Ik laat natuurlijk wel eens een make-uplook zien in een FOTD, maar jullie zijn dan niet bij ‘het proces’. Ik uiteraard wel, en ik vind dat stiekem nog steeds een van de leukste dingen van make-up. Je ziet precies wat elk product nou precies voor je gezicht doet. Je egaliseert je huid, matteert hem, brengt plaatselijk kleur en glans aan… Dat soort dingen. Daarom heb ik vandaag ‘mijn make-uproutine in stappen’, dus na elke stap een foto. De productnamen heb ik expres achterwege gelaten omdat ik de nadruk wilde leggen op de wérking van de producten. Als voorproefje van wat je kan verwachten: dit gifje!

 photo Make-uproutineinstappen_zps2a2ece38.jpg

Ik begin uiteraard zonder enige make-up op. Mijn huid heeft geen opvallende onzuiverheden en lijkt hier verder ook redelijk egaal van kleur, maar dat komt omdat ik op deze foto net uit bed ben. Als ik me een beetje inspan valt dat flink tegen.

 photo Make-uproutineinstappen1_zpsb97269a1.jpg

Tijd voor een laagje foundation (CC cream) dus! Deze breng ik met mijn vingers aan.

 photo Make-uproutineinstappen2_zps490f5300.jpg

Ik heb geen heel vette of glimmende huid, maar voor de zekerheid en voor het long lasting effect poeder ik het geheel toch altijd even af. Het verschil is klein, maar als je de foto’s vergelijkt zie je dat vooral het topje van mijn neus wat minder glimt. Het matterende effect is gelukkig wel heel natuurlijk, ik loop er niet opeens bij als een lijk ofzo – moeten we ook niet hebben.

 photo Make-uproutineinstappen3_zpsb0ab8fe1.jpg

The more interesting part: eyes! Ik start met een oogschaduwbasis/oogschaduw in stiftvorm van GOSH. Deze breng ik (lekker slordig) aan op mijn bewegend ooglid.

 photo Make-uproutineinstappen4_zps42c8cccd.jpg

Daarna breng ik er een matte taupekleur (Tease) uit Urban Decay Naked 2 overheen. De kleur van de oogschaduwbasis schemert vaak nog wel een beetje door, maar ik ben hier eigenlijk aan gewend geraakt en omdat ik toch amper heel lichte kleuren gebruik op mijn ooglid, vind ik het niet zo erg. Liever dat dan gecreaste oogschaduw!

 photo Make-uproutineinstappen5_zps2cfaa7a2.jpg

De volgende stap: een donkerdere kleur in mijn crease (uit Naked 3).

 photo Make-uproutineinstappen6_zpse62c664f.jpg

Deze blend ik een beetje uit naar boven.

 photo Make-uproutineinstappen7_zps81f5b670.jpg

Vervolgens breng ik highlighter aan onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek.

 photo Make-uproutineinstappen8_zpsbf8eb5e0.jpg

Ik besluit voor grijs te gaan onder mijn oog. Sinds een aantal maanden zet ik standaard een lijntje onder mijn oog, ik vind dat een look echt afmaken! 9 van de 10 keer ga ik voor Snakebite (een medium bruine kleur met shimmers uit Naked 2) omdat die bijna altijd wel bij mijn look past, maar soms vind ik het leuk om een kleur te kiezen die de look ook echt afmaakt. Grijs paste niet per se bij de ‘warme’ bovenkant, maar wel bij mijn ketting en ik vind het leuk nog een andere draai aan het geheel te geven met zo’n lijntje.

 photo Make-uproutineinstappen9_zps223bf952.jpg

Niet te vergeten: mascara, to spice up the eyelashes!

 photo Make-uproutineinstappen10_zpsaa279633.jpg

Dan zet ik nog een lijntje zwart oogpotlood op mijn waterlijn. Ik ben hier een beetje mee aan het spelen en doe het ook niet altijd, want in principe maakt het je ogen kleiner terwijl iedereen ze altijd groter wil, maar… Toch heeft het wat. En als ik er toch niet tevreden over ben: het blijft nooit langer dan een paar uur volledig zitten, dus dan is het alsnog geen big deal.

 photo Make-uproutineinstappen11_zps7f5251ad.jpg

Wenkbrauwen inkleuren! Soms vind ik het echt veel mooier bij een bepaalde look, soms doe ik het gewoon uit gewoonte. Vandaag was meer het gevalletje ‘gewoonte’, maar ach.

 photo Make-uproutineinstappen12_zpsfddc656c.jpg

De ogen zijn klaar, dus we zoomen weer uit! Hier heb ik gelijk blush opgedaan.

 photo Make-uproutineinstappen13_zps5c2664ba.jpg

En hier ook highlighter, wat ik de laatste tijd nogal ontdekt heb! Niet extreem opvallend, maar als je deze twee foto’s vergelijkt zie je het verschil wel. Dat vind ik al heel wat.

 photo Make-uproutineinstappen14_zps657102ab.jpg

Toen kwam ik toch wel op het punt dat ik zoveel foto’s van mezelf gemaakt had dat ik een beetje cameravrees kreeg. Vandaar die argwanende blik. Maar goed, de laatste stap was something on the lips en c’est tout! Daarna kreeg ik ook door dat er (voor de kijker) links van mijn neus een mascaraveeg zag. Too bad.

 photo Make-uproutineinstappen15_zps2a5cd9dc.jpg

Zie hier het verschil. Before en after. Ik moet zeggen dat ik mezelf zonder make-up, of in elk geval met minder make-up, ook wel steeds (weer) meer begin te waarderen. Toch staat er in de titel niet voor niets ‘mijn make-uproutine’: dit is wat ik zo ongeveer elke morgen doe voor ik de deur uitga. Het kost me denk ik een kwartiertje, zeven tot tien minuutjes als ik het even simpel doe. Ik probeer bijna elke dag in elk geval wel iéts nieuws, geen enkele ooglook is hetzelfde, en het is echt mijn ‘rustpuntje’ van de ochtend. Natuurlijk heb ik er ook wel eens even helemaal geen zin in of voel ik me opeens een ontzettend make-uptrutje (sowieso in vergelijking met mijn vriendinnen, die dragen allemaal niets of alleen mascara en eventueel één kleur oogschaduw), maar als ik het niets meer zou vinden, was ik allang gestopt. En al zou ik alle make-upproducten op een dag lekker laten liggen, dan is mascara mijn uitzondering op de regel. Want oh oh wat lijken mijn ogen before toch klein!

Wat vind je van mijn ‘fotoserie’? Leuk om het ‘proces’ eens te zien? En wat vind jij de beste stap, die het meeste verschil maakt?

Ook leuk om te lezen:

10 reacties op Mijn make-uproutine in stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.