In de zomer, en zéker nu in de zomervakantie, is mijn make-uproutine niet erg verrassend of uitgebreid. Als het warm is of ik er geen zin in heb, skip ik het oogschaduwgedeelte vaak gewoon. Natuurlijk kan ik niet helemaal zonder mijn oogschaduwpalettes (en ik moet het ook gewoon een beetje in de vingers houden, haha), dus minimaal één keer in de week pak ik één van mijn twee Nakedpalettes er weer bij. Dat is eigenlijk bijna altijd Naked 2, omdat ik hier (bij wijze van…) met mijn ogen dicht nog een ooglook mee zou kunnen maken en als ik dan oogschaduw draag in de vakantie vind ik dat wel zo makkelijk. Op mijn blog is al een paar keer gevraagd naar die dagelijkse ooglook als ik hem weer eens droeg en daarom besloot ik dat het deze keer tijd was voor een fototutorial!

 photo IMG_8110_zps129341fc.jpg

Als ik dagelijks een ooglook draag, wat meestal wel zo is als ik naar school ga en het wat kouder is, wissel ik vaak wat meer af met kleuren(combinaties) en palettes. Maar op de momenten dat ik eigenlijk niet zoveel zin heb om er heel veel tijd, moeite en poespas in te steken, maak ik automatisch deze ooglook. Dat verschilt wel een beetje per periode, misschien dat ik over een maand wel weer een andere geweldige combinatie heb gevonden, maar eigenlijk is dit nu al wel een tijdje standaard. Met behulp van onderstaande foto’s ga ik jullie laten zien hoe ik mijn ooglook maak, wat helemaal niet bijzonder is, maar ah well. Als je hem na wil maken dan kun je natuurlijk gewoon oogschaduws gebruiken die ongeveer hetzelfde zijn, of de techniek toepassen op je eigen looks!

 photo collage1_zps2477d187.jpg

Ik begin, zoals je misschien al wel verwachtte, met een schoon oog. Hier heb ik al wel foundation, wenkbrauwpoeder/een bruine oogschaduw en compact powder gebruikt, dat doe ik namelijk altijd voordat ik aan mijn oogmake-up begin.

Het eerste wat ik aanbreng is een basis, hiervoor gebruik ik altijd een potloodje van GOSH dat ik per toeval heb ontdekt en heel goed blijkt te werken als oogschaduwbasis. Ik gebruik ‘m nu al minimaal een jaar dagelijks en het werkt prima! Maar natuurlijk kun je elke mogelijke basis die jij fijn vindt gewoon gebruiken, als je maar een basis gebruikt, want anders kun je nu gelijk mascara opbrengen en gaan.

 photo collage2_zps49f71e8d.jpg

Mijn basis heeft een (shimmery) kleurtje, maar daar zie je straks niets meer van. Alleen als je een heel lichte ooglook wil is het lastig, maar meestal ga ik gewoon voor een medium bruine oogschaduw.

Deze keer is het Tease, een matte taupekleur. Ik gebruik bijna standaard deze of Suspect, maar Tease is mat en dat vind ik vaak wel mooi.

 photo collage3_zps1b1ffc2a.jpg

Dit breng ik aan met een simpel plat kwastje, maar zo heel veel maakt het niet uit, want het is toch nog niet gelijk mooi en dat hoeft ook niet.

Zoals je ziet is de kleur niet volledig mat, dat komt door mijn shimmery oogschaduwbasis. Aangezien ik zo toch nog met shimmery kleuren ga werken vind ik het geen probleem.

 photo collage4_zpse68e282d.jpg

Met een iets steviger en groter kwastje breng ik een donkerdere bruin aan in mijn arcadeboog. Dat is eigenlijk standaard Snakebite, vandaar dat je de pan ondertussen ziet zitten… Huilen.

Het ziet er een beetje freaky uit, maar ja: dat aanbrengen doe ik met mijn oog open. Op die manier voel je goed waar je arcadeboog (het ‘gat’) zit en zie je gelijk wat je doet, wel zo makkelijk. Als je je kwast voor de eerste keer heen en weer beweegt heb je waarschijnlijk de neiging alles eraf te halen omdat het zo lelijk is (dat gevoel heb zelfs ik nog elke keer), maar geloof me, als je gewoon doorgaat valt dat hartstikke mee!

 photo collage5_zps692fe63f.jpg

En sowieso is er altijd nog De Blendingkwast. Als de kleur er eenmaal op zit schakel ik direct over naar deze, veel veiliger, haha. Ik blend het geheel met een schone (voor zover mijn kwasten schoon zijn) kwast wat uit en naar boven, in elk geval zodat je geen ‘randen’ meer ziet. Eventueel pak ik nog wat extra kleur met mijn blendingkwast.

