Waar het allereerst om roddels en nepbeelden leek te gaan, werd het nieuws niet veel later toch als waarheid bevestigd door de makers zelf. Urban Decay Naked 3 is sinds eind 2013 een feit en aangezien ik in het afgelopen jaar helemaal verslaafd ben geraakt aan mijn Naked 2, wist ik een ding zeker: deze moest en zou er komen. Toen ‘ie eindelijk weer een keer op voorraad was voor een schappelijke prijs heb ik hem gelijk besteld en voor hij een eigen plaatsje in mijn stashkast krijgt, onderwerp ik hem eerst aan een grondige review!

 photo Naked312_zpsdd263b56.jpg

Aan de looks zal het in elk geval niet liggen. Om het palette zelf zit nog een kartonnen verpakking die ook bíjna het bewaren waard is.

 photo Naked3121_zpsee11b3b3.jpg

Bij alle Naked palettes zit nog iets ‘extra’s’ van UD zelf, deze keer zijn het proefmonstertjes van hun Primer Potions – oogschaduwbasissen dus. Ik heb er zelf al eentje gevonden waar ik tevreden mee ben, maar uiteraard vind ik het niet erg om deze, die toch wel redelijk hoog aanschreven staan, ook eens te testen. Hoewel je dit na verloop van tijd weggooit, denk ik dat ik hier toch nog meer mee ga doen dan met het lipglossje van Naked 2.

 photo Naked3122_zps7ae83ff3.jpg

Ennn het palette zelf! Roségoud met een ‘relief’ erin. Ik vind het er wel heel mooi uitzien, best wel sjiek en de kleuren passen goed bij de inhoud van het palette zelf. Hoewel er genoeg verschillen te vinden zijn met Naked 2, is het idee van materiaal, grootte, opmaak, spiegel, pans en sluiting toch wel hetzelfde en ik ben blij dat ze die eenheid door hebben getrokken. Naked 1 is nu helemaal een buitenbeentje, maar ik heb wel twee palettes naast elkaar liggen waarvan je ook gelijk ziet dat ze bij elkaar horen.

 photo Naked3125_zpsf3f4f4f7.jpg

De verpakking ziet er verder mooi uit, al heb ik er (net zoals bij zijn voorganger) wel een aantal dingetjes op aan te merken. De pans zitten niet allemaal even stevig of recht vastgelijmd, de spiegel is lekker groot maar zo zwaar dat het palette vaak naar achteren klapt, de deksel is ‘lui’ en de sluiting werkt niet altijd perfect. Zo, dat waren alvast even de klaagzangen. Ik vind ze er altijd heel gelikt uit zien, maar uiteindelijk helemaal niet echt ‘stevig’ ofzo. Dat vind ik wel jammer, want wat mij betreft laat UD daar wat steekjes vallen. Neemt niet weg dat het een plaatje blijft én het natuurlijk toch om de inhoud gaat uiteindelijk!

 photo Naked31213_zps3df42855.jpg

De kwast was ik al bijna vergeten, hier had ik hem dus ook al gebruikt. De ene kant is een fluffy maar ook wel stevige, brede en platte kwast en de ander een puntigere kwast. Geen standaardkwasten enik denk niet dat ik ze zo vaak ga gebruiken als die uit Naked 2, maar mijn kwastenstash uitbreiden vind ik altijd fijn en de kwaliteit hiervan is prima.

 photo Naked3123_zpse721f3bc.jpg

En oh. boy. Die inhoud! Bij Trick en Nooner zie je trouwens wel dat de oogschaduws aan de randjes niet helemaal netjes in de pans zitten, dat soort dingen bedoel ik dus. Maar verder zal ik mijn mond houden, haha.

 photo Naked3124_zps47d93b9d.jpg

Want ja, uiteindelijk is het toch een hypeproduct dat je deels door de(ze) naam koopt en daarom neem ik dat soort dingen dus ook gewoon voor lief. Erg eigenlijk…

 photo Naked3127_zpsbfbe5270.jpg

Een palette fotograferen is trouwens nog lang zo makkelijk niet als de deksel niet kan blijven staan zoals je ‘m neerzet, haha. Ach, dit soort foto’s hebben ook zeker wel wat! Je ziet hier nog even een goede ‘overview’ van alle kleuren, van licht naar donker zoals we gewend zijn. Dan is het nu tijd om eens wat dieper op alle kleuren in te gaan, uiteraard met swatches!

 photo Naked3129_zps17b2bb4c.jpg

Dust is wel érg korrelig bij mij, ik ben benieuwd hoe die uit zal pakken op mijn oog. Strange is wel echt bijzonder goed gepigmenteerd, Burnout heeft een mpoie glans en van kleurtjes als Limit krijg ik nooit genoeg.

