Het aantal blogs is nergens vastgelegd, maar blijft waarschijnlijk alleen maar groeien: steeds meer mensen horen over bloggen en een klein deel daarvan zal er (op den duur) misschien ook wel één aanmaken. Met alleen het opstarten van een blog ben je er nog niet, wat bezoekers en ‘succes’ is ook wel leuk. Bij de ene blog lukt dat beter dan bij de ander en wat mij betreft zijn er een paar kenmerken die een blog snel succes doen boeken. Ik ga je daar geen tips over geven, maar wel mijn mening.

Waarom ik voor dat laatste kies, lees je aan het eind van dit artikel wel. Ik wil het nu eerst over die ‘snel-succesformule’ (zoals ik ‘m zie) hebben. Het populairste soort blogs kan volgens mij iedereen wel raden: de beautyblogs! Er zijn ongetwijfeld meer full time bloggers dan de beautybloggers die ik ken, maar het zijn vooral beautymeisjes die hier hun beroep van hebben weten te maken. Ergens vind ik dat best bijzonder. Ik bedoel: je geld verdienen met schrijven over make-up? Niet eens over iets diepzinnigs, iets moeilijks, iets ingewikkelds, maar gewoon, over make-upproducten. Ik denk dat daar gelijk al heel goed duidelijk wordt dat ‘de klant’ koning is. Als er veel vraag is naar advies over make-up, gaat het aanbod van adviesgevers ook omhoog en zien bedrijven hier weer een markt in.

blogbilder 6 - AmOoRe_

Maar uiteraard gaat het me niet om het economische verhaal of alleen om de full time bloggers. Er zijn ook genoeg andere meiden die een blog begonnen waar ze binnen een jaar honderden volgers mee hebben gegenereerd, terwijl anderen daar vijf keer zo lang over doen. Hoewel persoonlijke blogs ook heel erg aanslaan, zijn dat vaak toch die beautyblogs. Verhalen over iemands persoonlijke leven zijn leuk, maar beautyblogs zijn ook echt hándig en daarom dus ‘nodig’ en veel bezocht. Schrijf jij veel over beauty, dan zit je waarschijnlijk al goed. Ook een succesfactor zijn diary’s, vlogs en plogs. Als je wat van je persoonlijkheid en dagelijks leven door je beautyblog heen mixt, zit je qua onderwerpen al in de goede richting. Voeg er nog wat sport en healty food bij en je zit helemaal gebakken.

Want ook daar is op dit moment ontzettend veel vraag naar: inspiratie voor gezonde gerechten en net dat duwtje in de rug om ook naar buiten te gaan om een rondje hard te lopen. Er zijn een aantal blogs die zelfs míj bijna aan de gezonde levensstijl krijgen en dus is het best logisch (en goed) dat mensen dat soort motiverende blogs graag lezen. De artikelen die ze dan lezen, moeten het liefst lekker kort zijn. Veel (mooie) foto’s, weinig tekst. Want mensen skippen tekst. Lezen kost moeite, kijken al minder. Luisteren is nog beter, en daarom slaan video’s vaak ook goed aan. Zeker als ze door een lekker enthousiast persoon gemaakt worden, stijgen de kijkcijfers snel. Verder hebben de blogs met snel succes vaak een cleane, simpele lay-out. En, misschien niet helemaal eerlijk, maar ook veel winacties. Want wees eerlijk: winacties zorgen ook voor meer volgers. Net zoals inhoudsloze comments verspreiden op verschillende blogs.

FUCK YEAH - King of Swag

Waarschijnlijk weet je ondertussen wel waarom ik geen tips voor ‘snel succes’ ging geven, en alleen mijn bevindingen heb gedeeld: ik sta ietwat negatief tegenover die ‘snel-succesformule’. Ik bedoel het niet zo vervelend, want die blogs met korte updates over beauty, sport en gezond eten met mooie foto’s en een witte lay-out zíjn ook wel leuke blogs, maar ik vind het jammer dat er ook in de blogwereld alweer een soort ‘standaard’ is ontstaan. Net zoals iedereen in de modewereld draagt wat iedereen draagt, beginnen steeds meer blogs ook op elkaar te lijken. En toch hebben juist díe blogs veel volgers. Goed, dit klinkt wel heel jaloers, dat bedoel ik echt niet zo. Maar ik merk gewoon dat de outstanding blogs die over andere onderwerpen schrijven, geen mainstream lay-out hebben en langere artikelen publiceren veel minder gewaardeerd worden. In elk geval door de grootste groep bloglezers.

Ik denk dat het ook wel een beetje aan mij ligt dat ik gewoon altijd voor kwaliteit ga. Daar horen wat mij betreft lange(re) artikelen en ‘diepere’ onderwerpen bij, wat je ook wel een beetje terugziet op mijn eigen blog, die ik zelf niet voor de volle 100% bij de blogs die ik net heb beschreven vind horen. Het is natuurlijk logisch dat ook de blogwereld als een markt werkt, waarop de vragers bepalen wat het aanbod is, maar ik vind het wel eens jammer. Ik denk dat het als blogger dan ook voornamelijk belangrijk is om je eigen ding te blijven doen en voor jezelf te blijven bloggen, en niet te veranderen in een mainstream blog zodat je veel bezoekers hebt. Als je blog écht goed is, dan kom je ‘er’ alsnog wel, en heb je er uiteindelijk meer plezier aan. Dus voor alle bloggers: be unique and do whatever makes you happy! (En als dat het beginnen van een mainstream blog is… Dan moet dat maar.)

