Waar iedereen vroeger gebruik maakte van Internet Explorer, zijn we nu massaal overgestapt naar Google Chrome. Ik weet niet wat het precies is, maar het is gewoon sneller, strakker en ‘meer van nu’. Een van de dingen die ik handig vind aan Google Chrome, is dat ‘ie webadressen heel snel onthoudt; na vijf keer een website beginnend met een a in te tikken, krijg je die al als suggestie als je alleen maar de a typt in de adresbalk. Dus: als ik een a intyp, krijg ik gelijk alaesmay.nl als aanvulling en hoef ik alleen nog maar op enter te drukken – dat idee. Vandaag (voor de tweede keer, zie hier #1 – totaal anders!) mijn Google Chrome ABC, met de websites die als eerste onder die letter van het alfabet staan. Ik ben 100% eerlijk, dus als je benieuwd bent welke sites ik zoal bezoek zit je hier goed!

 • A – alaesmay.nl

Esmays blog volg ik niet op Bloglovin’ en ik laat ook bijna nooit reacties achter bij haar, maar ik bezoek hem wel vaak en mis niet vaak een update. Het is een soort van ‘extra’ als ik klaar ben met al het andere en nog tijd over heb, dan staat zij als eerste op mijn lijstje. Ik vind haar blog, lay-out, blognaam en persoonlijkheid erg leuk!

 • B – bloglovin.com

Op Bloglovin’ kan je heel snel alle updates van de blogs die je volgt zien, echt ideaal! Zit standaard in mijn routine ’s morgens en de rest van de dag. Eerst had ik er een Chrome extensie van, dus een soort van snelkoppeling, maar dan zag je ook telkens het aantal ongelezen artikelen en dat werkte me soms een beetje op mijn zenuwen.

 • C – crushradio.nl

Een aantal beautybloggers waren hier een keer te gast en dat wilde ik natuurlijk wel zien en horen. Dat is al wel een tijdje geleden, dus blijkbaar zijn er gewoon weinig sites met een c!

 • D – digibord.***.nl

Deze webpagina van mijn school bezoek ik écht heel veel, aangezien er eventuele uitval op verschijnt en ik houd van uitval, dus ik blijf het digibord altijd maar checken, haha.

xo

 • E – ellegirltalk.nl

Haha, hier kwam ik in de zomervakantie een week lang erg regelmatig voor het beautyblogtopic. Na een weekje of twee had ik het eigenlijk al wel weer gezien en nu kijk ik er nooit meer op. Aan de rest van het forum vind ik ook echt niets eigenlijk.

 • F – facebook.com

Wie Facebookt er niet meer tegenwoordig? Foto’s bekijken, statussen liken, reageren, ‘chatten’… Gewoon heel handig en leuk.

 • G – google.nl/translate

Voor school moet ik nog weleens een tekst lezen of opdrachten maken in het Engels of Frans en als ik dan even een woord niet weet, zoek ik het graag op. En nee, niet in een woordenboek, maar gewoon op Google vertalen. Werkt prima als je een vreemde taal naar het Nederlands vertaalt; andersom is een ander verhaal. Eerst kon ik het kopje ‘vertalen’ makkelijk vinden op Google zelf, maar nu typ ik altijd maar /translate erachter, omdat ik het anders niet kan vinden sinds Google weer een nieuwe lay-out/update heeft. Stom!

 • H – hesterly.nl

Verrassend. Mijn blog is ook mijn homepage, maar ik typ het nog vaak genoeg in bij nieuwe tabbladen enzo.

 • I – ielss.nl

Lees ik meestal ook gewoon via Bloglovin’, maar ze had een tijd terug last van een malwaremelding via Bloglovin’ en rechtstreeks had je die niet. Vandaar dat deze blog ook in mijn Google Chrome ABC voorkomt!

 • J – jenniferelbert.nl

Jennifers blog lees ik eigenlijk niet echt (terwijl hij wel leuk is, daar niet van), maar ze heeft best een aparte lay-out en die bestudeerde ik graag even als ik zelf aan de slag ging met een nieuwe lay-out.

 • K – kissokill.net

Robin reageert wel eens bij mij en dan kijk ik natuurlijk ook even op haar blog. Ze blogt vooral over high end make-up en dat is natuurlijk heel leuk om te zien. Haar foto’s en looks zijn vaak ook erg mooi. Een iets apartere blog, maar daardoor juist leuk!

