Parfum is geen product dat vaak terugkomt op mijn blog. Niet dat ik er niet gek op ben, want dat ben ik – zoals ik hier al liet merken – wél, maar ik heb er gewoon niet zo heel erg veel van nodig. Ik heb echt fases waarin ik een bepaald parfum heel vaak draag en de anderen allemaal laat staan, dus dan vind ik het wel een beetje zonde als ik er 25 heb. Omdat ik het toch wel leuk vind om parfum te reviewen, vandaag een geurtje dat ik al langer heb: Parlez-moi d’Amour van John Galliano.

 photo Parfum2_zpsf28ddd3a.jpg

Hiervan had ik ooit eens een proefmonstertje gekregen, bij mijn eerste parfum (van Replay, Your Fragrance) geloof ik. Ik had toen twee luchtjes geloof ik, dus eentje erbij vond ik geen probleem. Het is zeker geen goedkoop parfum, voor 50 ml betaalde ik zo’n €55 en één euro per ml is toch wel het duurdere segment. Maar aan parfum geef ik toch wel wat makkelijker geld uit: je doet er vaak heel erg lang mee en bij een duur luchtje heb je vaak kans op een mooie flacon. Zo ook bij deze.

 photo Parfum3_zps9a1d2fd5.jpg

Ik heb de flacon expres eerst in de schaduw laten zien. Er staan namelijk gouden letters op, die pas echt mooi uitkomen in de zon. Waar ‘ie op de eerste foto eerder saai lijkt, vind ik hem schitterend op deze foto. De flacon is een klein, doorzichtig envelopje met subtiel gouden opschrift, een toffe postzegel en een mooie en decadente gouden dop, waar ‘… and this is why I am writing to you my love’ op staat. Ik moet toegeven dat ik die nog steeds niet helemaal snap, maar ik vind het wel leuk. It’s all about the (juicy) details!

 photo Parfum5_zps08c5ec5c.jpg

De postzegel is er eentje met leuke kartelrandjes, roze bloemetjes, zwarte stipjes en de naam van de maker van het parfum. Nu ik foto’s op internet bekijk, zie ik pas dat er al een groot deel vanaf gesleten is volgens mij. In dat geval is het wel mooi gesleten, je ziet geen extreem kale plekken ofzo. In de titel hebben jullie al kunnen lezen dat het parfum van John Galliano is, maar in de “review” die ik in een ver verleden schreef , schreef ik doodleuk over John Balliann. Zo heb ik de maker dan ook een jaar lang genoemd, tot ik eens ging googlen op de naam van dit parfum. Maar seriously, die B lijkt toch in de verste verte niet op een G (deze letters staat trouwens ook nog bovenop de dop!), en ik zie pas als ik heeel goed kijk dat de tweede n iets anders is dan de eerste n, en dus een o moet zijn. Ah well. De titel is natuurlijk Frans, vertaald betekent het iets als ‘Vertel me over liefde’. En gezien de vorm van het envelopje, de bijbehorende postzegel en de zin ‘… and this is why I am writing to you my love’ heeft het dus alles met schrijven te maken. Toepasselijk!

 photo Parfum6_zps81ff168a.jpg

Ook de achterkant is helemaal in envelopjesstijl. De vloeistof is trouwens doorzichtig, het kan wel zijn dat het eerst iets roziger was maar doordat ik hem al weer eventjes heb (anderhalf jaar) iets is verkleurd.

 photo Parfum1_zps7d9b49b2.jpg
Dan nu natuurlijk de geur, eigenlijk toch wel het belangrijkste! Sorry voor mijn gezwets over de flacon, haha. Here we go:

Topnoten: blauwe bes, gember, bergamot
Hartnoten: jasmijn, sambac (Arabische jasmijn), lavendel, Turkse roos
Basisnoten: musk, Indonesische patchouli, cypres

