Jullie weten sowieso allemaal wel dat ik dagelijks make-up draag, denk ik. Er zit echter een groot verschil tussen uit gewoonte elke dag dezelfde producten pakken en met hetzelfde standaard lijntje eyeliner de deur uitgaan, of blijven variëren. Ik ben een typisch meisje van dat laatste soort. Oogschaduw is nog steeds mijn beauty crush, een product waar ik het meeste van heb en wat ik ook gewoon het leukst vind om te doen. Hoewel ik het soms allemaal wel prima vind (het grote probleem is vaak tijd) en even heel snel een standaard look in elkaar flans, zijn mijn ogen toch geen dag hetzelfde.

Naast wat FOTD’s die ik al heb gepubliceerd leek het me leuk gewoon eens vijf random make-uplooks op de foto te zetten. Niet per se heel bijzonder of iets waar ik een heel artikel aan zou wijden, maar gewoon, mijn dagelijkse looks. Dat is uiteindelijk ook wel het leukst om te zien voor jullie, denk ik – en het sluit ook goed aan bij mijn blog, omdat het nog bijna meer met ‘persoonlijk’ dan met ‘beauty’ te maken heeft. Wel heb ik deze looks gedragen in mijn voorjaarsvakantie, dus ik heb misschien soms wel iets meer uitgepakt, maar anders werd het ook veel te saai voor jullie (en had ik geen goed licht en geen tijd ’s morgens). Dus, al benieuwd geworden hoe je mij op een willekeurige dag tegen zou kunnen komen? Here you go!

 photo EOTD1_zpsdea9774f.jpg

Mijn variatie op de standaardlook met de nadruk op de arcadeboog: een naturelle ‘smokey eye’. Soms begin ik met een lijntje zwart oogpotlood dat ik een beetje naar boven toe smudge, meestal gooi ik gewoon een lading donker-/middelbruin op mijn ooglid en maak ik het naar boven toe wat lichter. Uiteindelijk maakt dat trouwens toch meer verschil met een normale look dan je denkt! Een leuke afwisseling dus. Deze look maakte ik volledig met Naked 2, daar zit echt gewoon alles in wat je nodig hebt. Een lijntje oogpotlood op mijn waterlijn had hierbij trouwens ook niet misstaan, maar dat was ik vergeten denk ik. Mijn onderste wimperrand zet ik wel standaard aan tegenwoordig!

 photo EOTD3_zpscd7068fe.jpg

Toen ik deze look maakte, schoot ik tegelijkertijd ook foto’s voor een review van een mascara. Omdat ik het totaal geen goed beeld van de mascara vind geven als er nog loads of eyeshadow achter zitten en oogschaduw aanbrengen als je al mascara op hebt ook niet ideaal is, legde ik de nadruk op mijn lippen. Dat is ook wel weer eens leuk en bovendien vond ik het mijn outfit, waarvan de kleuren allemaal een beetje in dezelfde lijn lagen, goed opfrissen. Ik voegde dus alleen wat highlighter toe onder mijn wenkbrauwbot (die glans valt zo in zijn eentje nog meer op, liefde) en in mijn binnenste ooghoeken – cupidoboog had eigenlijk ook nog prima gekund -, lijntje oogpotlood op mijn waterlijn en ik tekende mijn wenkbrauwen wat bij (wat ik overigens bij elke look heb gedaan, maar goed). Weer iets totaal anders, maar die afwisseling is juist leuk. Ik draag trouwens echt negen van de tien keer een look met de nadruk op mijn ogen en eigenlijk zou het wel leuk zijn als het iets meer in balans was, maar lippen moet je bijwerken en vind ik sowieso gewoon veel onhandiger, haha.

