Lang geleden dat ik een FOTD publiceerde. Ik besteed vaak genoeg extra aandacht aan mijn look, maar negen van de tien keer heb ik dan of geen tijd om er een foto’s van te maken, of geen zin, of het licht is niet goed als ik wel tijd heb, of ik vind de look ook weer niet zó bijzonder. Toch vind ik het leuk om af en toe eens een look te publiceren en toen ik op een zaterdag uitpakte met groen en bruin, besloot ik dat het maar weer eens tijd werd voor een FOTD. 

 photo FOTD1_zps746c45b8.jpg

Dit is de ooglook! Ik draag meestal gewoon bruine oogschaduw overdag en dat ontbreekt dan ook vrijwel nooit helemaal uit mijn ooglook, maar af en toe heb ik zin om iets meer kleur toe te voegen. Olijf-/bosgroen is wat mij betreft altijd een optie. Sommige kleuren groen vind ik ‘vloeken’ bij mijn groene ogen, maar dit ligt een beetje in dezelfde kleurlijn en vind ik er wel heel mooi bij.

 photo FOTD1_zps47c61828.png

Eigenlijk is het helemaal niet zo bijzonder; groen op het bewegend ooglid en bruin in de arcadeboog. Toch zit er meer werk achter dan je denkt en het is niet ‘gewoon bruin’, maar een mix van meerdere oogschaduws. Blenden, kleur toevoegen, blenden, nog meer kleur toevoegen (beide ogen moeten ook nog eens gelijk zijn natuurlijk), blenden naar wens en dan nog de laatste hand eraan leggen met mascara en een mooie highlighter, ik vind het heerlijk. Ik gebruikte trouwens niets op mijn onderste wimperrand, vond het wel mooi open staan zo voor een keertje.

 photo FOTD2_zps702c6e88.jpg

Uiteraard is er meer dan alleen de ooglook! Waar ik vroeger al stopte na oogschaduw en mascara, zit daar tegenwoordig al wat voor én wat na. Sowieso sta ik nooit stil op het gebied van make-up en dat zie je vooral als je deze LOTD van juni en deze LOTD van september terugkijkt. Bij de eerste sta ik versteld van mijn volle wenkbrauwen, vind ik de fotokwaliteit eigenlijk helemaal niet zo geweldig en de look… Ook zeker niet meer bijzonder. De tweede look vind ik nog wel mooi, maar daar zie je toch wel duidelijk dat ik geen foundation droeg en sinds ik de CC Cream voor het eerst probeerde, ben ik die eigenlijk dagelijks blijven gebruiken omdat ik het gewoon zo mooi vind. Vandaar dus ook dat dit eigenlijk mijn eerste Face of the Day in plaats van Look of the Day is, omdat het nu om mijn hele gezicht draagt.

 photo FOTD4_zpsfbf5b4cc.jpg

Wat daar nog meer op te zien valt dan? Eigenlijk niet enorm veel, maar wel: blush! Met blush blijf ik een haat-liefdeverhouding hebben, soms gebruik ik het niet eens. Ik heb gewoon het idee dat mijn gezicht het niet echt nodig heeft of mist, maar blijf er wel mee experimenteren. Deze keer gebruikte ik een oudroze kleur. Dat ligt lekker ver af van rood, vind ik altijd wel een fijn idee, haha. Op deze en de full face foto’s kun je wel goed zien dat het mijn gezicht ook wat meer vorm geeft, dat is wel mooi. Toch blijf ik het soms iets te heftig/opgemaakt vinden ogen. Soms heb ik daar zin in en soms niet. In elk geval werkt deze fijn, hij zorgt niet voor een plaatselijke kleuruitstorting wat ik ook nog wel eens meemaak en is precies genoeg gepigmenteerd.

 photo FOTD6_zpsd4025657.jpg

Meestal ga ik voor een simpele lippenbalsem op mijn lippen, maar als ik foto’s van een look maak vind ik een glossje vaak toch net wat meer af. Deze bevat geen glittertjes en kan daarom altijd wel.

 photo FOTD_zps7eb70c52.jpg

Tijd om jullie de producten te laten zien die ik precies heb gebruikt! Het zijn er ondertussen zoveel dat ik ze niet allemaal inclusief kleurnummer op een rijtje ga zetten, volgens mij boeit dat jullie ook niet zoveel. Mocht je wel graag willen weten hoe een product precies heet, laat het dan gewoon weten bij de comments of zoek het op in mijn stashartikel/archief, daar kun je het meeste wel vinden.

Op bovenstaande foto zie je de ‘basis’dingen. Ik begon met de MaxFactor CC Cream op mijn gezicht en als basis op mijn ogen gebruik ik standaard een mineral waterproof eyeshadow potlood van Gosh. Dan blijft mijn oogschaduw echt zóveel langer zitten! Als kwasten gebruikte ik een blushkwast van Essence, dubbelkwast uit Naked 2 en nog een blending kwast van HEMA. Mijn mascara is een waterproof versie van GOSH die ik afwissel met de I ♥ Extreme Crazy Volume mascara van Essence. Die vind ik ook fijn, maar heeft soms iets meer de neiging tot spinnenpoten en als ik daar echt geen risico op wil lopen, pak ik deze. Mijn blush was de middelste kleur ‘Dolly Mix’ uit het Sleek Candy Collection blush by 3 palette. Mijn lippen voorzag ik van een neutraal lipglossje van het Duitse merk Manhattan.

 photo FOTD8_zps521a3f25.jpg

Dannn, de ogen! Een veel spannender onderdeel wat mij betreft. De laatste tijd gebruik ik dit oude palette met 40 kleurtjes uit de voormalige byBG shop weer meer. De kleuren zijn gewoon zó gepigmenteerd en werken op wat fall out na super fijn, en de kleurkeuze is zo uitgebreid! Heerlijk. Voor de groene pop of color pakte ik er een quattro van NYC bij – daar begon ik eigenlijk mee. De mono van PUPA gebruikte ik als highlighter, samen met Bootycall (Naked 2) de mooiste highlighter uit mijn stash. Mijn wenkbrauwen werkte ik heel licht bij met een bruine, matte mono van Catrice.

 photo FOTD10_zps2fbc930e.jpg

Even wat swatches. Hier zie je het GOSH oogpotlood, Sleek blush, Manhattan lipgloss, groen uit het NYC quattro, twee bruine kleurtjes uit het 40-palette (de twee met de grootste pan), PUPA highlighter en Catrice mono.

 photo FOTD3_zps0b506bc4.jpg

Al met al vind ik dit een mooie look. Compleet, maar niet te, en net iets anders, maar niet extreem opvallend. Het is een gek idee dat ik dit over een jaar waarschijnlijk weer minachtend bekijk, maar nú ben ik er blij mee en daar gaat het uiteindelijk om, toch? Bovenstaande foto is trouwens mijn favoriete fotopose die jullie ook geregeld terugzien, ik vind dat gewoon zo mooi! Oh, en mijn haar is niet vet/droog, ik kwam net uit de douche. A Saturday morning like it has to be. Bedankt voor het lezen!

Hoe ziet jouw gemiddelde FOTD eruit?

Ook leuk om te lezen:

11 reacties op FOTD + swatches: visit to an old forest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.