Twee weken geleden publiceerde ik een verlanglijstje voor mijn verjaardag en vandaag is het dan zover: ik ben jarig! Dat is niet meer zo exciting als het vroeger was, dus ik heb de nachtjes niet afgeteld, maar het blijft natuurlijk wel leuk. De gezelligheid, de taart, de cadeautjes, alle verjaardagswensen. Ik ben gelukkig nog niet op zo’n leeftijd aangekomen dat ik het erg vind dat ik weer een jaar ouder ben, in tegenstelling; 15 klinkt toch weer net iets beter dan 14 als je het mij vraagt. Maar ook op mijn veertiende heb ik weer allerlei leuke dingen mogen doen, dus voor de feestvreugde begint is het tijd voor een recap!

Allereerst: ik denk dat er weinig jaren zijn geweest waarin ik zoveel veranderd ben. Lichamelijk valt dat wel mee, op een veel korter kapsel en misschien een paar extra centimeters en kilo’s na. Oh, en ik ben meer-dan-alleen-een-ooglook gaan dragen aan make-up, wat ook wel een verschil is (zie hier hoe ik er in mei 2013 uitzag), maar ik was vorig jaar ook al geïnteresseerd in make-up dus dat is niet zo shocking. De echte veranderingen zitten ‘m meer in mijn ‘innerlijk’. Zo raakte ik het afgelopen jaar zowel mijn status als huismus als die als single kwijt, en hoewel het nooit echt positief klinkt om dingen kwijt te raken en dit ook niet per se negatieve dingen waren waar ik vanaf wilde, zijn het wat mij betreft toch positieve en leuke veranderingen.

Cake,Candles,Fir

Vorig jaar was ik namelijk écht nog een huismus zoals wij dat hier in huis altijd noemen. Ik bracht het liefst hele dagen thuis door en als ik wél wegging wilde ik dat ruim van tevoren weten, zeg maar. In het afgelopen jaar ben ik hierin véél makkelijker en losser geworden. Ik ben nog steeds graag thuis en kan me nog steeds prima een hele dag vermaken zonder ook maar één stap buiten de deur te zetten, maar ik ben ook graag weg. Ja, ik, Hester, ben graag weg. Natuurlijk geef ik wel de voorkeur aan dingen die ik ook echt zelf leuk vind (zoals bijvoorbeeld naar mijn vriendje gaan, mede waarom ik dat net ook noemde), maar in dat geval vind ik het dus juist lekker om er even uit te zijn. Ik merk dat het me energie geeft om thuis te komen van school en me even later op te frissen, een tas te pakken en weg te fietsen, ook al klinkt dat juist heel druk. Een planning is leuk, maar het luistert niet zo nauw en het is veel leuker om af en toe gewoon iets spontaans te doen.

In mijn vijftiende levensjaar heb ik dus vooral geleerd los te laten. Ik at wat ik wilde (niet dat dat een jaar geleden een enorm issue was, maar ik merk wel dat ik het dit jaar nog meer losgelaten heb), maakte me minder druk om wat ik droeg (ik vind het nog steeds belangrijk maar soms denk ik ook echt gewoon ‘fuck it’, en mijn outfits zijn wat simpeler geworden), kon ook tevreden zijn met een 7 in plaats van een 9 (misschien iets minder tevreden, maar come on: er is gewoon meer dan school) en was nog net iets socialer en spontaner, maar ik denk dat ik zelf de enige ben die dat merkt. Dat komt vooral omdat ik nu in de bovenbouw zit en bij ongeveer elk vak dus weer in een andere klas zit. Dan ga je vanzelf met meerdere en andere mensen om en eigenlijk vind ik dat ze dat de afgelopen drie jaar ook al wel hadden mogen doen!

♡

Heel veel meer over mijn afgelopen jaar ga ik niet vertellen, aangezien ik in mijn 2013 recap al over de helft van dit levensjaar heb geschreven en jullie de rest natuurlijk allemaal al kunnen weten uit Picture its, mindstyle artikelen en FOTD’s. Eigenlijk heb ik nog niet eens verteld over mijn hoogtepunten of ‘eerste keren’ van 14 mei 2013 tot nu, zoals ik dat vorig jaar wel deed, maar ik vond mijn persoonlijke groei (die uiteindelijk voortkomt uit nieuwe dingen doen) gewoon het kenmerkendste en wilde dat dus even uitlichten. Er een goed jaar van maken is zéker gelukt en daar ga ik ook deze keer weer voor. Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik krijg, alle kansen, alle spullen en alle lieve mensen om me heen. Wat mij betreft doe ik dit jaar nog meer leuke dingen, ontwikkel ik me nog meer en combineer ik genieten met hard werken. Uiteraard blijf ik ook nog lekker door bloggen, want ondanks de nodige blogdipjes blijf ik het leuk vinden mijn leven te delen met het internet. Bij deze dus nog even een shout out naar jullie, ook jullie hebben namelijk bijgedragen aan een leuk jaar!

XOXO,
Hester

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

30 reacties op It’s my 15th birthdaaay!

 • Gefeliciteerd!! Maak er een leuke dag van met je vrienden familie en vriendje!

