Ik zie de laatste tijd weer enorm veel films voor mijn doen, en dat betekent weer een overzichtje. Ik vind dat eigenlijk wel heel erg leuk, aangezien ik heel vaak een film kijk maar dan later geen idee meer heb wat ik ervan vond ofzo. Als hij nu dan nog een keer op tv is en ik heb het idee dat ik ‘m al een keer gezien heb, kan ik gewoon zoeken in mijn blog en kan ik zo zien of hij de moeite waard was. Nou goed, hier weer vier films! 

Charlie and The Chocolate Factory (2005)

Chocolade-fabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken. Met o.a. Johnny Depp, Freddie Highmore en Helena Bonham Carter.

Dat jaartal staat er bij omdat het volgens mij een remake is van de originele versie. Of hij staat niet meer goed in mijn geheugen, dat zou ook kunnen, maar ik vind ‘m anders: waar zijn die leuke pakjes van de Oempa Loempa’s, waarom is de jas van Willie Wonka rood in plaats van paars, en is WW nou gespeeld door een vrouwelijke actrice? Of is het Johnny Depp en heb ik nu een hele hoop mensen beledigd? – Oh shit, het is ECHT Johnny Depp. – Anyway, deze keek ik rond Kerst en het is niet zo dat ik de Roald Dahl boeken verslond vroeger, maar toch wilde ik deze film zien. Ik keek hem dan ook vooral om het jeugdsentiment, maar eigenlijk is de film zelf ook gewoon best goed. De animaties zijn superknap gedaan met de computer, het is grappig om te zien dat Willie Wonka totaal niet met kinderen om kan gaan en alle kinderen die door hun eigen schuld afvallen, geweldig. Leuke film dit!

IMDb cijfer: 6,8 Mijn cijfer: 7,3

Alles Is Familie

In ‘Alles Is Familie’ is iedereen binnen de familie De Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil. Met o.a. Carice van Houten, Benja Bruijning en Thijs Römer.

Deze film keek in de bioscoop toen we op vakantie waren. En het was zó’n schattige bioscoop, heel erg klein en als je op een knopje drukte kwam er een serveerster. Ik wist eigenlijk niks van deze film, of hij leuk zou zijn ofzo, maar we gingen er gewoon heen. En wohooo, deze film vind ik léúk! Er zit niet echt een verhaal in, je volgt gewoon een hele familie en daar gebeurt een hoop in (el oo vie ee). Maar het acteurwerk is heel goed en de emoties komen goed over. De ene keer zit je hardop te lachen en even later springen de tranen bijna in je ogen. In de bioscoop maakt een film sowieso altijd al meer ‘indruk’, maar ik vond ‘m gewoon goed. Ik herkende mezelf in alle personages wel en voelde vooral veel sympathie voor Charlie, het jonge broertje van de familie dat nog niet echt vastigheid heeft. Hij wordt gespeeld door Benja Bruijning en AH alleen daarvoor zou ik de film nog wel een keer willen zien (want in het echt hebben ze dan weer een heel ander kapsel enzo). Oja, enige minpuntje: véél gevloek.

IMDb cijfer: 6,9 (yay!) Mijn cijfer: 7,8

When In Rome

Beth Harper is een jonge, ambitieuze New Yorker. Het enige probleem is haar complete ongeluk in de liefde. Maar wanneer Beth voor de bruiloft van haar zus naar Rome reist, steelt ze munten uit ‘de fontein der liefde’. Dit heeft als gevolg dat ze vanaf dat moment continu achtervolgd wordt door verschillende mannen die haar geliefde willen zijn. Met o.a. Kristen Bell, Josh Duhamel en Danny DeVito.

