Quotes zijn er in alle vormen maten en I love them. Niet allemaal natuurlijk, maar soms kom je zinnen tegen die wel erg mooi, waar of herkenbaar zijn. De laatste tijd heb ik de zinnen die mij aanspraken verzameld in een lijstje in mijn mobiel en toevallig waren dat veel Nederlandse. Nu vind ik het wel eens tijd om ze met jullie te delen met een korte ‘uitleg’ van mij erbij. Misschien heb jij er ook nog wel wat aan!

Hoop is een ijzersterke draad die door de waarheid heen snijdt
Dit is een heerlijke quote waar je even over na moet denken voordat je het begrijpt en ook echt voor je ziet. Hoop, als ijzersterke draad, en dan een blok waarheid, waar de draad zo doorheen snijdt. Zo zie ik het voor me tenminste. En dat vind ik een heel mooi beeld: heel herkenbaar ook bovendien. Hoop is iets wat je ergens doorheen kan slepen als je het lastig hebt. En soms is het eigenlijk helemaal niet reëel en snijdt het dus door de waarheid heen, maar af en toe is het gewoon fijn om de waarheid even ‘kapot te maken’. Hoop is zoveel beter dan de – af en toe heel rauwe – waarheid.

Geur reist zonder omwegen naar die plek in ons waar herinneringen en fantasieën zijn opgeslagen
Deze kwam ik tegen in de Flow of de Happinez (wat verder echt niets voor mij is, veel te zweverig! Ik las hem dan ook in een wachtkamer) en moest ik wel opschrijven, omdat ik dit precies hetzelfde ervaar en het in deze zin wel erg mooi (en zweverig, haha) verwoord is.

Vintage_____by_aoao2-d4io8qa_large_large

De sleutel tot succes is beheersing van de chaos
Voor iedereen die succesvol wil worden: ik denk dat dit zeker waar is! Eén van de voorwaarden om succesvol te worden is toch zeker wel dat je overzicht houdt en de chaos beheerst. Hoewel het eigenlijk bijzaak is, is het wel erg belangrijk en een van de dingen die vaak misgaat. Al snel loopt alles door elkaar en vergeet je dingen als je met een belangrijk project bezig bent, waardoor je het een beetje slordig af moet ronden en het uiteindelijk toch niet erg succesvol is. Deze quote is dus zeker waar en goed om bij stil te staan als je ergens aan begint waar je graag succes mee wilt boeken!

Je wilt me niet laten vallen, je hebt gewoon te veel om te dragen
Deze is lekker diepzinnig, maar ook heel erg waar. Soms wil je iets in eerste instantie niet laten vallen, wil je ergens niet mee stoppen, maar moet het wel. Ik denk dat het iedereen wel eens is overkomen, en het kan ook heel vervelend zijn. Als andere mensen het niet begrijpen bijvoorbeeld. Eigenlijk is deze quote uit een ander perspectief, namelijk het perspectief van iemand die zich in de steek gelaten voelt door iemand omdat diegene, tja, geen tijd meer had voor de ik-persoon. En ook dat kan pijn doen. Hoewel je af en toe voor jezelf moet kiezen, is het ook goed om je te blijven inleven in anderen.

Als je maar lang genoeg hetzelfde blijft, word je vanzelf bijzonder
Waarschijnlijk komt deze quote je wel vaag bekend voor: het is namelijk de slogan van een verzekeringsmaatschappij ofzo. Toch heb ik ‘m opgevat als quote, omdat het een zin is waar je in eerste instantie niet over nadenkt, maar waar je wel over na kán denken. Het is namelijk echt zo: als je niet meegaat met de trends van het moment, dan word je alsnog vanzelf bijzonder. Maar eigenlijk weet ik verder niet zo goed wat ik er nog over moet zeggen en wat ik ervan moet denken: betekent dit dat je maar mee moet gaan met de massa zodat je niet opvalt? Of moet je gewoon maar lekker jezelf blijven en je vooral niet laten veranderen door de omgeving, zodat mensen je bijzonder vinden om wie je bent? Ik weet het niet zo goed, maar in elk geval is de quote wel waar.

Tumblr_ltyj57ov1r1qbk0rto1_500_large

Het is zoveel gemakkelijker om afscheid te nemen als je weet dat er snel weer een begroeting op zal volgen
Is hier eigenlijk nog uitleg bij nodig? Is het überhaupt wel een quote? Ik weet het niet, maar ik vond hem wel mooi. Afscheid nemen is altijd lastig, maar als je elkaar de volgende dag weer ziet is het toch een stuk makkelijker dan als je elkaar pas over een jaar weer ziet. Misschien een goede reminder om wat vaker met mensen af te spreken en ze daadwerkelijk te zien, voor je voorgoed afscheid moet nemen.

De wil om te vinden is sterker dan de angst te verliezen
Hoe korter de quotes, hoe beter ze eigenlijk zijn. Hoe meer je erover na kunt denken (zonder ze na drie keer lezen nog niet te snappen). Er is altijd een mogelijkheid om mensen en dingen te verliezen, om liefde en vertrouwen te verliezen. Maar toch gaat iedereen op zoek naar liefde, vertrouwen, een goede vriend of vriendin en nog meer van die dingen en mensen. Simpelweg omdat de wil om te vinden sterker is dan de angst om te verliezen. We gaan toch op zoek en worden niet tegengehouden door het feit dat je alles wat je vindt, waarschijnlijk ooit ook weer kwijtraakt. En dat is wel mooi, want anders zou de wereld al helemaal kil zijn: als niemand meer relaties met elkaar aan durfde te gaan.

Welke quote vind jij het mooist? Heb je zelf nog een mooie?

Ook leuk om te lezen:

7 reacties op Nederlandse quotes

  • De wil om te vinden is sterker dan de angst te verliezen vind ik persoonlijk een hele mooie! Je hebt wel quotes uitgezocht waar je ehct bij na gaat denken, zitten mooie tussen.

  • Leuke quotes! Vooral die van de verzekeringsmaatschappij. Het is erg belangrijk jezelf te zijn en authentiek te zijn. Loop niet met de massa mee vanwege populariteit, just be you! Wees uniek.

  • Echt hele mooie quotes :) Wat ik ook een hele mooie quote vind is ‘Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen’. x

  • Leuke post! Ik vind: Als je maar lang genoeg hetzelfde blijft, word je vanzelf bijzonder het mooist. :)

  • Prachtige quotes! De wil om te vinden is sterker dan de angst te verliezen, vind ik het mooiste. Ik weet er zelf niet echt een, want ik ga altijd opzoek naar Engelse quotes.

  • Super toffe quotes! Ik vind vooral de 5de erg mooi.

  • Nice! Ik vind ”Als je maar lang genoeg hetzelfde blijft, word je vanzelf bijzonder” het mooiste, ”Hoop is een ijzersterke draad die door de waarheid heen snijdt” komt op een mooie tweede plaats :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.