Valt het jou ook wel eens op dat er zelfs in de blogwereld een soort ‘standaard’ is gekomen? Erger je je er wel eens aan, of vind je het logisch en juist wel leuk?

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

59 reacties op De snel-succesformule voor blogs

 • Handige tips!
  Leuk om dit te lezen ;-)

  Happy Friday Xoxo

 • Ik geef je wel gelijk! Ik kan zo een paar blogs opnoemen die binnen een paar maanden/jaar al honderden volgers hebben. Hoe ze dat doen? Ik denk gewoon heel veel reageren bij andere blogs. Dat is mij tenminste opgevallen. En wanneer ze succes hebben wegblijven. Daarbij veel variatie in artikelen. En er zijn ook blogs bij die honderden volgers hebben die ik lees en dat ik dan denk: waarom?! Tsja het is ook een beetje een vriendjes-wereldje denk ik. Maar ach, zolang wij ons er mijn prettig bij voelen wat wij doen vind ik het best haha!

  • Wat betreft die vriendjeswereld heb je ook heel erg gelijk! Als je vaak genoemd wordt op de blog van iemand anders en ermee samenwerkt omdat je vriendinnen bent, is dat eigenlijk gratis publiciteit. Hoewel ik echt wel geloof dat je goede vriendinnen kan leren kennen door het bloggen, vind ik het soms allemaal wel een beetje te en heb ik het idee dat sommige meiden het doen voor de publiciteit.

 • Heel goed artikel, vooral het laatste stukje! Ik vind die standaard ook heel jammer, beautyblogs stijgen vaak met honderden volgers per maand, terwijl er zoveel andere leuke blogs zijn die het meer verdienen om gelezen te worden! (naar mijn mening dan) Overigens merk ik zelf wel dat ik juist veel reacties krijg op columns, dus wat dat betreft is het ‘alleen maar kijken en niet lezen’ toch nog niet bij iedereen aangeslagen – gelukkig, haha.

  • Nee gelukkig niet inderdaad! Maar het is vaak wel een net iets ander publiek dat reageert op jouw columns. En hoewel het totaal aan columnlezers waarschijnlijk alsnog heel groot is, en genoeg om jouw blog drukbezocht te laten raken, zal het wel kleiner zijn dan het aantal beautybloglezers. Dat is jammer.

 • Ik denk persoonlijk dat als je nu nog een beautyblog begint dat je te laat bent, tenzij je iets unieks hebt tegenover de rest. Waarom beautymeisjes er hun beroep van kunnen maken? Beauty is heel makkelijk te ‘verkopen’, het gaat om spullen waarover de bladen niet diepgaand schrijven, en een echt goede mening van een ‘vriendin’ is dan heel veel waard. Bloggers kunnen daardoor echt iets groots en nieuws toevoegen aan de reclame van een make-up merk.
  Als je gaat bloggen over iets diepzinnigs, en niet over spullen, dan is daar minder animo voor als het gaat om adverteerders, want wat moet je dan verkopen? En dan heb je dus ook minder kans dat je van je blog kan gaan leven in de toekomst.

  Ik denk dat de beautyblog markt verzadigd is. Ik denk dat als je nu met iets anders komt (en blogt over spullen) dat je daar in de toekomst misschien wel van gaat kunnen leven. Dan ben je 1. een van de eersten en dus heb je meer kans om te groeien en 2. de adverteerders van andere markten naast beauty gaan het online adverteren op blogs ook nog wel ontdekken.

  Wat ik wel denk is dat je je al gauw verkijkt op de ‘grootte’ van de beautyblogs. Zij hebben in verhouding vaak veel meer Bloglovin volgers tegenover bezoekers dan bij persoonljke blogs of blogs in een ander niche. Dat een beautyblog drie keer zo veel Bloglovin volgers heeft als jij betekent dus niet dat die blog ook meer bezoekers heeft dan jouw blog :-)

  • Het lijkt mij ook logisch dat de markt verzadigd zou zijn, maar ik ken een beautyblogger die in januari begon en na 3 maanden al 900 followers had…

   • Maar als je de vergelijking doet met een blog in een ander niche is 900 followers (bloglovin neem ik aan) helemaal niet zo heel erg veel.
    Natuurlijk is het een super tof aantal waar veel bloggers alleen van kunnen dromen, maar zonder iets bijzonders te doen gaan die nooit de -ik noem maar iets groots- 10 000 followers voorbij komen! Dan gaat het alleen tot een bepaald punt (het vriendinnen/bloggerswereldje) en niet verder.
    Als je nu een beautyblog begint waar je van wil kunnen leven dan is de kans heel erg klein dat dat gaat lukken.

