De volledige ‘vraag van vandaag’ was eigenlijk ‘Would you rather date someone plain with an amazing personality or someone beautiful with a plain personality?’. Vertaald is dat ‘Zou je liever daten met een persoon met een normaal uiterlijk en een geweldige persoonlijkheid of een heel knap persoon met een simpele/saaie persoonlijkheid?’ en heel kort gezegd is dat dus gewoon de ‘innerlijk vs. uiterlijk’-kwestie, maar dan met betrekking op mijn liefdesleven. Ja, alweer. Daar zou ik zonder deze challenge niet zo snel uit mezelf over schrijven, omdat het toch altijd een beetje een persoonlijk onderwerp blijft aangezien er toch eigenlijk altijd anderen bij betrokken zijn. Zolang ik die erbuiten laat en alleen vanuit mijn ervaringen in het algemeen schrijf (wat er deze zomer gelukkig 100% meer zijn dan vorig jaar, dus het is maar goed dat ik de challenge nu pas doe) is het echter ook weer niet zo persoonlijk. Of in elk geval, niet zo persoonlijk dat ik er niet over durf te bloggen en dus kan ik gewoon redelijk vrijuit praten.

Het antwoord is voor mij eigenlijk vrij simpel: someone plain with an amazing personality. Daar hoef ik niet eens lang over na te denken. Natuurlijk had ik in mijn artikel met turn on’s en turn off’s tussen de turn on’s ook een hoop dingen gezet die te maken hadden met uiterlijk, maar dat lijkt me logisch. Uiteindelijk droomt elk meisje van een beetje een mooie jongen en ik denk niet dat daar iets mis mee is. We zijn tegenwoordig nou eenmaal redelijk veel met uiterlijk bezig en de meeste mensen vinden het vaak ook gewoon fijn voor zichzelf om er een beetje aantrekkelijk uit te zien; je uiterlijk is toch je visitekaartje. Die uitspraak verklaart mijn keuze eigenlijk gelijk een beetje. Ik vind uiterlijk belangrijk – zo zou ik bijvoorbeeld echt niet op iemand kunnen vallen als ‘ie totaal geen aandacht aan zijn uiterlijk besteedt en er als een sloddervos bijloopt – maar het is voor mij niet datgene waar het om draait bij een persoon.

 photo Day252_zpsd8dca703.jpg

Zeker als ik erover nadenk, vraag ik me af wat je nou eigenlijk aan een verschrikkelijk goed uiterlijk hebt als iemand verder totaal niet interessant is. Ik moet er niet aan denken dat ik een vriend zou hebben met wie ik me alleen maar zou kunnen vermaken als ik niet met ‘m hoef te praten en wel van z’n uiterlijk kan genieten. Want wat blijft er nou eigenlijk nog meer aan positieve dingen over naast je uiterlijk als je een slaapverwekkende persoonlijkheid hebt? Geen leuke hobby’s, geen bijzondere gewoontes, geen schattige obsessies, geen romantische gebaren, geen afwijkende denkwijzes… Zzzzz. Natuurlijk is het leuk om een superknappe vriend te hebben, dat zal ik niet ontkennen, maar als ‘ie een onwijs saai innerlijk heeft dan hoeft het echt niet van mij (of in elk geval zeker niet voor de rest van mijn leven).

Ik zou namelijk juist geïnspireerd willen raken door mijn partner (lekker serieuze termen joh Hester… Maar ik denk ook vooral even op de lange termijn – al is ‘daten’ niet per se langetermijngericht maar you get the point). De persoon met wie ik vanaf een gegeven moment de rest van mijn leven wil delen moet weten waar hij voor staat en niet bang zijn om daarover met me in gesprek te gaan. Ik wil iemand waar ik wat van kan leren, die dingen anders doet dan ik en ook anders ís dan ik. Natuurlijk wel op zo’n manier dat ik ‘m nog wel leuk vind – hij moet niet precies doen en zijn wat ik haat, wat me vrij logisch lijkt – maar ik zou graag willen kunnen leren van ‘m. En dan hoeft iemand niet beter te zijn (want ik geloof niet in die rangordes), maar wel anders. Nu ik dit zo opschrijf, realiseer ik me dat ik dat volgens mij echt heel erg kan waarderen. Gevalletje opposites attract misschien? Ik wil natuurlijk wel een beetje dezelfde interesses en mening over belangrijke onderwerpen hebben als mijn partner, maar ik heb op oppervlakkigere onderwerpen toch wel wat feedback of een andere visie nodig ofzo. Reden? Waarschijnlijk omdat ik van mezelf al sterk genoeg in mijn schoenen sta en dus niet per se heel veel bevestiging nodig heb. Zoiets denk ik tenminste, ik probeer het ook maar gewoon een beetje logisch te laten klinken allemaal, haha.

