Eten is in eerste instantie natuurlijk een basisbehoefte, iets wat je nodig hebt om in leven te kunnen blijven, maar uh… Voor mij is het wel iets meer. Good for me woon ik niet in een land waar ik eerst een geit moet melken of koe moet slachten wil ik een van mijn favoriete hobby’s (is eten überhaupt een hobby?) uitoefenen en kan ik gewoon de een of andere gevulde kast of lade opentrekken, scheelt een hoop werk. Dat laatste doe ik dan ook vaak genoeg en vandaag vertel ik jullie over ‘mijn relatie met eten’ – de struggles en rare gewoontes, maar vooral ook de hoogtepuntjes. Believe me when I say we’re really close.

Drafts | Tumblr

Allereerst: waarom zijn (chocolade)kruidnoten zo verslavend? Nee, ik heb dit artikel niet voor 5 december geschreven, mijn moeder kent mijn zus en mij gewoon heel goed en heeft dus een aantal zakken ingeslagen. Gezien de hoeveelheid kruidnoten die ik gemiddeld per dag tussen de bedrijven door naar binnen gooi, was dat misschien niet zo’n heel strak plan, maar hey: ik geniet er wel erg van. Die dingen zijn zó. lekker.

Het voedingsmiddel waar ik de meest bijzondere relatie mee heb is toch wel cola. Ik kan op zich prima een tijd zonder, maar als ik eenmaal het idee van een glaasje cola in mijn hoofd heb, cola ruik of zie of zo’n verschrikkelijk goede Coca Cola reclame voorbij zien komen, dan MOET en ZAL ik die dag nog cola drinken. Of wat dacht je van een glaasje koude cola op een terrasje in de zomer… Love it.

En ben ik de enige die een movie night pas écht een movie night vindt met een zak chips? Popcorn eet ik eigenlijk vrij weinig en chips op zich ook niet zo vaak, maar daar hoort het gewoon bij.

Wel apart: hoewel ik zo gek ben op eten, sta ik maar bar weinig in de keuken. Ik volg wel wat foodblogs en sla af en toe eens een recept op, maar ik voer het dan toch nooit echt uit. Hoe dat komt weet ik niet precies, want ik heb op zich best wat kook- en bakskills en ik vind het ook leuk om te doen. Misschien omdat er ’s avonds toch wel eten op tafel staat en er toch altijd koek te vinden is, dan ben ik gewoon minder gemotiveerd. Eigenlijk moet mijn moeder (en ik weet dat ze dit leest) gewoon maar eens zeggen ‘ik kook niet vanavond, wil jij het doen?’ want ik weet zeker dat ik dan best wat lekkers op tafel kan krijgen.

Van M&M’s word ik vaak heel hyper door alle kleurstoffen. Geef me er een glaasje cola bij, liefste op vrijdagavond, en gestuiter tot minimaal middernacht is gegarandeerd. Super gezellig, toch pap & mam?

Hoewel ik als ik uit eten ga het liefste waar voor mijn (ouders) geld heb en dus goed vol naar huis ga, zou ik ook wel eens de miniporties van een sterrenrestaurant willen proberen. Ik zie de gerechten van bijvoorbeeld de Librije wel eens voorbij komen op MissLipgloss en dat ziet er ZO apart uit allemaal! Moet ik een keer gedaan hebben in mijn leven. Oh en ik geloof ook wel dat je daar vol van zit hoor, haha. Wil trouwens ook nog eens naar een sushirestaurant!

Ik vind fruit trouwens ook best lekker hoor, en dat eet ik ook gewoon dagelijks. Als de keuze er is, kies ik alleen toch altijd voor het ongezonde alternatief. Ik denk omdat fruit soms lekker, maar soms verschrikkelijk zuur/melig is en dan kies ik liever voor het ‘veilige’. Facepalm.

Mijn nieuwste bevindingen op food gebied: chilisaus (en loempia’s, maar die eet ik minder vaak) en Snickers. Die laatste sloeg ik vroeger altijd over omdat ik geen noten lustte, en dat is nog steeds het geval, maar de pinda’s in Snickers (en M&M’s dus) vind ik juist superlekker. Favoriete candy bar van het moment.

Hoewel ik ondertussen al veel meer lekker vind dan de vier ordinaire P’s, blijven die toch ook wel favoriet. Ik bedoel, patat, pizza, pannenkoeken en poffertjes zijn geen dingen waar ik nee tegen zeg!

Weet je wat ik nou wel stom vind? Dat je soms zo snel vol zit van dingen. Dat is misschien maar goed ook, want die dingen zijn natuurlijk niet zómaar zo vullend, maar ik vind het wel stom om van een piepklein stukje cheesecake of iets groter stukje tiramisu al vol te zitten. Ik heb overigens wel echt een grote maag hoor, ik heb maar zelden zoiets van ‘nu kan er écht niets meer bij’, maar daarbij dus wel.

Ik zou dit artikel nog twee keer zo lang kunnen maken, maar dat is misschien niet zo’n héél strak plan. Daarom laat ik het er voor nu maar even hierbij. Overigens komen hier vooral veel ongezonde dingen in voor, dat komt omdat ik de rest gewoon niet erg boeiend vind – maar uiteraard is mijn eetpatroon wel iets gevarieerder dan pizza, chocolade, patat, taart et cetera. En ik eet niet elke dag zoveel als ik hier doe geloven hoor, haha. Gelukkig maar!

Ben jij ook zo gek op eten or is it just me?

Bron afbeelding: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

6 reacties op the in-a-relationship-with-food list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.