    • Ik vind het na 3 maanden toch wel aardig wat! Maar ik denk wel dat je gelijk hebt dat ze nooit aan de 10.000 komt… Maar nu een blog beginnen waar je van kunt leven is volgens mij sowieso heel moeilijk, haha, bijna alles lijkt er al te zijn!

 • Dit vind ik inderdaad ook jammer om te zien. Soms zie je blogs die heel populair worden, zonder dat ze echt bijzondere artikelen hebben. En dat, terwijl er zoveel geweldige blogs zijn die nogal onbekend blijven. Maar ik moet toegeven, ik vind het zelf leuk om over beauty te bloggen. Het is een stuk makkelijker dan een goed uitgezette column, je hebt geen gedoe met afbeeldingen want de plaatjes schiet je makkelijk zelf en het slaat meestal goed aan bij het grootste publiek.

 • Ik snap het wel dat zoiets gebeurt, maar ik vind het een foute gedachte om een blog te beginnen voor de gratis producten en dat soort dingen. De basis moet zijn dat je het bloggen zelf leuk vindt en niet de dingen erom heen (of mensen die zichzelf heel leuk vinden en het daarom doen, dat gebeurt ook vaak). Maar ja, ik heb er zelf niet veel invloed op, het enige wat ik kan doen, is proberen zelf zo origineel mogelijk te zijn :)

  • Maar jouw blog is in ieder geval geen beautyblog, vorig jaar keek ik letterlijk elke dag op je blog :p
   Nu is dat helaas was minder, omdat ik het ook drukker heb, maar ik vind jouw blog origineel en daardoor ook zo interessant.
   En ik hou van de toon waarop je de blogs schrijft :p

 • Helemaal mee eens! Ik verbaas me regelmatig over hoe kwalitatief goede bloggers in verhouding maar weinig volgers hebben. Dat vind ik jammer. Ik hoop dan altijd maar dat ze bloggen uit passie en zich niet laten leiden door statistieken en het aantal volgers. Ook dat net beginnende bloggers enthousiast reacties bij je achterlaten en ineens wegblijven op het moment dat ze zelf succesvol zijn, herken ik. Ik vind die ‘standaard’ dus jammer, maar blijkbaar werkt het zo. Dicht bij jezelf blijven en doen wat je leuk vindt, is dan de enige juiste reactie. En weet je, op den duur werpt dat ook vruchten af. Zo werd ik afgelopen vrijdag gebeld door Radio 2 over een artikel dat ik vorig jaar schreef voor ons faculteitsblad over de betrouwbaarheid van getuigenverklaringen. Geen artikel wat veel bezoekers heeft getrokken, maar blijkbaar toch op de juiste momenten opvalt. Dat is ook wat waard.

 • Ik snap helemaal je frustatie. Laatst las ik een blog die in héél korte tijd honderden followers had, vol fouten schreef zonder een echte inhoud en dan nog niet professioneel was. Dan ga je wel twijfelen aan jezelf, maar ben je nog altijd blij dat je jezelf blijft.

 • Ik snap helemaal wat je bedoeld en deel die mening met je. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik heel graag origineel wil zijn en zoveel ideeën heb voor leuke artikelen en wat ook anders is dan de veel bloggers uit het ”bloggersgroepje/wereldje” maar eerlijk gezegd durf ik gewoon niet zo goed, ik wil graag schrijven wat mensen graag willen lezen en het lijkt erop qua volgers en response dat beauty en fashion en zo het zo goed doen dat ik daar dan voor kies en ook wel echt erg leuk vind om over te schrijven maar terwijl ik nog veel meer ideeën heb. Hoe ga jij daarmee om? En eigenlijk moet ik het ook gewoon doen en dan maar zien wat er van komt maar ik vind dat soms nog weleens moeilijk. En ik vind het zelf ook wel jammer dat ik vaak echt hele goede blogs tegenkom met goede inhoudelijke artikelen, mooie lay-out en echt one of a kind, en die dan zo weinig volgers hebben terwijl ik ze dat driedubbeldwars verdienen en dat sommige bloggers met het tegenovergestelde van die blog dan 1000 volgers hebben. Maar goed, volgers hoeven niet altijd alles te zeggen toch!

 • Het irritantste vind ik de beautyblogs met foto’s geschoten met hun telefoon, slechte swatches, heeele korte zinnen tekst en honderden volgers. Daar kan ik me echt over opwinden. Zien mensen nou echt niet dat die foto’s verschrikkelijk zijn en dat je niks hebt aan die review? Het blogwereldje wordt steeds raarder en raarder…

 • Ik vind het helemaal kloppen wat je zegt! Ik heb zelf weliswaar een beauty blog, maar puur omdat ik het leuk vind om over beauty te schrijven. Naast beauty blog ik ook nog over andere dingen die ik interessant vind (inderdaad ook sport en gezond eten, maar ook films en sterren). Tja, in dat opzicht hoor ik misschien wel bij de “standaard” groep zoals hierboven beschreven. Hoewel ik vind dat ik mijn eigen ding doe. Maar wie ben ik om te oordelen over hoe mijn blog geïnterpreteerd word?
  Maar goed. Ik ben van mening dat snel groeiende blogs geen of weinig kwaliteit hebben in hun artikelen. Meer in de zin van dat zij niet snel groeien door hun artikelen, maar doordat zij bijvoorbeeld op fora zetten: volg mij, dan volg ik jou. Vooral veel jongere meiden (sorry dat ik generaliseer!) zijn hier gevoelig voor. Of het ten koste gaat van de kwalitatief goede blogs weet ik niet. Uiteindelijk blijven de blogs overeind die gewoon goed zijn, ongeacht het aantal volgers. Maar hee, dat is mijn mening.

