We zijn mensen en aardig emotioneel ingesteld met z’n allen. Gevoelens hebben we dus genoeg, en vandaag heb ik een lijstje met allerlei gevoelens. Dat gevoel…

602707_479105678791934_224886065_n_large

… dat je gewoon weet dat er niet veel uit je vingers gaat komen die dag. Er is genoeg te doen, maar om de een of andere reden kan je je nergens toe zetten. En eerlijk gezegd heb ik de perfecte remedie daartegen nog niet gevonden… To do lijstjes zijn allemaal hartstikke leuk, en soms staan er ook heus wel leuke dingen op, maar is het enige dat je kan zitten en onnuttige dingen doen en kun je je zelfs niet tot leuke dingen zetten.

… dat je het idee hebt dat je echt voor paal staat en dat iedereen naar je kijkt en het over je heeft, terwijl je echt geen idee hebt waar het over zou moeten gaan. Hangt mijn prijskaartje er nog aan? Zit mijn shirt niet goed? Is mijn parfum niet meer goed? Please stop staring at me!

… dat je denkt “oh, dat doe ik wel even” en je hebt een mooi beeld in je hoofd, en vervolgens krijg je een totaal ander resultaat.

… dat je ‘s avonds in bed ligt, en totaal geen zin hebt om in slaap te vallen omdat je zoveel leuke dingen op de planning hebt staan voor de volgende dag. Ik lig dan soms echt zowat te stuiteren in mijn bed, terwijl ik eerst in slaap moet vallen voor het de volgende dag wordt. Dan heb ik altijd zoiets van “oké, nu slapen, ogen dicht, en als je ze dan weer opendoet is het morgen”.

… dat je hebt als je zoveel moet doen in zo’n korte tijd. Of nouja, eigenlijk beschrijf ik hier natuurlijk gewoon het fenomeen stress.

… dat je ontzettende zin in hebt in eten, of juist precies in één bepaald ding. Chocolade, cola, kruidnoten, tosti, mandarijnen. Come to mommy! Het is niet hetzelfde als honger/trek, maar gewoon dat je een ding echt ontzettend graag wil eten of niet kan wachten tot je gaat avondeten. Food addict… 

… dat je ontzettend lang ligt te piekeren in bed, terwijl je weet dat het geen verschil maakt en dat je leeuwen en beren ziet, maar je kan niet stoppen.

… van voldoening als je iets hebt gedaan wat je al heel lang moest doen, als je iets moeilijks hebt gedaan, als je een uur lang concentratie op hebt gebracht of als je ergens gewoon een heel mooi resultaat mee hebt verworven.

… dat je hebt dat na het kijken/lezen van een goed(e) – romantisch(e) – film/boek. Dan leef ik altijd nog even een paar minuutjes erna in die sfeer, vooral als je uit de bioscoop komt gelopen. Hello, where’s my mr. Cullen?

… dat erop neerkomt dat je je gewoon ontzettend zielig voelt. In de lichamelijke zin. Hoesten, proesten, snotteren, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn – kruis aan wat van toepassing is. Het enige wat we dan willen, is op je wenken bediend worden en dat mensen een beetje lief tegen je doen. Ten minste, dat is bij mij zo. Een glaasje verse jus d’orange, de neusdruppels en een dekentje graag, *hatsjoe*.

… dat je het blaadje met de opdrachten van de toets voor je neus geschoven krijgt, vol goede moed begint en ook daadwerkelijk alles zonder problemen in kan vullen. Kramp in je hand na afloop en een stijve nek, een uur geconcentreerd werken met alleen maar jij en je blaadje voel je na afloop wel. Maar het was voor het goede doel en jij kan niet wachten tot je je cijfer krijgt. Uiteraard is het ook wel eens het tegenovergestelde, maar dat laten we even achterwege vandaag.

Welke gevoelens herken jij? Heb je nog wat toe te voegen?

Ook leuk om te lezen:

8 reacties op the feelings list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.