 photo EOTD2_zps55c1ef74.jpg

Dit is dan weer een totaal andere look! Ik had een kleurrijke blouse aan (je kan ‘m een beetje zien op de onderste foto en anders in deze shoplog) en besloot mijn ooglook daar op aan te passen. Om te beginnen pakte ik een rood/oranje kleur voor op mijn bewegend ooglid uit mijn oude 40-palette. Deze gebruik ik wel vaker omdat hij een bruine ooglook nét iets meer pit geeft. In de crease ging alles wat maar bruin was, oftewel Snakebite, Suspect en Busted uit Naked 2 en nog twee bruine tinten uit datzelfde 40-palette. Uiteindelijk besloot ik ook het blauw nog terug te laten komen door een blauw lijntje onder mijn oog te zetten. Dat lijkt in eerste instantie heel heftig, maar met mascara op de onderwimpers valt ’t hartstikke mee. Gelige highlighter in de ooghoeken en that’s it! Het 40-palette is heel glanzend, maar ik vind het wel mooi. Overigens ook heel gepigmenteerd, want ik blijf strugglen met het uitblenden van donkere kleurtjes in de crease, maar het eindresultaat vind ik al met al wel geslaagd!

 photo EOTD4c_zps3faaca8c.jpg

Op de dag dat ik deze look maakte had ik eigenlijk niet al teveel tijd. Ik besloot het dus gewoon simpel te houden met Suspect – een lichte goudbruine kleur – op mijn bewegend ooglid en Snakebite – bruin – en Busted – koel donkerbruin – in mijn crease. Uiteindelijk besloot ik nog wat aubergine toe te voegen vanuit een ander palette, blenden, Suspect opnieuw aanzetten, highlighter toevoegen, Snakebite langs de onderste wimperrand, mascara, oogpotlood en tadaaa. Volgens mij had ik dit er in een kwartiertje op zitten; alsnog niet heel snel, maar ik maak er op zulke dagen graag tijd voor vrij. Het goud vond ik wel mooi bij het paarsige en dit is eens een keer een wat ‘zwaardere’ look voor overdag, moet ook kunnen!

 photo EOTD6_zpsfa96353b.jpg

En toen was ik wel toe aan wat lichts. Zoals je hebt kunnen zien aan mijn vorige vier looks zijn ze meestal een beetje medium qua donkerte, af en toe grijp ik dan eens expres naar de lichte kleurtjes. Grootste verandering? Witte in plaats van lichtbruine oogschaduwbasis en een highlighter in plaats van lichte bruin op mijn ooglid. Ik hoop dat jullie het me niet kwalijk nemen dat deze look alwéér met Naked 2 is gemaakt, dat is gewoon mijn go to palette en dit zijn ook go to looks. Dus ja. Ik begon met Verve, een grijsbruine highlighter (heel apart!) en gebruikte Tease in mijn crease. Dat is ook zo’n aparte kleur, matbruin met roze in zich. Ik vind het echt heerlijk om die met een fluffy blendingkwast aan te zetten, haha. Verve ook in m’n ooghoeken, Pistol (een simpele grijs) langs de onderste wimperrand en om de look nog wat rozer te maken depte ik een beetje blush van GOSH over het geheel heen. Omdat ik Bootycall niet bij Verve vond passen gebruikte ik Foxy, een matte huidskleurige highlighter, onder mijn wenkbrauwbot. Al met al dus echt zo’n lekker zachte look, zowel qua kleuren als qua ‘lijnen’.

Ik vond het eigenlijk wel heel leuk om zo’n artikel te maken! Ik heb het in the very beginning van mijn blog al wel eens gedaan, maar naar dat artikel durf ik niet eens meer te linken, haha. Vind het echter wel heel tof om mijn signature manier van ooglooks zo eens in beeld te brengen. En bovendien kan ik zo heel makkelijk bewijzen dat naturelle looks (of nouja, waar ligt die scheiding – maar in elk geval alles is bruin) totáál niet saai zijn! Uiteraard is er altijd nog ruimte voor verbetering (vooral als je close-upfoto’s zo ziet) en kan mijn smaak binnen no time totaal veranderd zijn, maar voor nu ben ik wel tevreden met mijn daily eyelooks. Ik hoop dat jullie er ook wat inspiratie uit op hebben kunnen doen, ik was in elk geval ook wel gemotiveerd om weer eens wat andere dingen te doen omdat ik het toch wel afwisselend wilde houden. Volgens mij ben ik daar redelijk in geslaagd!

Wat is jouw favoriete look? Draag je zelf dagelijks oogschaduw of heb je een andere beauty crush?

PS: De basis is elke keer hetzelfde, het ging me in dit artikel vooral om de ooglook. Als je wil weten wat voor product ik waarvoor heb gebruikt: feel free to ask :)

Ook leuk om te lezen:

14 reacties op 5 random ooglooks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.