In films wordt graag gebruik gemaakt van ‘magie’, van dingen die in het echte leven helemaal niet kunnen. Zo ook bij deze film: alle mannen van wie … het muntje uit de fontein van de liefde had gehaald, werden verliefd op … . Het probleem is dat het dan soms een beetje ongeloofwaardig wordt. Zo ook hier, de verhaallijn is niet erg sterk vind ik. Op zich is het een leuke film, maar ik ben er niet héél enthousiast over. Leuk om te kijken, maar ik zou er mijn geld niet voor uitgeven voor de bioscoop. Ik vond het ook wel jammer dat er niet zo veel aan de styling is gedaan, ook al is de film vrij nieuw (2010). De kleren van … vond ik echt verschrikkelijk – al hoorde het wel bij haar baan. De jurken waren dan wel weer mooi, maar het gaf je niet dat wowgevoel ofzo waardoor je een beetje tegen de hoofdrolspelers opkijkt. Het einde vind ik dan weer wel heel erg leuk!

IMDb cijfer: 5,2 Mijn cijfer: 6,0

Honey

Honey Daniels wacht haar hele leven al om de wereld haar dans-moves te laten zien, maar alles wat ze graag wil, is net een stap te ver. Jarenlang hebben karakter en ambitie de danseres en eerzuchtige choreografe de moed gegeven om door te gaan, ondanks het feit dat de mensen die veel van haar houden twijfelen aan een mogelijk succes in zo’n moeilijk vak. Met o.a. Jessica Alba, Mekhi Phifer en Lil’ Romeo.

Ik dacht dat deze film best nieuw was, aangezien Honey 2 anderhalf jaar geleden in de bioscoop was. Maar nope, hij stamt nog uit 2003 (toen was ik dus zeg maar 4) en dat is te zien aan de styling. Wat een móde jongens! Naveltruitjes, tekst op je kont… Dat vind ik dan altijd wel jammer, maar goed, toen waren ze natuurlijk heel “hip”. Eigenlijk vond ik de tweede helft van de film pas echt leuk, maar ik vond eigenlijk niet zo heel veel aan deze film. Honey zet zich in voor de kinderen in de achterbuurten van New York (je ziet ook voor 99% donkere of getinte mensen in de film), da’s mooi om te zien, leuk dat het haar uiteindelijk ook lukt en ja, dat ene jongetje is heel cute… Maar voor de rest ben ik niet enthousiast over deze film. Ik denk dat hij in 2005 nog wel leuker was geweest, maar nu vind ik het heel eerlijk gezegd net niks.

IMDb cijfer: 4,9 Mijn cijfer: 5,6

Kende jij deze films al? Welke lijkt jou het leukst?

Ook leuk om te lezen:

7 reacties op Watched movies #2

 • Ik heb Honey destijds in de bios gezien en was toen net zo oud als jij nu. Vond het toen een superleuke film. Grappig om te zien hoe de jaren kennelijk zo veranderen dat zo’n film haast ‘ouderwets’ wordt. :)

 • Honey vind ik echt een leuke film haha, ik kijk hem af en toe nog wel terug, lekker een film om niet bij hoeven na te denken

 • Ojaa, When in Rome heb ik ook gezien, was ik alweer helemaal vergeten, zo snel gaat het alweer :P. Honey was vroeger echt mijn favoriete dansfilm (ik zag hem denk ik ook in 2005 ofzo, dus dan is het nu een soort jegdsentiment (niet dat ik broeken had met teksten op m’n kont, haha) Wij hebben thuis Charlie & the Chocolate factory op video en dan de oude versie.. De nieuwere remake heb ik nog nooit gezien, misschien moet ik dat toch maar een keer gaan doen ^^

 • Alles is familie is leuk he!!
  Ik heb when in Rome nog nooit gezien, lijkt mij ook erg leuk!

 • Alles is Familie heb ik toevallig gister in de bioscoop gezien… voor een half uur dan. Ondanks dat heel veel mensen er enthousiast over zijn, vond ik er echt niks aan. Ik kijk heel veel films en heb echt veel leukere gezien. Voor mijn gevoel zat er weinig vooruitgang in het verhaal en het was vaak ook nogal verwarrend.

 • ik heb echt genoten van alles is familie, vond het echt een superleuke film!

 • Ik wil alles is familie ook zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.