Ik weet bij geurnoten vaak bij de helft niet hoe ze ruiken, maar het geeft toch wel een aardige indruk. Het parfum opent met blauwe bes, gember en bergamot, dat is een citrusvrucht. Vrij scherp en fris dus. De hartnoten zijn allemaal bloemen, ik heb geen idee hoe jasmijn ruikt maar lavendel en roos ken ik natuurlijk wel. In de basis zit musk, een dierlijke (het komt oorspronkelijk van een hert, maar het wordt nu synthetisch gemaakt), aardse en houtachtige geur, die ook wel wat wegheeft van een babyhuidje (aldus Beautylab, but I agree). Patchouli is ook weer iets waar ik niet gelijk een voorstelling bij heb, maar het blijkt een zoete, rijke, kruidige geur te zijn. Cypres tenslotte is een boom, die logischerwijs dus ook een nootachtige, kruidige en harsachtig geur geeft.

Het parfum opent inderdaad heel erg fris en pittig. Dit vind ik persoonlijk het mindere gedeelte, ik houd niet zo van het frisse. Je moet het parfum echt even opspuiten en laten veranderen als je ‘m wil proberen, want als je aan het verstuivertje ruikt, ruik je deze frisse geur; dat geeft niet echt een goed beeld weer. Na drie minuutjes wordt hij al wat minder scherp, daarna komt de gember goed naar voren. Na een kwartiertje wordt de geur bloemiger en aan het eind van de dag ruik je een bloemige, maar ook warme geur, een beetje poederig en niet heel sterk aanwezig. Toch ruik je duidelijk verschil tussen een pols met parfum en een pols zonder. Ik vind de basis echt het lekkerst, zoet en zacht.

 photo Parfum4_zps201d1df0.jpg

Het is denk ik wel een parfum waar je van moet houden. Ik heb hem nu anderhalf jaar en ik heb ook wel fases gehad dat ik hem eigenlijk helemaal niet zo lekker vond (ik heb dan ook nog maar zo’n 40% = 20 ml gebruikt). Dit komt echter vooral door de topnoten; als je ‘m opspuit, ruik je die, waardoor ik soms dus geen zinhad om hem op te doen. Het grootste gedeelte van de dag ruik je echter de rest. De geur die ik adoreer en die volgens mij ook langzaam in mijn vesten en truien is geslopen. Dit is absoluut de apartste en zwaarste geur die ik heb (de rest is Essence, Replay, Yves Rocher en So…?, dus niet zo ‘bijzonder’ ofzo), ook wel af te zien aan de flacon. Mede daarom vind ik hem ook zo lekker, door het luxegevoel. Want ja, lekker vind ik hem. De ene keer meer dan de andere, maar nu ik ook af en toe midden op de dag even aan mijn polsen ruik, waardeer ik hem weer veel meer. De geur blijft ook goed hangen; als je hem opspuit is hij echt vrij aanwezig, dit wordt wel met de minuut minder maar alsnog is het een parfum (eau de toilette) dat je gewoon goed ruikt. Ik denk dat hij op zich best ‘alle leeftijden’ is, ook voor vrouwen die 50 zijn kan hij nog. Hoewel ik hem een tijdje geleden niet opnieuw wilde kopen twijfel ik daar nu heel erg aan. Het duurt nog even, maar mocht het zover zijn, dan lijkt het me juist wel leuk deze als ‘signature’ geur te hebben. Als je op zoek bent naar een aparte, eerst frisse en fruitige en dan warme, bloemige, zoete geur in een supermooie flacon, dan raad ik hem je zeker aan!

Parlez-moi d’Amour van John Galliano is te koop in een flacon van 30 ml, 50 ml en 80 ml voor ongeveer €30, €50 en €60 (eau de toilette). Alle flacons zijn trouwens hetzelfde, maar bij de een wat groter/kleiner dan bij de ander (ik heb de 50 ml). Ik heb ‘m bij de Douglas gekocht, ik verwacht dat de Ici Paris XL ‘m ook wel heeft en ook online is hij goed vertegenwoordigd, vaak nog wat goedkoper ook. Hij is er ook nog in andere uitvoeringen, en in eau de parfum natuurlijk.

Kende jij dit parfum, of de ‘maker’, al? Lijkt hij je lekker of hou je van totaal andere geuren?

Ook leuk om te lezen:

4 reacties op Review: John Galliano Parlez-moi d’Amour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.