Boeken komen nog best vaak terug op mijn blog. Eigenlijk heb ik helemaal niet het idee dat ik heel veel lees, ik bedoel, het is wel eens véél meer geweest, maar toch heb ik vaak in twee weken een boek ruim uit, waar andere mensen er drie per jaar lezen. Ik vind het gewoon superleuk en vandaar vandaag de Day and Night TAG, over boeken!

Lees je ‘s morgens of ‘s avonds/’s nachts meer?

‘s Morgens! In het weekend lees ik ‘s morgens een halfuur tot een uur in mijn bed en doordeweeks lees ik ook nog tien minuten tot een kwartiertje voor ik daadwerkelijk uit bed ga. ‘s Avonds wil ik vaak gewoon slapen en neem ik er de tijd niet meer voor.

Zijn er boeken die je mening over iets hebben veranderd?

In zekere zin wel, ja. Ik denk nu bij vampieren/geesten/onsterfelijken niet gelijk aan ‘huuuuh bah niets voor mij’ en ook ben ik wat psychische dingen, denkwijzes van mensen, beter gaan snappen omdat je de gedachten van de personen in een boek vaak heel gedetailleerd leest. Je kan je beter inleven en leert weer wat meer over andere mensen.

Young Adult boeken of niet?

Uh, waarom niet? Volgens mij zijn veel boeken die ik lees YA boeken; ze sluiten goed aan op mijn leeftijd, gedachten en leefwijze op dit moment.

Tumblr_m04qibiknd1r36j8go1_500_large

Zijn er personages uit boeken waarvan je gelooft dat ze echt bestaan?

Nee. Personages zijn verzonnen en niemand is précies zoals een personage uit een boek. Soms is een personage natuurlijk wel geïnspireerd op iemand, maar dan alsnog is het niet ‘dat personage’. Wel herken je altijd wel iets van de hoofdpersoon en misschien zijn er ook boeken waarbij je dat heel sterk hebt ofzo, maar nee, personages die echt bestaan? I don’t think so, al zou het soms best mogen wat mij betreft! Bij autobiografieën ligt dit natuurlijk weer anders, maar uh… rare vraag eigenlijk.

“Niemand komt aan mijn boeken” of “Ik vind mijn boeken uitlenen niet erg”?

Ik hou nooit zo van dingen (of geld) uitlenen. Ik doe het alleen bij mensen die ik vertrouw, goed ken, vaak spreek en die ik ook wel durf te herinneren aan het feit dat ze me nog wat terug moeten geven. Boeken leen ik aan de ene kant graag uit, omdat ik het awesome vind als ik een grote hobby kan delen met iemand, het liefst van mijn leeftijd; dat is namelijk niet zo heel vanzelfsprekend meer. Maar aan de andere kant ben ik wel bang voor vlekken, scheuren, gebroken ruggen, losgelaten bladzijden, whatever. Hoewel het geen wereldramp is en ik het boek er niet minder leuk om zou gaan vinden, heb ik bij sommige boeken toch wel iets van ‘ik hoop dat ‘ie heelhuids terugkomt…’. Als ik mijn boek zelf schade toebreng vind ik het ook gewoon een stuk minder erg, haha. Maar eigenlijk leen ik niet zo vaak boeken uit en als ik dat doe, komen ze vaak gewoon weer terug zoals ik ze gaf. Gelukkig!

Ruik je wel eens aan je boeken?

Eigenlijk niet echt nee, behalve voor deze vraag dan, haha. Maar soms ruik ik de boekengeur wel eens als ik aan het lezen ben en dat vind ik alles behalve een vieze geur! Alleen het is zó vervelend als ze uit de bieb komen en naar rook ruiken – IELGH. Wel houd ik van die ‘boekengeur’ die soms in boekwinkels hangt. Jammer genoeg niet echt in de bieb… Dat zou toch nog wel een bepaald sfeertje creëren!

Tumblr_l9kwyozpw91qatei9o1_500_large

Niet iedereen houdt van boeken. Vind je dat positief of negatief?

Ieder zijn ding, maar net zoals met bloggen zou ik het liefst wel iedereen aan het lezen willen krijgen omdat ik er zelf zo blij van word en omdat ik het niet snap als mensen zeggen dat ze het niet leuk vinden. Maarja, mijn mening over voetbal wil je als jongen ook niet horen.