  Tnks voor je inspirerende woorden!

  • Zo gaat het inderdaad helaas. Ik denk ook wel dat de kwalitatief goede blogs gewoon overeind blijven, maar ze vallen wel minder op, en dat is een beetje jammer. Madeliefjes vallen meer op in een veld met kort gras dan in een veld waarin ze overwoekerd worden door onkruid, zeg maar, haha.

 • Goed geschreven! Er zijn inderdaad veel dezelfde soort blogs, jammer (ook al lees ik er wel een paar die ik heel erg leuk vind). Ik denk wel dat je nog steeds iets unieks moet doen om in een korte tijd aan zoveel volgers te komen. Mensen volgen geen blogs die niets leuks hebben. Maar aan de andere kant gaat het dan om het aantal volgers? Natuurlijk word ik blij als ik weer een extra volger heb, maar ik blog vooral omdat ik het leuk vind. Ik denk dat we met name daar de focus op moeten leggen, doe wat je leuk vindt!

 • Wat een gaaf artikel! Hier heb ik de afgelopen weken heel veel over nagedacht. Ik wilde graag weten wat voor blog ik ben, en waarom ik na bijna 4 jaar nog steeds niet heel veel volgers heb. Mijn moeder (haha, ja) gaf me uiteindelijk het doorslaggevende advies. “Anders wordt minder gewaardeerd, maar als dat is wat jij leuk vind, en waar jouw passie ligt, dan ga je daar toch gewoon voor?”
  Dus. Ik ben vanaf nu gewoon heerlijk eigenwijs mezelf. Of ik probeer het te zijn.

  Dankjewel!

 • Ik snap volledig wat je bedoelt. Ik had tot twee jaar terug zelf een beautyblog die het aardig goed deed. Maag om je bezoekerscijfers steeds te verbeteren kon je inderdaad niets anders dan volgen met de grote stroom. Tot het moment dat ik vond dat mijn eigen blog niet meer bij me paste. Ik ben onlangs toch terug gestart omdat ik de blogkriebels nooit verloren ben. Deze keer schrijf ik over wat ik wil.. En over die statistieken zit ik niet meer in. :-) veel leuker zo!

   • ja, ik wist niet zo goed wat ik erop moest reageren, vandaar mijn korte reactie ;-). ik denk dat wat jij noemt één ‘road to success’ is, maar ik denk eigenlijk dat die weg niet echt bestaat (oké, dat is tegenstrijdig). van alle blogs die succesvol zijn geworden snap ik wel waarom ze succesvol zijn geworden, maar wat ik eerder niet snap is waarom ándere blogs – die naar mijn idee ook die potentie hebben- dat niet worden. er is wel een road to success denk ik, maar hij is niet te definiëren. zoiets bedoel ik.

    wat mij betreft is het gewoon allemaal veel gecompliceerder en breder dan jij nu schetst, maar ik kijk ook niet alleen naar de beautyblogs, ik kijk meer naar blogs in het algemeen (ook in het buitenland, etc.). dit is trouwens helemaal geen kritiek op jouw artikel, maar wat ik eigenlijk alleen wil zeggen is: ik denk niet dat ik mijn vinger kan leggen op het succes van bloggers (en ik kan dus ook niet helemaal beamen wat jij schrijft), want als ik dat kon dan had ik dat allang gedaan.

    • Ik heb inderdaad alleen naar Nederland gekeken en dan eigenlijk vooral naar de bloggers die wél snel succes hebben, maar waarbij ik het niet terecht vond. Daarbij vroeg ik me af: wat zijn nou die typische dingen waardoor zij wel snel succes behalen, terwijl hun blog (in mijn ogen) helemaal niet zo geweldig is? Een road to succes bestaat inderdaad niet, maar er zal op elk gebied wel een soort ‘standaard’ zijn. Net zoals iPhones (bijvoorbeeld) het populairst zijn onder telefoons, zo zijn ‘dit soort blogs’ het populairst onder de blogs, zonder dat ze zó extreem geweldig zijn. (Goed, ik vind iPhones wel extreem geweldig, maar je snapt me waarschijnlijk.)

 • Heel veel blogs die ik tegen kom op internet zijn inderdaad beauty blogs en ikzelf vind dat best vervelend.
  Ik draag geen make-up, het interesseert me niet en ik heb er geen verstand van.

