Eerlijk is eerlijk, ik ben totáál niet into haar. Het boeit me gewoon niet zoveel. Ik heb te kort haar om er iets mee te doen, heb – bang om mezelf te verbranden – geen zin om met warmtedingen aan de slag te gaan, vind als ik dan extra tijd maak voor mijn uiterlijk/gezicht make-up veel leuker en tja… Dat zijn alle redenen wel zo’n beetje, haha. Toch ben ik er niet vies van om eens wat nieuws te proberen en word ik natuurlijk wel extreem gelukkig van een good hair day. Vandaag review ik een product dat daaraan mee zou kunnen helpen: Biosilk Silk Therapy.

 photo Biosilk2_zps25fa8929.jpg

De fles is zeer simpel en clean, ik vind hem wel mooi vormgegeven! Maar eigenlijk boeit het me amper hoe verzorgingsproducten eruit zien, het uiterlijk is voor mij meer een pluspunt dan iets uit het standaardpakket. Wel ligt hij lekker in de hand door deze vorm en je kan (ongeveer) zien hoeveel er nog in zit, ook altijd wel fijn!

 photo Biosilk4_zps40a1c8cd.jpg

Grappig detail: de ‘Biosilk’ letters zijn 3D, dus erop geplakt.

 photo Biosilk5_zps8e8f7432.jpg

De achterkant met nog wat info, mocht je geïnteresseerd zijn! Ik kom er ook echt pas nu ik naar deze foto kijk achter dat het er ook in het Nederlands op staat, lol. “Doe 5 à 10 druppels in de handpalmen en verdeel dit gelijkmatig door het haar en eventueel op de huid. Indien nodig, herhalen. Silk Therapy kan zowel op nat haar als op droog haar worden gebruikt. Geschikt voor dagelijks gebruik.” Het is dus een leave-in conditioner, een soort serum, dat je haar voedt en je voornamelijk in je punten zal gebruiken, omdat die droger zijn en je anders binnen no time weer onder de douche moet omdat je haarworstels vet zijn. De ingrediënten staan er niet op, maar heb ik wel op internet kunnen vinden:

Cyclomethicone, Dimethicone, SD Alcohol 40-B, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Panthenol, Phenoxyethanol,Methylparaben, Propylparaben, Parfum (Fragrance). Hexyl Cinnamic Aldehyde, Benzyl Benzoate, Linalool, Gamma Methyl Ionone, Citronellol, Lilial, Hydroxy Citronellol, Geraniol, Eugenol

Het zijn dus wel allemaal siliconen, er zit wat alcohol in, parabenen en parfum, dus echt geweldige ingrediënten… Dat valt ook wel weer mee. Siliconen maken je haar goed zacht, maar kunnen het ook wat verzwaren. De een zal daar meer last van hebben dan de ander, dus dat moet je gewoon zelf uitproberen denk ik. Als je geen krullen hebt, zul je er waarschijnlijk niet zo heel veel van merken.

 photo Biosilk6_zps1c6a2d69.jpg

De verpakking is handig, door de kleine opening kan je de hoeveelheid goed zelf doseren waardoor er niet ineens een hele hoop uitkomt en dat is fijn, want je hebt écht maar een klein beetje nodig. Een pompje had ook gekund, dat is vaak nog iets nauwkeuriger omdat je die niet op z’n kop hoeft te houden maar dit is wel zo easy peasy.

 photo Biosilk7_zpsc45330a8.jpg

Het was lastig op de foto te krijgen, maar het is me toch aardig gelukt: de ‘substantie’. Het is een heel dunne, vloeibare ehhh, vloeistof. En hij is ook heel vettig, logischerwijs, dus absoluut niet je handen afdrogen aan je kleding! Dan ben je echt de pineut. Hij heeft een redelijke kappersgeur, ik vond het eerst een beetje apart maar het is wel lekker. Gewoon een echt ‘haargeurtje’.

