Hello! Je moet jezelf altijd uit blijven dagen, toch? Dat doe ik genoeg in mijn leven, door nieuwe dingen te doen en te leren – voornamelijk op school. Afgelopen vrijdag – Goede Vrijdag – was ik vrij en moest ik mijn uitdaging dus ergens anders zoeken (niet dat ik nou zo ontzettend uitgedaagd word op een vrijdag op school, maar ik moet toch éen bruggetje leggen). Mijn outfit had ik zo uitgezocht, dus dan maar in de make-up! Voor ik er echt goed over nagedacht had stond ik al met mijn eyeliner in mijn hand.

 photo FOTDblueeyeliner6_zps22fff9e5.jpg

Zoals je aan de titel van mijn FOTD kan zien is het all about the brows, lashes & lips. Het is helemaal geen heel bijzondere look, maar voor mij wel want normaal draag ik altijd oogschaduw of desnoods alleen mascara en dus nooit eyeliner. Daarom vond ik hem op mijn blog toch de moeite van het delen waard! Ik zal trouwens maar gelijk even uiteenzetten waarom ik nooit eyeliner draag/droeg: toen ik het een beetje onder de knie had, brak ik mijn arm en omdat ik toch wel twee armen/handen nodig heb om het er netjes op te krijgen, heb ik het toen een paar maanden niet gedaan. Daarna lukte het niet in één keer (of het lijntje wel, maar de wings niet) en had ik er geen zin meer in. Deze keer vond ik het echter wel bij mijn outfit – die ook simpel, maar toch ‘sprekend’ was én waar zwart in zat – passen, en als mijn wenkbrauwen al wat heftiger zijn vind ik het te ‘poederig’ worden om ook nog ladingen oogschaduw te gebruiken. Dus ik dacht: weet je, ik heb toch de tijd, let’s do thisss!

 photo FOTDblueeyeliner7_zps34648c21.jpg

De laatste keer dat ik eyeliner droeg is waarschijnlijk dus alweer een halfjaar geleden en daarom liep ik het risico om de make-up die al op mijn gezicht zat gróndig te verpesten. Ik heb namelijk wel een aantal pogingen tot eyeliner gedaan in die paar maanden, maar die waren dus niet zo geslaagd. En geloof me, waterproof eyeliner eraf halen terwijl je al foundation op hebt is echt een ramp (dan hangt er de hele dag zo’n grauwe gloed over je gezicht). Gelukkig waren de paar eyeliner skills die ik nog bezat me deze keer wel goed gezind en kon ik zonder al teveel moeite een redelijk strak lijntje zetten. Je begint twee keer zo dun en dan wordt ‘ie steeds dikker omdat je hem gelijk wil maken, maar hij is gelukkig niet al te dik uitgevallen. Op een gegeven moment had ik ook gewoon zoiets van ‘stop Hester, het is wel goed zo’ want anders heb je een heel oog vol eyeliner zitten, dan nog liever dun en een beetje ongelijk.

 photo FOTDblueeyeliner5_zpsad7f816d.jpg

Ik begon zoals altijd met de basis, mijn foundation. Daarna deed ik mijn wenkbrauwen en dat blijf ik toch nog steeds heel leuk vinden om te doen, haha. Mijn crush op wenkbrauwen wordt steeds groter en soms is het zelfs het enige waar ik naar kijk bij meiden. Ik besloot om ze eens lekker aan te zetten. Natuurlijk zie je wel dat dat niet echt is, maar ik vind het gewoon heel leuk om mee te experimenteren en wat mij betreft kan dat ook geen kwaad. Afpoederen, blush (doe ik soms voor, soms na mijn ogen) en toen mijn ogen nog. Na mijn mascara besloot ik nog wat highlighter toe te voegen op mijn jukbeenderen (als je goed kijkt zie je ’t op de foto), in mijn binnenste ooghoeken en op mijn wenkbrauwbot.

 photo FOTDblueeyeliner4_zps7920af4c.jpg

En natuurlijk een lipglossje! Ik vind het altijd wel zo netjes als er ook wat op je lippen zit als de bovenkant van je gezicht vrij zwaar is aangezet, anders is het zo slecht in balans. Dit is mijn go-to lipglossje van Bourjois, hij draagt fijn en maakt je lippen lekker levendig doordat hij oranje is in plaats van roze (wat soms al snel te ‘lief’ oogt). Bovendien hoef je deze niet per se bij te werken en droogt hij je lippen niet uit, in tegenstelling tot de meeste lipsticks.