  Ikzelf heb sinds een paar dagen ook een blog, mijn vriend heeft een domein aan me gegeven, maar nu zit ik een beetje met het probleem: waarover te bloggen?

  Ik ben iemand die liever lui is dan moe en altijd binnen zit in de zo comfy mogelijke kleding.
  Oh well.

  • Ik klikte je link aan door voornamelijk je een na laatste zin, ik dacht ik zeg het even; het bewijs dat jezelf zijn toch werkt want ik had je niet aangeklikt als je nu heel lyrisch had gedaan over een lipstick :)

 • Ik ben het eens met Jeltje, die beauty blogs zijn er veel te veel. Ik draag een klein beetje make-up maar het is mij niet waard om in de ochtend meer dan 5 minuten er mee bezig te zijn. Ik heb mijn slaap harder nodig ;)

  Een blog moet je vooral beginnen omdat je dat graag wil en je verhalen wil delen, niet omdat je er geld mee zou willen verdienen.
  Ikzelf schreef vroeger altijd in een dagboek, nu schrijf ik mijn hersenspinsels in een blog. Ook ik heb af en toe dat ik denk waarover moet ik bloggen? Maar dan probeer ik een passend plaatje over hoe ik me voel of wat er in mijn hoofd omgaat te posten.

 • Je blogpost komt echt op precies het goede moment. De laatste dagen ben ik nogal onzeker over mijn blog. Ik blog omdat ik het leuk vind en er plezier in heb en het gaat me echt niet om de volgers. Maar natuurlijk zie ik die wel en maakt het me nog meer onzeker als ik zie dat er volgers ‘afgaan’. Schrijf ik wel leuk, ik ben stom zie je wel, ik word uitgelachen etc. En ik irriteer me zo aan mezelf, want daar blog ik toch niet voor? Maar eerlijk is eerlijk, natuurlijk is het leuk om reacties te krijgen.
  Maar ik krijg liever 3 inhoudelijke reacties dan 10 reacties waar alleen maar ‘mooi’ instaat. Het zijn altijd dezelfde mensen die zo reageren en als je dan hun blog bezoekt hebben ze 1000 volgers en is het enige waar ze over bloggen het volgende mascara of oog schaduw product en dan ook nog eens over getypt uit de folder. En dan denk ik, ‘serieus, waarom lezen mensen dit’. Terwijl de ‘grote’ blogs als die van bijvoorbeeld Teske gevarieerd schrijven met een eigen verhaal, dan snap ik het als je zoveel volgers hebt.
  Maar goed, dit is een heel vaag verhaal. Sorry, anders haal je het maar weg hoor :)
  Je hebt me geholpen met dit bericht, dankjewel!

 • Je artikel inspireert mij echt heel erg! Ik vond je artikel op de blog van Teske en wat ben ik blij dat ik hem heb gelezen! Ik vind dat je echt gelijk hebt en dat diepzinnige blogs te weinig gewaardeerd worden! Jou blog vind ik heel tof, al helemaal door dit artikel!

 • Godzijdank, dit kon ik nou echt eens gebruiken! Ik word helemaal ziek van die spammende beautybloggers die overduidelijk niet naar de inhoud van je artikel kijken en alleen ‘leuk! kijk ook op mijn blog http://www.dezoveelstebeautyblog.nl!!! Like, dankjewel voor de oprechte comment… -.- Ik vraag me echt af of die meisjes het echt leuk vinden om te bloggen, of dat ze denken de next best thing te gaan worden in bloggerland en daarmee razend rijk te worden? Net zoals die bovenste reactie op dit artikel, dat is ironie op z’n best, want die heeft overduidelijk je artikel niet gelezen haha. Ik ben in ieder geval erg blij dat jij een van die bloggers bent die echt voor kwaliteit gaat! :)

 • Je hebt het precies goed. Ik vind zelf de zakelijke kant van de cosmetische industrie heel interessant en blog daar dan ook over. Voor wat research ging ik heel veel “amateur” beautyblogs af en ik was echt verbaast. Toen ik ging rekenen dacht ik; wauw wat veel gratis reclame voor bedrijven. En de meiden maar investeren in catrice, mac en lush producten om te reviewen. Het is best wel een goede grap eigenlijk. Nu ben ik zelf ook een amateur en mijn website is verre van perfect, maar ik zie het meer als een portfolio voor mezelf voor “later” als ik in marketing wil gaan werken. Liever kwaliteit dan kwantiteit. Trouwens, ik denk dat het hele “likes” sparen en followers sparen niks zegt. Uiteindelijk zou je beter kunnen kijken naar hoe lang iemand op jouw blog doorbrengt. Dan zie of je ook daadwerkelijk gelezen wordt.