 photo Naked31210_zps2bfa187e.jpg

Hier zijn Buzz en Trick de korreligste en glitterigste. Nooner lijkt een beetje op Limit en Tease uit Naked 2, maar dan iets rozer. Erg mooie kleur en voor een matte tint goed gepigmenteerd! Liar heeft een lekker aanwezige glans en is verder gewoon een prima bruintint.

 photo Naked31211_zpsf693fd94.jpg

De laatste vier kleuren zijn het donkerst, zoals dat altijd is bij Naked palettes. Van deze vier heeft Mugshot het meeste fallout en is Darkside het minst gepigmenteerd, maar alle drie zijn het prima medium-brown tinten die ik graag in mijn crease gebruik. Blackheart vind ik een erg bijzondere kleur, ik ben benieuwd of je die glitters ook daadwerkelijk terugziet op het oog!

 photo Naked31212_zps0ab5b150.jpg

Waar ik bij mijn eerste look met het Naked 2 palette eigenlijk echt even heel hard na moest denken, had ik hier binnen no time een simpele look gemaakt. Dat ligt overigens niet aan de palettes hoor, ik was toen gewoon ‘zo’n’ palette niet gewend en kon echt even niet kiezen, maar dan merk je wel dat ook daar nog wat ervaring voor nodig is. Dit is geen super bijzondere look, die komt vast nog wel eens voorbij in een FOTD, maar ik was er verder wel tevreden mee! Limit op het bewegend ooglid, Factory in de crease, Strange in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot en Mugshot langs mijn onderste wimperrand – zoiets was het. Ik wil natuurlijk nog veel meer variëren, maar er is in elk geval dus een prima dagelijkse look mee te maken! De oogschaduws werkten fijn op mijn oog en pakten goed. Rozetinten kunnen nog wel eens huilogen veroorzaken, maar zolang je er ook wat bruin in vermengt valt dit hartstikke mee. Ik vind het roze juist wel goed samengaan met mijn groene ogen, en het is weer eens een keer net wat anders dan standaard ‘normaal’ bruin.

Deze look deed me trouwens een beetje aan deze denken (uit het ‘5 random looks’ artikel), omdat ik daar ook oudroze (maar dan een blush) en matte tinten heb gebruikt. Wel grappig om te zien dat beide uiteindelijk ook weer heel verschillend zijn. (En ik wil mijn wenkbrauwen van daar altijd!)

 photo Naked3128_zps665b0776.jpg

Ik kan niet anders zeggen dan dat Urban Decay het ‘m weer geflikt heeft door een prachtig, nieuw Nakedlid aan de familie toe te voegen. Je merkt wel dat ze een beetje door hun échte bruintinten heen zijn en nu dus een iets specifieker palette hebben gemaakt, maar dat vind ik ook leuk. Wat mij betreft is het weer een heel compleet palette met zowel matte (die ik de laatste tijd steeds leuker vind na altijd en eeuwig glans – ik dacht dat het geen verschil uitmaakte, dus wel!) als glanzende en glitterige kleuren. Ook varieert de kleurkeuze lekker van heel licht naar súper donker. Ik ben zelf eigenlijk vooral glanzende highlighters gewend, dus er is kans dat ik die hier ga missen en dan vooral voor op mijn wenkbrauwbot, waar ik matte highlighters nooit zo heel erg vind opvallen. Omdat Strange echter wel zó goed gepigmenteerd is, zal ik hem toch graag gaan gebruiken. Met 12 kleuren ontkom je er niet aan dat sommige een beetje op elkaar lijken of dat je er een aantal gewoon bijna nooit zal gebruiken, maar het geheel is sowieso weer erg geslaagd. Wel vind ik sommige oogschaduws érg korrelig, dit had ook nog wel wat beter gekund vind ik. Eenmaal op het oog werkt het niet verschrikkelijk, maar met swatchen merkte ik wel dat de kleuren echt heel zacht zijn en dat je je kwast sowieso even goed moet aftikken. De pigmentatie is dan wel weer top in orde.

 photo Naked3126_zpsf881fa4c.jpg

Ben je gek op neutrale rozetinten én bereid om een beetje voor de naam te betalen, heb je zin om jezelf te verwennen met een high end product, wil je nu eindelijk wel eens weten wat er zo bijzonder is aan die Naked palettes of heb je zelf nog een andere reden om je geld aan dit palette uit te geven? Doe het gewoon, en je merkt vanzelf waarom. Ik claim niet dat ze perfect zijn, maar ze hebben wel iets waardoor ik ze echt té graag pak en zelfs die €46 er voor overheb.

Urban Decay Naked 3 is niet te koop in een fysieke winkel in Nederland, maar wel online op buitenlandse maar betrouwbare webshops als HQhair.com, Beautybay.com en Sephora.fr. De prijzen liggen tussen de €45 en de €50.

Heb jij een Naked palette? Welke zou je het liefst willen als je moest kiezen, en wat vind je van deze?

Ook leuk om te lezen:

9 reacties op Review: Urban Decay Naked 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.