 photo Biosilk10_zps92045dc2.png

Omdat ik zelf kort en niet echt superdroog haar heb, heb ik mijn zus als model gebruikt voor de foto’s. We kwamen er trouwens achter dat het echt lijkt alsof ze een soort van ombre-effect heeft terwijl dat gewoon natuurlijk is, haha. Zij heeft wel wat droge puntjes omdat haar haar langer is en dus ook meer ‘schuurt’/in aanraking komt met andere oppervlakken. Links zie je haar haar voor het gebruik van Silk Therapy en rechts na. Het verschil zie je niet echt, maar het voelde wel veel zachter aan. En ze vond het superlekker ruiken! Je krijgt er ook echt zo’n ‘treatment’ gevoel bij.

 photo Biosilk11_zpscec85dc1.png

Nog even een close-up. Hier zie je wel iets beter dat het er minder droog uitziet!

 photo Biosilk9_zps3fe711c2.jpg

Nog even een laatste foto, hier ziet haar haar er echt gezond uit vind ik zelf! Wel moet je er echt voor uitkijken dat je niet teveel gebruikt, want dan wordt het al snel vet/overvoed, maar je puntjes worden eigenlijk nooit echt ‘vet’ en bovendien schuurt dat er dan wel weer uit, dus dat is niet zo’n groot probleem. Eventueel zou je het ook ’s avonds voor het slapen gaan kunnen doen, dan is de kans helemaal klein dat het ’s morgens ‘vet’ oogt, maar ik vind het er gewoon mooi verzorgd uitzien.

Kortom: heb jij droog haar, wat niet uitzonderlijk is in de winter, dan is Biosilk’s Silk Therapy zeker een aanrader wat mij (en mijn zus) betreft! De parabenen, parfum en siliconen moet je wel voor lief nemen, maar ik heb daar nooit zulke problemen mee. De geur is bovendien heerlijk, dus die had ik niet willen missen.

Biosilk Silk Therapy kun je op Groothandelkappers vinden. De 150 ml variant die ik heb kun je hier vinden voor €19,95.

Heb jij ervaring met Biosilk Silk Therapy? Of heb je een ander fijn serum dat je gebruikt?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen ter review. Uiteraard verandert dit niets aan mijn mening.

Ook leuk om te lezen:

8 reacties op Review: Biosilk Silk Therapy

 • Wat heeft je zus mooi haar! Verder duidelijke review, helder omschreven :)
  Zelf vind ik de Biosilk producten niet echt bijzonder. Niet verkeerd hoor, maar snap de hype gewoon niet helemaal

  • Dat vind ik ook hoor, prima product maar niet super bijzonder. Ik zal het compliment doorgeven (als ze het niet zelf al gelezen heeft)!

 • Wauw, mooi haar heeft je zus hoor. Biosilk ruikt zo lekker! Ik gebruik het heel soms, ik heb wel krullen namelijk dus ik gebruik vaak liever wat anders.

 • Wat een verschil! Deze zou ik weleens willen proberen

 • Ik vind het knap hoe je zo’n review schrijft :). Goed resultaat ook op de foto’s! Zelf gebruik ik soms zo’n Kérastase beautifying oil van l’Oreal (maar heel soms, omdat het best wel prijzig is).

 • ik zie duidelijk verschil, en omdat mijn haar erg droog is wil ik het toch eens gaan aanschaffen en uitproberen.

 • Hallo allemaal,

  Ik heb biosilk ook gebruikt maar mn haar blijft pluizen. Of ik de stijltang gebruik of t aan de lucht laat droger, t blijft pluizen. Als t aan de lucht droogt dan pluist t nog erger. Wie heeft e tips?

 • Hallo,
  ik heb krullen (natuurlijke) en dus best last van droog haar. Sinds een half jaar gebruik ik Biosilk en ben er zó blij mee. mijn haar blijft de krul houden maar zonder pluis. ik ben absoluut geen meeloper met allerlei nieuwigheden maar nadat ik een proefje had gehad was ik “om”
  En het is prijzig maar je gebruikt zo weinig dat je er heel lang mee doet. ik heb een fles van 350 ml gekocht en er is maar echt heel weinig uit. Zelfs nu mijn dochter het ook af en toe gebruikt en die heeft heel veel, lang haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (19), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.