 • Hoi. Ik kom hier toevallig terecht via de blog van Tess. Ben zelf nog geen jaar aan het bloggen (ik deel mijn gezonde recepten op mijn blog). Helaas gaat het aantal volgers heel traag dus die echte succesformule heb ik nog niet gevonden. Ik trek me wel op aan een aantal positieve reacties. Ik schrijf gewoon over waar ik super gepassioneerd door ben en volgens mij volgt de rest dan ook wel :)
  Gr. Julie

  • Dat is nou juist de succesformule. Niet per se de snel-succesformule, maar wat mij betreft wel de beste manier om succes te boeken op de lange termijn: door gewoon te doen waar je een passie voor hebt. Dan houd je het ook lang vol! 70 volgers is trouwens prima voor je eerste jaar hoor :)

 • Dankje voor dit artikel, je slaat de spijker op z’n kop! Al vind ik wel dat er uitzonderingen zijn, zoals Lifesplash. Zij groeit ook heel snel, maar heeft ook goede artikelen.
  Ik ben zelf net begonnen met bloggen, maar niet over beauty, meer handige, leuke en persoonlijke dingen. Ik zie wel waar het schip strand, ’t is in ieder geval erg leuk om te doen!
  X Emma
  lifethingsbyemma.blogspot.com

 • Hee goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens, maar ook dat natuurlijk groeien en veel bezoekers en reacties krijgen natuurlijk ook heel leuk is. Ik merk ook dat ik het echt jammer vind als er op een artikel niet veel gereageerd wordt. Whaaat heb ik het niet goed gegaan, dit is toch een vet leuk artikel? Maar ja dan denk ik weer: jammer dan. Ik vind wat ik schrijf wel leuk en ik doe het met veel passie. Dat vind ik mijn uniekiteit (jup zelfverzonnen woord ;)) en dan lezen ze morgen mijn artikel maar weer haha. Zolang ik het leuk vind ga ik lekker door!

 • Goed dat je hier een artikel over hebt gemaakt!
  En inderdaad, bloggen moet je doen omdat je het leuk vind, niet om de populariteit.

  Liefs, Jasmijn

 • Kwam via Teskuh bij dit artikel en.. het is zo waar! Ik blog omdat ik het leuk vind om over mode, lifestyle en eigen ervaringen te schrijven. Reacties geven je natuurlijk een boost, maar vind dat je het als voornaamste reden moet doen omdat je het zelf tof vindt om te doen!

  Groetjes,

  Jorinde | JONGblgn

 • Ik ben het grotendeels wel met je eens. Veel blogs beginnen op elkaar te lijken. Ik moet zeggen dat ik ook veel beautyblogs lees, maar juist ook van de langere en diepgaandere artikelen houd. Ik probeer het op mijn eigen blog een beetje af te wisselen. De ene keer een kort artikel (bijv een recept), de andere keer een langer diepgaander artikel :)
  Xx
  Anna

 • Je hebt helemaal gelijk, ikzelf verkies ook kwaliteit boven kwantiteit !
  XXX

 • Gelukkig ben ik niet meer de enige wie het opvalt!

  Ik lees eigenlijk amper grote beautyblogs… teveel video’s, plogs, en persoonlijke shit. Als ik persoonlijke shit wil lezen ga ik wel naar een persoonlijke blog!

  Helaas zijn er weinig kleine beautyblogs die voor voldoende kwaliteit zorgen.

  En bij veel blogs zijn de layouts of saai, met teveel wit, of juist te amateuristisch waardoor ik, als grafisch designer in spé, van binnen moet huilen.

 • Ik heb nu ook de comments doorgelezen… zo. Heel veel interessante visies. Altijd leuk om te lezen.

  Daarbij wilde ik ook nog erbij zeggen dat ik ook een beautyblog wilde beginnen. Kijk, het is weliswaar niet uniek, maar alle producten waar ik interesse in heb, zijn nergens op de Nederlandse blogs te vinden qua reviews. Neem nou de haute future oogschaduw… ik google erop, 1 review te vinden. Nou, dan maak ik er toch 1? Bijna alle looks en kleuren en palettes en producten hetzelfde. Alleen vandaag al heb ik al 3 keer het all about sunrise palette voorbij zien komen. Een bepaald lakje al 3 keer. Een tijdje geleden die fucking nude palette van 50 euro.

  Sowieso alleen al die nude looks.. als je er nude uit wilt zien, draag dan geen make-up! Je ziet het toch niet.

  Naast dat is het ook verfrissend om een n00b de make-up te laten reviewen. Juist doordat ik er (nog) geen bal verstand van heb, kunnen er andere meningen en creatieve uitspattingen uitkomen.

  Zo. Sorry als het overkomt alsof ik me verdedig, maar ik wil serieus iets anders gaan doen dan de rest van de beautyblogs. Want tot nu toe kan ik 2 tot 3 blogs opnoemen die eruit spatten, in tegenstelling tot de rest.

 • Super leuk artikel. Het klopt wel, alles begint op elkaar te lijken.

