weet hoe leuk mensen dat vinden. En ik zou me tonnetje rond eten en lekker veel sjanken en zeuren om hapjes van de baasjes. Verder heel geduldig en lief tegen kinderen en niet al teveel buiten zijn want daar hebben de baasjes me immers niet voor geadopteerd. Af en toe zou ik wel even lekker spelen of krabben, maar in the end lijkt het me toch het allerleukst een goedzak van een modelkat te zijn.

 photo cutecoco1_zps023c491b.jpg

Leukste kattenwebsite

Oh ik ben niet zo into de crap, ik kijk soms wat crumpy cat plaatjes en ik volg wel een kattenplaatjesaccount op Twitter maar ik kijk ze nooit echt opzettelijk. Heb ik een veel te druk en interessant leven voor, haha. De leukste kattenplaatjes kom ik simpelweg op WeHeartIt tegen want daar staat zo’n beetje alles wat ik leuk vind. En oh het Instagramaccount van Serena (Beautylab)’s katten is ook heerlijk, @goldenkittehs.

Beste kattengif

(Hiermee bedoelen ze dus een bewegend plaatje en geen vergif, don’t worry.) Hmmm ook een lastige voor mij, maar ik kwam net deze tegen en die vond ik echt geniaal:

Tumblr

Omdat het gewoon PRECIES zo gaat. Maar ik vind ze eigenlijk allemaal leuk, dus ja. Alle überschattige gifs die ik ondertussen tegen ben gekomen hier neerzetten lijkt me een beetje teveel van het goede. Ik ben eigenlijk al vrij snel tevreden, als er maar een kat – liefste een kitten – in te zien is.

(Ik bedoel check deze en deze en en en)

 photo cutecoco3_zps8f381e15.jpg

Jullie merken het al wel weer, ik word helemaal hyper als het op katten aankomt. Ik vind ze gewoon ZO leuk en cute en bwaaah. En ja, de mijne blijft toch wel een van mijn favorieten! 3 januari wordt Coco alweer vier, wat gaat dat snel zeg. Ondanks al zijn rare gewoontes en kuren hoop ik toch dat ik nog heel lang een crazy cat lady voor hem mag zijn. Miauw!

Ben jij zelf een crazy cat lady of heb je niets met katten? Mocht je nou een crazy cat lady met een blog zijn, neem deze TAG dan gerust over! 

Ook leuk om te lezen:

7 reacties op Crazy Cat Lady TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.