Alívio Imediato | via Tumblr

 • L – leerlingen.***.nl

Ook van mijn school (vandaar dus die sterretjes), hierop kan ik al mijn cijfers zien, mijn huiswerk (al kijk ik daar nooit digitaal naar) en mijn rooster.

 • M – mijn.ing.nl

Bankzaken, niet te vergeten! Verder kan ik er niet zoveel over zeggen, ik gebruik het gewoon om overschrijvingen te doen, te checken of ik betalingen heb ontvangen, die overschrijven naar mijn spaarrekening, kleedgeld bijhouden, beetje op de hoogte zijn van mijn saldo et cetera.

 • N – namelessbeauty.wordpress.com

Deze blog is van een vriendinnetje van me dat ik pas geholpen heb met het opstarten van een blog. Dat vind ik echt superleuk om te doen en het is al helemaal leuk als iemand het dan ook echt vol houdt, maar ik weet als geen ander dat dat niet in een keer lukt.

 • O – oohlarouge.nl

Zelfde verhaal als bij de A van alaesmay.nl, Josephines blog is ‘extra’ in mijn blogrondje. Ook dit vind ik een heel leuke blog!

 • P – photobucket.com

Hier upload ik de foto’s voor mijn blog, zodat de opslagruimte van mijn blog niet vol komt te zitten.

 • Q – quickphones.nl

Hier wilde ik eerst mijn iPhone bestellen, maar aangezien de prijs toen opeens een euro of €30 steeg heb ik toch nog doorgezocht naar een andere shop.

 • R – romanachiara.blogspot.nl

Romana zou ik ooit gezien kunnen hebben, omdat ze op dezelfde manege als ik reed, maar dat is nooit gebeurd. Daar ken ik haar wel een beetje van en dus volg ik haar blog ook!

 • S – sabineblogt.nl

Sabine ken ik al van OhMyFoodness, eerder MyCherise en eventjes BlogWiki en toen ze op Twitter aankondigde dat ze bezig was met Sabineblogt.nl hield ik dat webadres ook in de gaten. Ik heb hem een aantal keer opgezocht voordat hij echt live was geloof ik, dus vandaar dat ‘ie er tussen staat. Ondertussen volg ik haar op Bloglovin’ om geen enkele update te missen.

Alívio Imediato | via Tumblr

 • T – twitter.com

Twittâaah! Staat bijna altijd wel open (en soms zelfs twee keer, haha), gewoon voor de lol en wat afleiding tussen het leren door. En soms stuur ik natuurlijk zelf ook een tweet de lucht in! (@foreverHester)

 • U – ultimatefashionlover.nl

Sarah deed ooit een giftswap met Linda (Decorationn) op YouTube en toen was ik natuurlijk wel benieuwd naar haar blog. Ook zit ze in de bloggers Facebookgroep waar ik ook in zit.

 • V – veracamilla.nl

Vera volg ik uiteraard ook op Bloglovin’, maar haar site zoek ik nog wel regelmatig zomaar op om een review te checken ofzo. Ik vind haar blog een van de leukste van beautybloggend Nederland!

 • W – webmail.***.nl

De belangrijke mails van docenten, klasgenoten en andere medewerkers op mijn school mag ik natuurlijk niet missen.

 • X – xxxcharr.nl

Ik las pas op Twitter dat Charlotte iets heel heftigs had meegemaakt. Op haar blog stond meer informatie over het overlijden van haar vader. Lijkt me echt heel heftig, nog heel veel sterkte als je dit ooit leest!

 • Y – youtube.com

YouTube klik ik ook vaak aan bij Google Chromes ‘nieuw tabblad’, maar ik typ ’t ook vaak genoeg in. Hier upload en beheer ik mijn video’s, maar kijk ik ook die van anderen en luister ik muziek als mijn Spotifyuren op zijn.

 • Z – zalando.nl

Ik kom helemaal nooit bij Zalando en de Z wordt dan ook eigenlijk helemaal niet gelijk aangevuld door Chrome, maar dit is dan de eerste optie. Ik heb er wel eens een advertorial voor geschreven, maar verder shop ik er nooit.

Welke website is bij jou de eerste suggestie bij de A?

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

13 reacties op Mijn Google Chrome ABC #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.