Ik hou mijn boeken in de beste staat… of misschien niet? Welke van de twee ben jij?

Ik ben er wel voorzichtig mee maar aan de andere kant leg ik ze vaak ook open neer met de rug naar boven en zit ik altijd te frutselen aan de hoekjes van de pagina’s. Maar ik vind ook dat een boek er wel een beetje gelezen uit mag zien, dat bewijst alleen maar dat ‘ie leuk is!

Men, ik heb téveel boeken! Waar of niet waar?

Niet waar! Ik heb maar vijf/zes YA-boeken (eentje zit er een beetje tussenin) die ik nu ook echt nog zou lezen en de rest zijn oude paardenboeken van toen ik een paar jaar jonger was, haha. Ik koop gewoon niet zoveel boeken, aangezien ze vaak toch wel €15 kosten en ik ze vaak maar een keer lees. Ik koop alleen boeken als ik een boekenbon heb of als ze op een rommelmarkt of in de uitverkoop €5 kosten ofzo, dan vind ik het nog wel leuk. Of als ik ze écht heel tof vind, dan wil ik ze ook nog wel eens kopen, zodat ik ze ook later nog kan lezen.

Tumblr_mkfi8767zv1rhmxy6o1_500_large

Heb je wel eens iets gemorst op je boek?

Nah, niet echt morsen, maar er komt wel eens een vlek op ja. Van hagelslag, aarde, make-up, vettigheid; alles wat maar op mijn vingers zit en af en toe ook een geplette vlieg.

Lees en sport je weleens tegelijk?

Nee. Ik ben dan wel een vrouw, maar, nee. Op een hometrainer een boek lezen zou nog wel kunnen, maar ik denk dat ik me dan niet echt lekker kan concentreren.

Ik heb de vragen vertaald uit het Engels, hieronder de oorspronkelijke vragen (die ik trouwens hier vanaf heb overgenomen). Als je de tag wil overnemen, feel free en ik zou het leuk vinden als je me een linkje stuurt!

D: Do you read more in the morning or at night?
A: Are there any books that changed the way you thought about things?
Y: YA or Not?
a: Are there characters that you honestly believe are real?
n: Nobody touches my books or I don’t mind loaning my books out?
d: Do you ever smell your books?
N: Not everyone loves books…is this a positive or a negative?
I: I keep my books in the best condition or maybe not? Which are you?
G: Gosh I have to many books! True or False?
H: Have you ever spilled or stained your books before with something, and if so how?
T: Toned or untoned while reading? ..or in other words…Do you read and workout at the same time?

Houd jij ook zo van lezen?

 

Ook leuk om te lezen:

7 reacties op Day and Night TAG (books!)

 • Leuke tag! Ik vind lezen ook heel leuk! :)

 • Hoe grappig. Ik lees altijd ‘s avonds om mezelf in slaap te lezen. ‘s Ochtends slaap ik liever of ga ik er gelijk uit! En ik ben gek op YA boeken, ook al ben ik misschien ‘ te oud’

 • Wat een leuke tag! Ik heb veel in treinen en bussen gelezen. Dus meestal overdag

 • Wahhaah, ik moet echt lachen om jouw antwoord op de vraag “ruik je weleens aan boeken?”. Ik kon me eigenlijk altijd maar één boekengeur voorstellen die alles overheerst. Maar nu je het over rooklucht in boeken hebt! Jezus, alsof ik weer in de bieb sta. xD Ik ben al jaren niet meer in een bieb geweest, even voor de duidelijkheid. (Ik koop alles liever zelf.) Maar ik kan het dus gewoon meteen ruiken, hè! En dan ook zo die plastic kaft met dat muffige… Báh!

  Is die boekenkast van jou!? Ik vind het concept echt super gaaf! Ik vraag me af of het praktisch is. (Oké, mijn eerste gedachte was eigenlijk: VET! O wacht, verneukt dat je boeken niet volkomen?)

  En oh, je wilt een link naar mijn ingevulde versie hiervan? Dat kan! =) http://ilsetenhave.wordpress.com/2013/05/02/day-and-night-tag/

 • Ik hou wel van lezen maar gun mezelf er niet altijd de tijd voor helaas, druk met school.

 • Leuke tag! Ik ga hem overnemen (met credit naar jou uiteraard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.