Ik schrijf niet veel over haarstyling of -verzorging op mijn blog omdat het me weinig boeit. Waar ik voor mijn make-up graag een halfuur voor de spiegel sta als ik de tijd heb en ik ook met alle plezier tijd aan mijn kleding besteed, doe ik niets extra’s met mijn haar als het eenmaal goed zit. Maar dat ‘goed zitten’ vind ik dan wel weer heel belangrijk, je bent een vrouw of niet. Het leek me leuk jullie eens te vertellen over mijn kapsel en haarverzorging op het moment.

 photo Kapselenhaarverzorging_zps7542770c.jpg

Haha, het blijft leuk om mee te spelen hè, dat haar. In mei liet ik het op mijn schouders knippen en hoewel het er toen nog niet echt geweldig uitzag was dat wat mij betreft een hele verbetering in vergelijking met wat het eerst was (klikkkk). Sinds toen heb ik geen écht spannende haarveranderingen meer ondergaan, maar in de loop van de kappersbeurten is mijn kapsel natuurlijk wel weer wat veranderd! Met het huidige ben ik eigenlijk wel heel tevreden. Uiteraard is het iets fabuleuzer dan op bovenstaande foto, dus ik laat je eerst zien wat ik er allemaal mee doe en dan krijgen jullie het eindresultaat te zien.

Verzorging

 photo Kapselamphaarverzorging2_zps641f5994.jpg

Ik was mijn haar om de dag, dit is meestal dus zo’n drie/vier keer per week. Dan is het vaak nog niet echt vet, maar dat vind ik ook wel zo fijn: als mijn haar ook maar een beetje vet is voel ik me gelijk zo ‘vies’ en ben ik helemaal uit mijn doen, haha. Ook als ik denk ‘het kan nog wel even’ spring ik dus gewoon onder de douche om dat te voorkomen. Tussendoor gebruik ik geen producten, alleen onder de douche, en dan gebruik ik er eigenlijk alsnog maar drie. Twee shampoo’s en één conditioner.

Ze liggen een beetje in een onlogische volgorde, ik begin natuurlijk altijd met shampoo! De Weleda is het beste voor mijn haar, maar met die van de G&W krijg ik mijn haar beter schoon (daar zit SLES in) en dat is af en toe ook wel fijn. Ik gebruik bij elke douchebeurt twee keer shampoo en om de keer pak ik dan die van de G&W er even bij. Als je je afvraagt waarom het zulke natuurlijke shampoo’s zijn: mijn hoofdhuid is sinds een jaar nogal gevoelig en als ik het met een normale shampoo zoals die van Andrélon was, krijg ik ontzettend veel jeuk, daardoor wondjes en schilfertjes. Hiermee gaat het nu wel redelijk. De Weleda shampoo is overigens niet erg goedkoop, maar mijn moeder koopt de shampoo hier in huis eigenlijk altijd. Mijn conditioner is verder heel simpel van Kruidvat Professional, ik gebruik deze nu al een tijdje en hij werkt prima. Ik heb geen lang of droog haar, dus hij hoeft ook niet zo goed te zijn. En ik vind het ook wel een fijn idee dat ik hiermee niet per se heel zuinig hoef te doen omdat ‘ie gewoon vet goedkoop is, haha.

 photo Kapselamphaarverzorging3_zpsbd84121f.jpg

De shampoo met dodezeezout stink verschrikkelijk naar sla-olie (of eigenlijk gewoon zout) en de Weledashampoo heeft ook zo’n typisch natuurlijk geurtje, maar daar wen je aan. De conditioner ruikt wel lekker!

 photo Kapselamphaarverzorging1_zps60fe0856.jpg

Mocht je geïnteresseerd zijn: de ingrediënten van de shampoo met zout, conditioner en die van Weleda. Zoals je ziet zit die eerste alsnog gewoon vol met SLES, maar er zitten ook wel wat goede extracten in volgens mij. In de conditioner zitten wel siliconen, maar die zijn niet het hoofdingrediënt en in de Weledashampoo zit helemaal geen SLES. Die is echt het allernatuurlijkst en ‘zachtst’. Daardoor werkt hij dus ook wel iets minder fijn, want hij schuimt gewoon wat minder goed, maar je haar wordt er alsnog goed schoon van.

Styling

 photo Kapselamphaarverzorging4_zps3adeba96.jpg

Ik douche meestal ’s avonds rond een uurtje of zeven/acht of ’s morgens (als ik het tweede/derde uur moet beginnen of gewoon in het weekend). Als ik het gewoon op laat drogen ziet het er absoluut niet uit omdat het dan heel pluizig is en naar buiten staat. Deze twee stylingapparaten heb ik dus wel nodig: een föhn en een stijltang. Als mijn haar is geföhnd en gestijld zit het goed tot de volgende keer dat ik onder de douche stap, heel handig! Sinds de laatste keer dat ik naar de kapper ben geweest heb ik ook eigenlijk helemaal geen last van vervelende plukjes, alles valt gewoon in één keer goed. SCORE.