Begint erop te lijken toch?

 photo collage6_zpsd0541d9d.jpg

Dit is wat ik doe als ik iets extra’s wil (wat ik altijd wil als ik mijn ooglook op mijn blog publiceer, ook al ben ik bezig met mijn dagelijkse look en doe ik dit helemaal niet dagelijks…): een andere tint pakken en die met mijn blendingkwast licht aanzetten in mijn arcadeboog. Soms is het een andere kleur bruin, deze keer een auberginekleur uit een héél oud Essence palette.

Ook leuk qua variaties: een lichte kleur als pop of color aanzetten op je bewegende ooglid, boven je iris, of een gekleurd lijntje onder je onderste wimpers zetten. Maar voor nu hield ik het redelijk safe, al werd mijn look wel gelijk veel donkerder en blijft dat een uitdaging.

 photo collage7_zpsbda60616.jpg

Hierna dip ik met een plat, dun kwastje in Snakebite en zet ik een lijntje langs mijn onderste wimperrand. Eerst deed ik dit nooit omdat ik mezelf dan gelijk zo’n panda/goth vond, maar als je een beetje een plat kwastje gebruikt valt dat best mee en sowieso is mascara de truc. Dan ziet dat lijntje er veel minder heftig uit en is je ooglook toch wat meer ‘af’ en ‘in balans’.

 photo collage8_zps9b425e72.jpg

Eén van mijn favoriete gedeeltes, highlighter. Dit kun je prima met je (ring)vinger doen, maar als mijn blendingkwast nog een beetje schoon is (héél belangrijk, anders is je wenkbrauwbot opeens bruin…) dan gebruik ik die graag. Ik pak Bootycall, zoals altijd. Zelfs als ik Naked 2 niet aanraak, dan pak ik ‘m er alsnog bij voor Bootycall. De PERFECTE highlighter!

Dit breng ik aan onder mijn wenkbrauw en blend ik samen met de ‘rand’ van mijn ooglook.

 photo collage9_zps102c4939.jpg

Ik plaats de blendingkwast ook in mijn binnenste ooghoek voor een frisse blik en dan zijn we klaar met de oogschaduw!

 photo 25_zpsbba2fb81.jpg

Niet mijn sterkste kant, wel een van de belangrijkste, mascara. Voor mij al tijden de MaxFactor Clump Defy. Zoals je ziet zit er een mooi mascarastipje boven mijn ooglid en zit het ook niet helemaal netjes bij mijn onderste wimpers, maar hey, dat ziet toch niemand. De mascara doet in elk geval prima zijn werk voor het wow-effect als je het mij vraagt, hallo volume!

 photo collagedicht_zps0cf3a448.jpg

Omdat ik gek ben op het maken van collages, niet wist waar ik deze foto’s anders kwijt moest, dacht dat jullie ze wel wilden zien en het zonde vond om ze weg te gooien: de opbouw van mijn ooglook vanaf een ander perspectief. Zoals je ziet lijkt het in het begin nergens op, maar met wat meer oogschaduw, geduld en vooral veel blenden kom je er wel.

 photo fullface_zps0d23a350.jpg

De look is hier dus wat paarser en donkerder dan normaal, maar dit is wel de soort ooglook die ik gewoon dagelijks draag. Deze look kan ik ondertussen in vijf minuutjes maken en natuurlijk is het niet echt ‘naturel’ meer en zie je wel dat ik een hoop make-up draag, maar dat vind ik zelf gewoon leuk en het laat mijn ogen ook wat meer spreken of in elk geval opvallen. De laatste tijd ben ik ook van de ‘alleen mascara’-ooglook steeds meer fan, zeker in combinatie met een mooie blush is dat lekker clean. Toch blijf ik het leuk vinden dit soort kleine kunstwerkjes te dragen en ik denk dat ik dat met de komst van het najaar (als alles wat ‘aangekleder’ is) ook steeds weer meer ga doen, zodat dit niet alleen een look is die ik dagelijks zou kunnen dragen, maar ook echt een look die ik dagelijks draag. Dan ook weer wat meer FOTD’s, beloofd!

Zou jij dit dagelijks dragen, of is het nog too much voor jou? En hoe zit het met jouw ooglookkwaliteiten?

Ook leuk om te lezen:

13 reacties op Fototutorial: mijn dagelijkse ooglook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.