 • Dat heb je echt goed en mooi geschreven! Maar je merkt het eigenlijk overal, veel mensen doen elkaar na. Denk maar aan een trend, bijvoorbeeld de uggs, ineens liep iedereen erop. En anders hoor je er niet bij, nou, ik hou me daar lekker buiten. Ik hou ervan om uniek te zijn en vaak draag ik hele andere kleding als vrouwen/meiden van mijn leeftijd. Mijn blog is ook niet standaard in de layout, een lekkere paarse achtergrond, want ik hou van paars. Ik zou in het bloggen vooral je eigen unieke kant laten zien, laten zien waar je van houdt en wie je werkelijk bent. Als ik dat terug zie op andere blogs, dan lees ik deze blogs graag en behoren ze al gauw tot mijn favorieten. x

 • Interessant stuk. Wat ik weer treffend vind: kijk eens naar de soort reacties die je hier krijgt. Ik kom hier voor het eerst, maar de reacties die je krijgt zeggen al best veel over wat voor soort blog dit is. Inhoudelijk(er). Het geeft me wel hoop, op zijn dramatisch gezegd, om te zien dat dat soort reacties ook in grote getale voorkomen. Brengt de blogwereld mooi in balans ;).

 • heel leuk artikel, leuk geschreven, kwaliteit zoals je het noemt zit er wel in (:
  ik hoor soms bij de groep lezers van snel en leuke plaatjes kijken, en soms neem ik de tijd om een artikel zoals dit te lezen.
  Ik moest gewoon even zeggen dat dit een artikel is wat me aan het denken heeft gezet, omdat ik die ‘mainstream’ blogs meestal ook wel waardeer ten opzichte van ‘alternativere’ blogs, strakke layouts en grote foto’s hebben wel mijn voorkeur.
  Maar ik hou dan wel weer van goedgeschreven taal, en daar ontbreekt het wel eens aan in die snelle artikels.
  Hoe dan ook, leuke post dus!
  Liefs

 • Vind dit een interessant artikel. Goed geschreven ook Hester, complimenten!

  Ik denk sowieso dat bloggen nog nieuw is en het iets is dat zich nog kan ontwikkelen. Wat jij zegt over inhoudelijke en lange artikelen vind ik ook erg interessant. Ik dacht er altijd ook zo over, maar vind die gedachte inmiddels iets te zwart-wit. Zag laatst een tweet van een YouTuber die vertelde dat video’s om ‘entertainment’ gaan. En inderdaad, precies, that’s the spirit. Entertainment. Is ‘lange artikelen’ entertainment? Zijn artikelen a la NRC entertainment op internet? (Waarom wordt de Telegraaf zo vaak verkocht, de inhoud is crap?!?!) Uiteraard, bij een beautyblog lees ik graag of een product fijn is met een duidelijke mening, maar ik heb liever een kort maar krachtige review zonder al te veel poespas dan een artikel waarbij ik door de bomen het bos niet meer zie en dat er zoveel informatie op me afkomt dat ik betwijfel of ik het blog lees van een leuk meisje of dat ik een recept van de apotheek lees. Zo ook voor video’s, professioneel, erg leuk. Zolang het maar gangbaar blijft en niet té wordt. Zo schijnt dat mensen die voor de TV presenteren gewoon NIET kunnen vloggen (geloof me, ik ken er een paar haha). Puur omdat ze dat ‘lekker met de compact camera op straat lopen’ niet gewend zijn. Te onprofessioneel vinden ze, maar juist, die factor van het ‘praten tegen de camera en vloggen’ is een van de vele punten die geliefd zijn op YouTube. YouTube is YouTube en geen TV. Bloggen is bloggen en anders dan schrijven. Bloggers schrijven anders dan schrijvers, internet moet allemaal zo kort en krachtig mogelijk. Ooit de artikelen van NU.nl gelezen? Die hebben niet voor niets korte zinnen. Mensen op internet willen het allemaal snel en makkelijk.

  Zo lees ik graag Kenza en veel andere Scandinavische blogs. Kwalitatief? Crap. Yes, we know it. Maar ik vermaak me, en daar draait het juist om met het bloggen. Ik zoek entertainment, uiteraard ik lees graag een kwalitatief artikel. Ik denk daarom dat juist de mix van een kwalitatief goed artikel en een artikel ‘for the fun’ een perfect combinatie is van bloggen. Bloggen is bloggen, of zoals Wikipedia zegt ‘Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website’. Voor diepgaande informatie teksten lees ik liever boeken, kranten of andere media. Ik denk dat juist de ‘down to earth’ artikelen en ‘wauw, dit meisje is leuk, ik mag haar wel’ zorgen voor volgers die je gaan leuk vinden om wie je bent en je interessant vinden. Dat zullen ook de volgers zijn die langer blijven hangen. Een interessant artikel heb je na 1 keer gelezen. Een interessant persoon.. tja, daar ben je nog lang niet mee klaar.

  Als je het mij vraagt, ik vind diepgaande artikelen leuk. Dan krijg ik het gevoel dat de blogger echt zijn/haar best doet. Maar om eerlijk te zijn… ik vind persoonlijke artikelen vaak leuker dan beauty artikelen. En ik denk dat dat ook de kracht van bloggen is. De persoon erachter, die voelt alsof je hem echt kent, iets dat we bij andere media voorheen nog nooit hebben gehad.

  Girl, again, complimenten voor je artikel!

