Anne blogt zelf op 24lentes en zij heeft afgelopen maand de maand van de jonge vrouw in het leven geroepen. Daarbij heeft ze ook de ‘maand van de jonge vrouw TAG’ bedacht die ondertussen al meerdere mensen hebben gedaan, hartstikke leuk! Ik wilde hem ook doen en zag toen opeens dat de maand al voorbij was. Ach, wat maakt het ook uit, ik doe hem gewoon alsnog! Ik ben wel iets jonger dan de meeste bloggers die hem hebben ingevuld, maar ik heb toch alles kunnen beantwoorden. 

1. Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?

Ik vind het vooral heerlijk om zelfstandiger te worden. Vroeger ging mijn moeder mee naar alle medische afspraken, nu fiets ik gewoon zelf naar de fysio en de ortho. Ik shop af en toe zelf; beheer mijn eigen geld. Dat zelfstandiger worden en mijn eigen tijd indelen vind ik heerlijk. Wat ik minder leuk vind? De zorgen en verantwoordelijkheden die eraan vast zitten. Al dat gemoet en geregel, soms word ik er echt gek van dat je ook de vervelende dingen op een rijtje moet hebben terwijl ik daar helemaal geen zin in heb. En dat het bijzondere van sommige simpele dingen eraf gaat.

2. Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?

Hmm, lastig. Ik ben denk ik trots op het feit dat ik een klas over heb geslagen en nog steeds goede cijfers haal – dat ligt natuurlijk ook deels aan mijn hersenen, die zijn blijkbaar gewoon ‘goed’, maar ik doe er zelf ook genoeg voor. Verder ben ik trots op mijn blog en alles wat ik er tot nu toe mee heb bereikt, maar dat heb ik al een keer verteld. Ik denk dat ik het ergens toch ook wel knap vind van mezelf dat ik de fysio nog steeds niet opgegeven heb, en als laatste… Dat ik toch maar mooi een iPhone bij elkaar gespaard hebt. Ik heb er niet echt hard voor gewerkt; het geld van mijn blog zit er in, maar verder is het gewoon alles wat ik de laatste jaren heb gekregen aan zakgeld, verjaardagsgeld en geld voor andere klusjes, maar dat had ik ook gelijk uit kunnen geven. Ik ben er dus ook wel trots op dat ik een spaarder ben, denk ik.

Tumblr

3. Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?

Ik heb veel jeugdsentiment, omdat het voor mij nog allemaal niet zo lang geleden is. In de lente kapoentjes (lieveheersbeestjes) zoeken in de struiken met mijn zus, om ze vervolgens in een boterbakje te doen met een kuipje water en wat groene blaadjes. Sinterklaasavond, met alle gedichten en cadeautjes, laat opblijven, zoveel koek en snoep pakken als je wilt. Duizenden minuten met de barbies (en met meisjeslego, Playmobil, Animal Hospital en al wat ik vergeet) spelen. Wat was dat toch een mooie tijd…

4. Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven? (foto’s?)

Ik wilde vroeger nooit een skinny aan en liep het liefst in van die wijde spijkerbroeken (‘Zakkenbroek’ zoals ik er eentje noemde) of, nog beter: gekleurde ‘jogging’broeken, van die half-legging-half-jogging dingen in een felle kleur met een elastieken band. Want dat zat zo lekker. Skinny’s zitten óók lekker hoor, en die zijn tenminste nog mooi… Gelukkig heb ik dat nu door!

5. Hoe denk jij over feminisme?

Ik denk zeker dat het belangrijk is dat vrouwen net zoveel kunnen en mogen als mannen, maar eigenlijk omdat vrouwen bij ons al zo geëmancipeerd zijn denk ik er niet zoveel bij na. Als ik aan andere landen denk waar vrouwen niet zoveel rechten hebben als mannen vind ik dat eigenlijk wel belachelijk, we zijn even slim en betekenen allemaal evenveel voor de maatschappij lijkt me – dus waarom dat onderscheid? Oftewel, ik vind feminisme wel belangrijk ja, maar ook wel normaal.

I have tickets!
dit is ook jeugdsentiment, de Artistokatten! zo vaak gezien, ik viel er vroeger mee in slaap geloof ik.

6. Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?

Nah, niet echt. Mijn opa doet wel altijd lief de autodeur voor me open als ik wil in- of uitstappen, maar ik heb geen broers, dus heb geen idee of dat nou echt aan mijn geslacht ligt, haha. Verder heb ik ook nog nooit echt gemerkt dat k vanwege mijn geslacht anders werd behandeld, maar misschien is dat ook juist omdat je het niet meer ‘anders’ vindt om ‘als vrouw’ behandeld te worden omdat je gewend bent dat je zo behandeld wordt omdat je een vrouw bent? Ja, die is weer lekker diep, maar ik denk dat daar wel een kern van waarheid in zit.

7. Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?

Lieve mamma, bedankt voor alles. De vrijheid die u me negen van de tien keer geeft, de knuffels, de uitgebreide antwoorden op mijn gekke vragen, uw opvoeding (al vind ik dat niet altijd even leuk) en nog zoveel meer. U bent waarschijnlijk nog lang niet van me af, maar volgens mij moet dat wel goed komen. Wie moet u anders helpen met lettertjesopetende computers?

 

De maand van de jonge vrouw is al voorbij, want dat was oktober, maar mocht iemand hem nog willen doen dan tag ik Tamarah, Tedje en Josephine. Het oorspronkelijke artikel vind je hier op de blog van Anne zelf. Ik vind het een heel tof idee van haar, de maand van de jonge vrouw, en ik vind dat ze het ook heel tof heeft uitgevoerd met 31 dagen lang artikelen over dat thema. Mocht je geïnteresseerd zijn dan zou ik dat zeker even teruglezen!

 

Wat is jouw ultiem jeugdsentiment?

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

6 reacties op Maand van de jonge vrouw TAG

 • Hahahaha….. leuke tag…..
  Ik hield al van fashion toen ik heel jong was en ontwerpte mijn eigen kleding…..
  Van driekwarts broeken met iets wijde pijpen, rokken met een flinke split, kanten topjes in diverse kleuren, broeken in pastel teinten, en nog heel veel meer.
  Nu zie je dit alles terug in de hedendaagse fashion.
  Want dit droeg ik met pump met een quiny hakje of met pastelblauwe shoes met veters gestrikt ;-)
  Barbie’s daar speelde ik mee.
  Ook poppen en ik had een prachtige poppewagen waar ze in sliepen.
  Dat ik zelf had gespaard en mijn eerste brommer kocht…. Wat was ik trost op mezelf.

  Xoxo

 • Wat leuk om te lezen! En de aristokatten keek ik vroeger ook heel vaak ^-^. Leuk dat je me getagd hebt! Binnenkort zal deze verschijnen op mijn blog!

 • Wat een leuke tag! Mijn ultieme jeugdsentiment is de Kleine Zeemeermin, die heb ik toen ik klein was wel honderd keer gekeken!

 • Wat een leuke tag, je hebt echt super leuke antwoorden gegeven. Ik keek de arisrokatten echt super vaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (19), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.