Kapsel

 photo Kapselamphaarverzorging5_zpsebe4d48c.jpg

Toen ik mijn haar vorig jaar kort liet knippen deed ik dat eigenlijk een beetje met een reden: ik wilde een lange, schuine boblijn zoals ik in dit artikel liet zien. Dat kon alleen nog niet, omdat mijn voorste plukken (mijn toenmalige lok) korter waren. Ondertussen zijn die aan de onderkant nog iets dunner, maar wel op één lengte met de rest! De vorige keer dat ik bij de kapper zat vroeg ik haar dus ook om het iets schuin te laten lopen. Dat bleek nog aardig lastig, want het verschil moet best groot zijn, wil het opvallen. Omdat ik echt gruwel van een ‘kippenkontje’ (heel kort aan de achterkant) is het nu nog redelijk subtiel, maar de lengte aan de achterkant vind ik wel goed zo. De voorste plukken mogen nog iets langer en dan ben ik helemaal blij. Verder heb ik dus geen laagjes of andere spannende dingen, gewoon lekker simpel!

De linkerkant is duidelijk mijn favoriete kant, daar zie je het verloop best goed. Ik draag nog steeds een zijscheiding omdat ik daar zo ontzettend aan gewend ben, aan de rechterkant heb ik dus een pluk haar die ik regelmatig achter mijn oor duw. Ik zeg ‘duw’ omdat dat ook is wat ik doe: ik probeer hem zeg maar subtiel weg te steken, met ook nog een pluk haar voor mijn oor, zodat het niet zo ‘strak’ zit. Dit faalt 9 van de 10 keer waardoor je alsnog mijn oor ziet, vandaar dat ik het ook wel eens gewoon los heb hangen. Het ligt er een beetje aan wat ik aan het doen ben, maar ik stoor me er nooit heel erg aan eigenlijk.

 photo Kapselamphaarverzorging6_zpsd443fe60.jpg

Full face ziet het er dan zo uit! Meer ‘kapsel’ dan ik ooit heb gehad, haha. Ik vind persoonlijk dat het de laatste tijd echt heel mooi valt en dat het ook echt wel wat voor mijn gezicht doet, zoveel meer dan dat lange haar. Al is het op foto’s als deze wel mooi, maar toch – no thanks. Rechts zie je trouwens hoe het er ongeveer uitziet als ik mijn haar gewoon helemaal los heb hangen, zo draag ik het tegenwoordig ook best vaak maar dan valt het uiteindelijk toch in mijn gezicht en duw ik het weer terug. Meer dan een staart(je) kan ik er niet mee maken, maar ik ben hier tevreden mee en dan vind ik dat niet erg! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een update over mijn haar te zien, is voor mezelf ook altijd leuk om terug te zien als je denkt dat er niets veranderd is en dan opeens zo’n artikel terugleest.

Wat gebruik jij voor haarverzorging en -styling en wat heb je voor kapsel? Wat vind je van het mijne?

PS: Stiekem is dit nog wel mijn favoriete foto. 

Ook leuk om te lezen:

9 reacties op Mijn kapsel & haarverzorging op het moment

 • Je hebt echt prachtig haar! Het als je haar maar goed zit gaat bij mij niet echt op. Ik heb makkelijk haar, geen bijzonder kapsel en heb niet eens een föhn in huis. Mijn haarroutine is dan ook heel simpel, borstel er doorheen en de dag kan beginnen.

 • Je kapsel ziet er heel goed en verzorgd uit ;-)

 • Ik vind dat korte haar van jou echt zo leuk bij je staan en je haar ziet er ook heel erg verzorgt uit.

 • Ik was het ook om de dag om precies dezelfde reden ;) Al wil ik er af en toe nog wel een dagje extra tussen laten zitten als ik de deur niet uit hoef die dag, dan boeit het me net wat minder :P

 • Leuk om te lezen! Je haar zit echt mooi en het staat je super goed zeg, sorry dat ik het zeg maar veel beter als het lange!

 • Ik vind je haar er ook heel erg mooi uit zien zo! Leuk om te zien!

 • wauw, wat is je haar prachtig!

 • Ik vind je model ook heel erg leuk!

 • Heel leuk om te lezen wat je aan je haar doet, want op dit moment heb ik precies zo’n kapsel :)
  Om het helemaal los te laten hangen vind ik persoonlijk een beetje irritant, het hangt heel snel voor m’n ogen.. Dus meestal maak ik een klein plukje haar vast met een speldje en dan vind ik ’t wel prima.
  Eerst had ik best lang haar, maar ik heb m’n haar laten knippen voor stichting Haarwensen en nu is het ongeveer dezelfde lengte als jij hebt. Leuk om te lezen hoe en wat je met je haar doet! :)
  XX Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.