 • Allereerst: geweldig artikel! Goed geschreven en ben het, ondanks mijn eigen relatief mainstream blog, oprecht met je eens. Ik wilde een typische Beautyblog met karakter en kwaliteit en ik hoop dat dat precies is wat ik mijn lezers geef. Daarbij ben ik wellicht wat mainstream maar ik vind mijzelf wel ‘uniek’ door wie ik zelf ben. Dat maakt of breekt een blog (welke blog dan ook); een bepaald karakter. Ik geef zelf ook de voorkeur aan de mainstream blogs om te lezen en te bekijken maar wel degene met echte kwaliteit. De blogs met enkele foto’s, kleine stukje tekst, geen echte mening, geen karakter en véél winacties; die sla ik over. Jammer dat andere dat ook niet doen.

  • Thanks! Jouw enthousiasme(/persoonlijkheid) houdt volgens mij de meest mainstream blog nog uniek haha! En het is dus inderdaad vooral belangrijk dat je je persoonlijkheid door laat schemeren (liefst op een unieke manier…), dan is het toch altijd nog anders dan anders. Maarja, als je dat niet doet (sowieso: een beautyblog zonder full faces, doeeei) en de kwaliteit is crap én je hebt toch volgers, dan snap ik het echt niet meer.

 • Wat een interessant artikel, zeker voor een beginnende blogger als ik. Ik zat er al een tijdje over nadenken om iets te doen met mijn passies schrijven, reizen, fotograferen en alles uitzoeken, omdat mijn huidige baan niet zo inspirerend meer is op dit moment (was het voorheen wel). Een vriendin wees mij er toen op te gaan bloggen. Mijn eerste reactie was: “nee help, dat doen al zoveel mensen. Wat voeg ik nou toe?” Uiteindelijk ben ik toch begonnen, puur en alleen omdat ik het zo leuk vind en er echt energie uithaal. Tuurlijk kijk ik naar mijn volgers (ik zou liegen als ik zeg dat me dat niets interesseert). Het is alleen geen reden voor mij om te stoppen of om het anders te doen. Wat ik nu doe vind ik heel leuk en blijf daar mee doorgaan.
  Ik ben het dan ook helemaal met jou eens als je zegt dat je voor kwaliteit boven kwantiteit moet gaan. Beter een wat uitgebreider stukje dan iedere dag 3 posts van een alinea vol spelfouten.
  Nogmaals dank voor je inzichten!

 • Ik probeer geen inhoudsloze comment te geven ;) maar geef je toch even de complimenten voor het artikel.
  Sinds mijn vriendin is begonnen met bloggen lees ik er aardig wat, en ik moet ook toegeven, heel veel is inderdaad hetzelfde. Er is een soort standaard gekomen. Belangrijk vind ik de schrijfstijl. Soms kom ik op een nieuwe blog en leest het niet lekker. Dan ben ik er eigenlijk al klaar mee.

  Veel succes met bloggen ;)

 • Goed artikel! En ik herken het wel. Ook in het schrijven van mijn eigen blog merk ik dat bij een outfit post de statistiekenteller meteen met een paar verdubbelingen omhoog schiet. Maar ik hou óók van nadenken, gedichtjes schrijven en foto’s schieten die voor mij een bepaald gevoel weergeven. Dat zijn stiekem de artikelen waar ik voor mezelf het meest trots op ben, maar het zijn wel de artikelen die maar een fractie van de statistieken opleveren. Nu blog ik niet zozeer met als doel de grote naam en bekendheid, dus voor mij geeft het niet zo (hoewel het natuurlijk altijd leuk is als je statistieken stijgen. Voor mij een soort uitdaging om mezelf te verbeteren). Maar ik vind het soms wel jammer dat daar dan zo weinig aandacht voor is. Er is meer in de wereld dan alleen een toffe outfit. En ik hou niet van het soort vriendjespolitiek ‘ik volg jou volg jij mij ook?’ of inderdaad, comments zonder inhoud maar wel nog even een linkje naar je eigen blog (de linkjes verwijder ik dan ook altijd. Geen niet-gunnen maar een principekwestie haha). Maar binnen het bloggerswereldje draait het zo veel om uiterlijk en marketing, en dat oppervlakkige / vluchtige irriteert me soms.
  Ik heb geen haat aan het bloggersleven overigens hoor. Ik doe er zelf vrolijk aan mee, simpelweg omdat ik het leuk vind. Maar het maakt het wel zo veel moeilijker om ‘out of the box’ te gaan, als het www gedomineerd wordt door mainstream blogs die allemaal gefinancierd worden door de marketing.

  Ik volg je nu en het was een comment waar over nagedacht is. Volg jij mij ook??
  (nee hoor grapje)

 • Leuk! Ik lees ook wel graag beautyblogs maar als ik dan zie welke producten ze soms gebruiken (wetende dat men die krijgt om reclame te maken) dan haak ik al snel weer af… Sissley en Chanel of Dior , daar kan ik mijn geld moeilijk aan uit geven… Toch trekken ze aan. Stiekem ben ik dan wel wat jaloers hihihi ;-) Maar hey, moest ik ze gratis krijgen, ik zou ze ook gebruiken hoor!
  Leuke blog, je hebt er een volger bij!
  Feel free to come around :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.