 • Gefeliciteerd Hester! Ik reageer bijna nooit, maar ik vond het nu toch wel echt nodig om wat te reageren!

  Liefs, Mirthe

 • Proficiat!! Maak er een leuke dag van!

 • Proficiat!

 • Gefeliciteerd! En leuk dat je aan de hand van je blog kan zien wat voor groei je hebt gemaakt. Ik vind het daardoor ook zo leuk om je te volgen (naast je mooi geschreven mindstyle artikelen natuurlijk) want je zit in de bloei en groei van je leven en dan veranderd er zo veel! Was ik nog maar zo oud haha! Een hele fijne dag!

 • Gefeliciteeerd! Maak er een leuke dag van!

 • Gefeliciteerd!

 • Van harte gefeliciteerd! Maak er een leuke dag van en op naar weer zo’n leuk jaar! :)

 • Van harte gefeliciteerd! Leuk dat je ook je persoonlijke groei beschrijft, klinkt als iets heel goeds. Dus maak er een eh, leuke spontane dag van! :D

 • Congratulations met je b’day en maak er een mooie dag van Xoxo

 • Van harte gefeliciteerd met je vijftiende verjaardag. Wel een beetje gekke verjaardag hè? Een aantal mensen op vakantie, zelf moet je vanmiddag pas stage lopen i.p.v. vanmorgen zoals je dacht, maar goed, het positieve punt is dat je uit kunt slapen!
  En zaterdag is iedereen weer thuis. En gelukkig……….. is Jesse er wel.
  Twee vraagjes: heb je mijn mailtje betr. Mambo nog op facebook gezet?
  Gisteren had ik geleerd hoe je een hele smiley kon maken, maar nu wil hij alleen maar half: wat doe ik nu fout?
  Ik zal het even laten zien:). Ik begrijp er echt niets van. Ik hoop dat jij het wel weet, want ik erger me aan mijzelf.
  Lieve groetjes van mij.

  • Aw dit is echt zo’n typische oma-reactie, echt zo schattig!<3

   En oma, bij een hele smiley moet er nog een streepje tussen, zo dus; :-)
   Liefss ;)

 • Gefeliciteeerd! Een verjaardag is altijd zo’n punt dat je terug gaat kijken naar waar je een jaar geleden stond. Fijn in ieder geval dat je wat impulsiever bent geworden en hebt leren loslaten! Je zult sowieso wel merken dat je elk jaar weer wat nieuwe levenslessen krijgt en jezelf ontwikkelt. Een blog helpt daar ook enorm mee en zo kun je je eigen groei ook goed teruglezen. Zo handig een blog haha! :)

 • Gefeliciteeeerd!
  Leuk dat je bij jezelf kan zien dat je best wel veranderd bent :) Vaak heb je die veranderingen nauwelijks door, totdat je erbij stil gaat staan.

 • Gefeliciteerd! En er is helemaal niets mis met het zijn van een huismus :) maar het is wel goed om te zien dat je een verandering hebt doorgemaakt en er wat flexibeler instaat en ook wat meer onderneemt buitenshuis! Je bent hier ook altijd welkom hoor als je deze kant van het land wil ontdekken ;-). Fijne dag meid!

 • Gefeliciteerd! Op naar een nieuw jaar met meer mooie inzichten.

 • 15? ik dacht dat je minstens 20 was! gefeliciteerd in ieder geval :-)

 • Yaaay! Gefeliciteerd <3

 • Hartelijk gefeliciteerd, ook door Ronald

 • Van harte gefeliciteerd en Gods zegen toegewenst in het komende jaar! Er is trouwens nog iets veranderd afgelopen jaar, want je hebt meer lezers gekregen, waaronder ikzelf ;)
  Ik heb het volgens mij al eens gezegd, maar ik vind dat je echt een heel erg leuke blog hebt! Ik kijk tegenwoordig vaker op Hesterly.nl dan op VeraCamilla (waar ik ook helemaal fan van ben) dus kun je nagaan :P
  Ook grappig dat je jonger bent dan ik; ik werd in maart 15, haha.
  Nog een fijne verjaardag!

 • Wow, dacht ik toen ik zag dat je 15 was geworden, zij is minstens 18! Haha, in ieder geval nog een hele fijne verjaardag met veel lieve mensen om je heen!<3
  By the way, je hebt een heel leuk blog Hester, keep it! :)

  XX Emma

 • Gefeliciteerd!

  Je lijkt trouwens heel veel op Dianna Agron.

 • Wauw, ben je nog maar 15? Dat had ik echt niet verwacht :P

  nog van harte gefeliciteerd. :3

 • Nog gefeliciteerd!

 • Gefeliciteerd!
  Na het lezen van een aantal van je artikelen had ik verwacht dat je over de 20 zou zijn haha. Je schrijft echt geweldig. Ga zo door!

 • Twee weken te laat maar alsnog: gefeliciteeeerd! Het is grappig om de andere reacties te lezen want soms lijken we te vergeten dat je nog zo jong bent. Je schrijfstijl is heel volwassen en goed doordacht, wat misleidend kan zijn. Ook vind ik je huidige haarstijl goed bij je passen! Ik hoop dat je in je 16e levensjaar wederom veel persoonlijke groei doormaakt en er over 50 weken met trots op terugkijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.