Iedereen weet dat je tegenwoordig mensen er heel anders uit kunt laten zien op een foto. Uiteraard door een verfrissend make-upje, leuke outfit, goede fotograaf en mooie locatie, maar ook nádat de foto is geschoten kun je er nog veel aan veranderen. In eerste instantie denkt iedereen daarbij aan Photoshop, en dat is uiteraard ook wel het meest professionele programma. Toch kom je, ontdekte ik pas, met een simpel en (grotendeels) gratis programma ook al een heel eind. PicMonkey!

PicMonkey is gewoon te vinden op www.picmonkey.com. Je hoeft dus niets te downloaden (ook handig als je nog geen eigen computer hebt, ik kreeg in die tijd namelijk altijd de schuld van mijn vader als hun computer sloom was ‘omdat ik iets gedownload had’ haha) en de basisopties zijn gratis. Upgraden kan altijd, maar zonder kom je ook een heel eind. Ik geef uiteindelijk wel de voorkeur aan een programma dat echt op je computer staat, omdat je projecten dan tussentijds kan opslaan en je geen internetverbinding nodig hebt, maar PicMonkey is wel zo makkelijk. Ik gebruik het vooral voor collages, maar pas was ik een beetje aan het scrollen tussen de effecten en besloot ik de make-up eens uit te testen.

 photo PicMonkey1_zps802988e8.png

Als je op de homepage op ‘Edit’ drukt, een afbeelding inlaadt en op het lipstick klikt, komen er allemaal make-updingen tevoorschijn. Van je huid tot je tanden, lippen, blush, oogschaduw, mascara, eyeliner… Voor iemand die zowel van technologie als van beauty houdt natuurlijk heel leuk om eens uit te testen, haha. Daarom besloot ik een make-uploze foto van mezelf tevoorschijn te toveren en daarmee aan de slag te gaan. Hierboven heb ik even een venstertje van het lipgedeelte, je kan zoals je ziet de grootte van je ‘kwast’ instellen, de hardheid, intensiteit, toon, én dan nog any color you want. Lekker geavanceerd dus, maar wel heel makkelijk als je het eenmaal doorhebt.

 photo PicMonkey2_zps8911d515.jpg

De make-uploze foto! Hier heb ik al wel foundation op, trouwens. Ik ging gewoon even op zoek in de prullenbak van mijn laptop en deze vond ik wel bruikbaar.

 photo PicMonkey4_zpsf9e3288c.jpg

Tadaaa! Hier heb ik blush, oogschaduw (bruin en een highlighter), wenkbrauwpotlood en lipstick toegevoegd, de plooitjes onder mijn ogen (waar ook wat foundation in zat) weggewerkt en mijn tanden een beetje witter gemaakt. Kijk: je zegt misschien niet gelijk ‘wauw, wat een verbetering!’, en je ziet ook wel dat het een beetje nep is, maar het was gewoon voor het idee en ik wilde dan ook wel gelijk alles tegelijk proberen hè, haha. De mascara mist vooral; daar hebben ze best een leuke optie voor, maar dat is premium. Dat is dan weer jammer, maar bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen vind ik wel goed gelukt! Net niet helemaal mijn kleur, maar het ziet er niet nep uit. Misschien alleen als je het met de volgende foto, waar ik ‘zelf’ mijn wenkbrauwen heb gedaan, vergelijkt. Die lipstick er netjes op krijgen was natuurlijk onmogelijk, maar ik vind het wel een toffe kleur en op de ongelijke lijntjes na oogt het ook helemaal niet verkeerd. De highlighter en blush doen nog best wat voor mijn gezicht en hmmm, die plooitjes onder mijn ogen zijn ook opeens verdwenen… Something to remember ;)

 photo PicMonkey_zpsef93c75f.jpg

Uiteraard ga ik nu niet opeens alle selfies zonder make-up maken om het er vervolgens op de computer bij te tekenen. Daarom testte ik het ook eens uit met een foto waar ik al make-up op had. Want valt er dan nog aan te verbeteren?

 photo PicMonkey3_zps03c347fa.jpg

Eigenlijk niet zo gek veel, omdat ik al wat op mijn wangen, ogen, wenkbrauwen en lippen had zitten. Ik maakte mijn tanden weer iets witter, maar volgens mij zie je daar eigenlijk echt amper wat van. Verder voegde ik nog wat blush toe – niet echt nodig, maar het misstaat ook niet – en gaf ik mijn lippen een extra kleurtje, ik had er namelijk op de before foto alleen een glanzende lipgloss op zitten. Hoewel dit een minder heftige kleur is blijven de randjes nog wel een tikje onnatuurlijk, maar ik vind het hier al heel erg meevallen. Ik denk dat als je er iets meer tijd voor neemt en het wat vaker doet, het er op een gegeven moment echt heel natuurlijk uitziet. Verder zette ik met het ‘wenkbrauwpotlood’ nog een extra lijntje langs mijn onderste wimperrand. En, iets wat nog wel handig kan zijn: de moedervlek op mijn voorhoofd, tussen mijn wenkbrauwen, is weg! Ik erger me er eigenlijk nooit echt aan, maar dat is dus nog wel iets om te onthouden, want het ziet er heel natuurlijk uit. De moedervlekken op mijn wang kon ik dan weer niet makkelijk weghalen, omdat mijn huid daar roze is door de blush in plaats van huidskleurig.

Oh en trouwens: deze foto is 12 pixels minder breed, omdat ik het verslankende effect ook heb toegepast. Haha, vind het zelf niet zo nodig, maar ik was er wel benieuwd naar. Ik weet niet of het ook daadwerkelijk meer doet dan de afmetingen van de foto veranderen, dan zou je het namelijk ook heel makkelijk zelf kunnen doen, maar nouja… Misschien vindt een van jullie dit wel een geniaal trucje.

 photo PicMonkey1_zpscc35e773.jpg

Nog even ’n collage, gemaakt op PicMonkey ;). Ik denk niet dat ik het vaak zal gebruiken, omdat ik het oneerlijk vind om mezelf telkens zoveel ‘mooier’ te fotoshoppen, maar het is gewoon wel heel grappig om eens te doen. Ook leuk om eens een foto van iemand die zichzelf nooit opmaakt te pakken en dan te laten zien wat make-up voor hem/haar zou kunnen doen. Ach, real life make-up blijft toch echt het leukste, maar dit is wel een goedkope optie voor je Facebookprofielfoto ofzo. Ik bedoel, die rode lipstick lijkt toch net Riri Woo van MAC? Eigenlijk had ik hier een goede 1 april grap mee uit kunnen halen…

Photoshop jij wel eens make-up in een foto? Wat vind je van mijn make-overs? 

Ook leuk om te lezen:

9 reacties op Make-up met PicMonkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.