 photo Day25_zps3a261594.jpg

Mij maak je dus sowieso veel blijer met iemand waar ik een goed gesprek mee kan voeren en ook gewoon uren mee kan praten dan met iemand die ontzettend knap is. Het klinkt misschien een beetje arrogant om over jezelf te zeggen, maar ik ben gewoon niet zo oppervlakkig. Of eigenlijk ben ik gewoon vooral heel nuchter. Dat betekent dat ik niet zo snel op het eerste gezicht gelijk halsoverkop verliefd ben (in elk geval is dat me tot nog toe nog nooit overkomen) en dat de quote ‘I get high on intelligent conversations’ enorm goed bij me past. Ik ga iemand vaak pas écht leuk vinden nadat ik ‘m gewoon wat meer heb gesproken en natuurlijk helpt het dan enorm mee als je een beetje knap bent, maar ik ben er ook van overtuigd dat je, als je iemands innerlijk eenmaal kan waarderen, iemands uiterlijk ook vanzelf mooi gaat vinden. Gewoon, omdat als je die persoon beter kent, je zijn innerlijk terugziet in zijn uiterlijk en iemand een mooi mens vindt. Ja, ik gebruik het woord mooi en niet knap, maar dat is toch ook gewoon zo? Wat mij betreft is simpelweg niet iedereen ongelooflijk knap (blijft relatief, maar toch) en toch geloof ik erin dat iedereen mooi is, namelijk op zijn eigen manier. Dat zie je alleen niet als je die manier niet kent.

On a side note trouwens: de twee jongens waar ik ook daadwerkelijk mee heb gedatet (wat een rotwoord) heb ik allebei via mijn blog leren kennen (ja, erg hè?) en niet gelijk de eerste keer in real life gesproken. Eigenlijk weet ik dus ook niet beter dan dat ik in eerste instantie op het innerlijk afga, haha. Toch is mijn keuze niet alleen een kwestie van ‘niet beter weten’, want ik vind het juist heel prettig om iemand eerst beter te leren kennen. Simpelweg omdat je persoonlijkheid voor mij belangrijker is dan je looks dat zijn.

Nu de vraag aan jullie: Would you rather date someone plain with an amazing personality or someone beautiful with a plain personality?

Ook leuk om te lezen:

8 reacties op 30 Day Challenge #25 – an amazing personality or someone beautiful?

 • Tja, dat is niet zo’n moeilijke keus natuurlijk, hij moet wel een beetje inhoud hebben en iets te vertellen hebben. Wel grappig, ik ben alle ‘oude’ delen van SATC aan het kijken (en ik heb ook gewoon inhoud hoor;-);-) en als ik dan al dat eindeloze daten zie, ben ik zo verschrikkelijk blij dat ik dat achter de rug heb;-) (hmzz, beetje off-topic misschien;-))

  • Hahaha off topic mag ook hoor, en ik snap wel wat je bedoelt. Daten is hartstikke leuk omdat het ‘nieuw’ is, maar uiteindelijk mag je toch ook wel gewoon heel blij zijn als je wat vastigheid en zekerheid hebt gevonden. Scheelt stiekem ook een hoop awkward situaties en verspilde moeite! Maar gelukkig ben ik het op mijn 15e nog niet zo zat, dat zou wel een probleem zijn, haha. Ik snap je alleen wel.

 • Ik sluit me helemaal bij je aan! Ik heb zeker niet de knapste man van de wereld, maar weet je? Dat hoeft ook helemaal niet! Hij past perfect bij mij en dat is goed genoeg :) Natuurlijk wil het oog ook wat (maar hé hij is ook hartstikke leuk!), maar als je de rest van je leven met iemand wilt delen is het wel handig als ‘ie ook een beetje inhoud heeft haha ;)
  Ik ga ook vooral om met mensen bij wie je hun innerlijk als het ware naar buiten ziet komen door hun uiterlijk heen – dat klinkt raar, maar jij zei dat ook ongeveer dus neem aan dat je snapt wat ik bedoel ;) Sommige mensen zijn zó mooi, niet om hun uiterlijk, maar doordat ze een bepaalde uitstraling of charme hebben, dat is heel tof om te (leren) zien en te (blijven) ontdekken. Dat zie ik bij jou ook heel erg, ik ken je helemaal niet in het echt natuurlijk, maar als je jouw artikelen leest ben je zéker niet oppervlakkig (niks arrogant, dat mag je best zeggen want het is zo, anders schreef je niet op deze manier je artikelen) en die intelligentie straalt wel door jou heen naar buiten, daar ben ik van overtuigd.

  • Dat stukje over je man; precies! Het maakt helemaal niet uit of je partner de knapste is of niet, als hij maar het beste bij jou past. Dan is ‘ie alsnog op zijn manier ‘perfect’ voor jou, ook al is ‘ie niet perfect knap.
   Lief dat je het zegt! En inderdaad, van die mensen die gewoon zó’n fijne en mooie persoonlijkheid hebben dat je ze instant mooi vindt… Ik houd ervan, inspirerende mensen.

 • Makkelijke keuze: een normaal uiterlijk met een fijne persoonlijkheid. Uitstraling en lekker in je vel zitten doet bovendien zoveel meer dan opgepompte biceps ;)

 • Het is zo belangrijk om je goed te voelen en lekker in je wel te zitten ;-)
  Een gespierde knul zegt niets.

 • Leuk geschreven en ik sluit me ook bij je aan! Als iemand de looks heeft, maar niet de brains is het leuke van een relatie er al snel af. Je kunt dus beter een leuk innerlijk hebben dan een knap koppie als je ’t mij vraagt :) x

 • je spatie zijn

  XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.