 photo FOTDblueeyeliner2_zps7dcb1584.jpg

Dit zijn alle producten die ik heb gebruikt. CC Cream, wenkbrauwpoeder/oogschaduw, blush (dit is mijn ‘zomerste’ blush, waar de rest een beetje oudroze is is deze wat feller), poeder, highlighter, eyeliner, mascara’s (onder- en bovenwimpers), lipgloss, en kwasten: die uit Urban Decay Naked 2 (my fave), de kabuki van Essence (ZO zacht!) voor poeder en blush, en een simpele van Ebelin. Die prikt eigenlijk een beetje, maar heeft wel een goede vorm voor highlighter en is tenminste een beetje stevig. Voor mijn doen zijn dit dus nog niet eens zo heel veel producten, en ze zijn ook allemaal redelijk budget!

 photo FOTDblueeyeliner3_zps198c39dd.jpg

Dit zijn eigenlijk de producten die deze look maken, de rest is redelijk standaard bij mij. De eyeliner is trouwens alweer bijna anderhalf jaar oud, die moet ik eigenlijk echt een keer gaan vervangen, maar hij werkt nog wel prima. Is van Catrice trouwens. Het lipglossje gaat ook al een beetje op, mehhh. De blush en highlighter gebruik ik niet (meer) zo heel vaak, maar bevielen allebei wel! Het voordeel van een redelijk uitgebreide stash, soms kan ik er echt in shoppen.

 photo FOTDblueeyeliner8_zps10900f1e.jpgblush, highlighter, wenkbrauwpoeder/oogschaduw, eyeliner, lipgloss

De blush is niet super sterk gepigmenteerd, maar dat vind ik wel fijn. Het is een lekker vrolijk kleurtje! De highlighter is erg poederig, maar wel prima. Ik heb nogal moeite met het vinden van goede highlighters en ben allang blij met de twee die ik heb! De eyeliner is behoorlijk waterproof, die kreeg je er echt niet af met water.

 photo FOTDblueeyeliner1_zps5847c2b0.jpg

Mijn enige probleem… mijn wimpers. De laatste tijd heb ik het echt niet zo op ze, ik heb helemaal niet zoveel wimpers en zeker als ik mascara gebruik zijn het al vaak een paar ‘plukjes’ en that’s it. Ik wil ze net zo mooi gesepareerd als mijn onderwimpers! Vooral met eyeliner erachter is dit eigenlijk lelijk, dan zie je van veraf alleen maar vijf uiteindes. Maar goed, we doen het er maar mee, haha.

 photo FOTDblueeyeliner9_zps15c7e62d.jpg(ik weet dat ik een blij ei ben)

Verder was ik wel te spreken over mijn look! Lekker clean en fris, maar toch waren vooral mijn wenkbrauwen en ogen wel flink aangezet. Dat zwart (en oranje, en blauw) laat mijn groene ogen trouwens altijd wel lekker poppen. Met mijn basis was ik ook wel tevreden, de CC Cream is eigenlijk net iets te licht, maar het kan wel en heeft soms ook juist wel wat. Die blush ga ik met dit mooie weer weer vaker gebruiken en met eyeliner blijf ik ook lekker oefenen, wie weet dat ik binnenkort zelfs een retestrak lijntje over mijn oogschaduw heen kan zetten. Dat blijft namelijk DE uitdaging voor mij, maar dat zien jullie dan vanzelf in een volgende FOTD! Nu ga ik me eens wagen aan het verwijderen van die ontzettend waterproof eyeliner – ben bang dat mijn wimperpartij daar niet veel beter van gaat worden… Haha, oh well.

Draag jij vaak eyeliner? En zet je je wenkbrauwen wel eens (extra) aan?

Ook leuk om te lezen:

5 reacties op FOTD + swatches: brows, lashes & lips

 • Je hebt een mooie make-up look gemaakt!

 • Wat heb jij je jezelf mooi opgemaakt!

 • Hahahaha blij eitje van me :D X sis

 • Tippie voor je mascara: breng eerst bij de uiteinden van je wimpers mascara aan, dan heb je meteen meer lengte. Dan vanaf de wimperaanzet gewoon aanbrengen zoals je altijd doet, maar aan de buitenkant van je oog beginnen en zo richting je ooghoek werken, daardoor wijzen je wimpers mooi omhoog ipv naar buiten. En als laatste kun je nog tijdens het aanbrengen, bij de puntjes het borsteltje een paar seconden stilhouden, dan heb je nóg meer lengte. Voor meer volume kun je evt van te voren wat losse poeder op je wimpers strooien.
  Oké, lang verhaal, maar ik heb het ooit in een boek gelezen, en het werkt echt! Mijn wimpers zijn sinds ik het zo doe altijd lang en voluminieus (schrijf je dat zo?) geweest, met elke mascara.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt!
  En een fijn weekend toegewenst!

 • Mooie look!
  Vroeger kleurde ik mijn wenkbrauwen bijna elke dag, nu nooit meer. :-)
  Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.