Ik ben gek op mijn iPhone. Op zijn uiterlijk, maar natuurlijk vooral op het innerlijk. Ik houd van de snelheid, alle leuke social media apps, de mooie kwaliteitfoto’s en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar er is méér. Dingen die niet alleen leuk, maar ook gewoon vooral heel praktisch zijn. Je gebruikt ze misschien niet zo vaak, maar ze kunnen zomaar eens je redding zijn. Geen gehannes meer met het een of het ander, mijn iPhone 5 en meer hedendaagse smartphones hebben een oplossing!

 • Zaklamp

Als er één ding was wat ik vroeger altijd kwijt was, dan was het wel een zaklamp. Ik had hem niet jaarlijks nodig om te kamperen en kwam er op een gegeven moment als klein meisje ook achter dat ’s avonds in bed nog even lezen toch makkelijker gaat met een gewone lamp aan (wat misschien ook samenviel met het besef dat mijn ouders het toch nooit opmerkten, waarom zou ik dan zo voorzichtig doen?). Dat was een lange zin. Maar heel soms wilde ik hem toch gebruiken, als de stroom uitviel of ik ging logeren bij een vriendinnetje. En dan kon ik hem standaard niet vinden of de batterijen waren op. Nu zit ‘ie gewoon op mijn iPhone en hij is ook nog eens makkelijk te vinden zonder te hoeven zoeken tussen allerlei apps, hoeee handig!

 photo IMG_4367_zpsbb1732a8.jpg

 • Plaatsbepaling

Niet zozeer handig als wel gewoon leuk. Als ik met iemand aan het chatten (ugh vreselijk woord) ben op Facebook hoeft diegene echt niet te zien waar ik nou precies ben (behalve als het een of andere fabuleuze plaats is als Kopenhagen), maar ik vind het wel handig dat je foto’s gewoon vanzelf ‘op de kaart’ worden weergegeven. Dan kan je dus precies zien waar dat leuke koffietentje nou precies zat, bijvoorbeeld. Het is ook handig voor navigatie, mocht je dat via je telefoon doen, en voor het weer natuurlijk.

 • Shazam

De keren dat ik een leuk liedje hoorde en krampachtig probeerde wat lyrics te onthouden/wat lyrics op te schrijven/driftig aan het zoeken was naar de geluidsopnamefunctie op mijn mobiel zijn waarschijnlijk niet meer op twee handen te tellen. Dat is, samen met een halfuur nazoeken op internet en vergeten zijn welk liedje je nu eigenlijk zocht, verleden tijd door Shazam. Het zit niet standaard op je telefoon, maar is voor zowel Apple als Android te downloaden en it works like a charm. Er moeten niet teveel mensen doorheen praten, maar dan gaat het gewoon helemaal goed. Je kan gelijk doorklikken naar YouTube video’s en als je even geen internet hebt, onthoud Shazam de ‘tag’ gewoon en kan je als je weer internet hebt, de titel zien en het opgenomen stukje beluisteren. Wat een uitvinding!

 • Frontcamera

Een selfie (of duelfie/triëlfie/quatrelfie et cetera) maken is lastig als je niet ziet wat je fotografeert. Dan heb je nog wel spiegels, maar nouja… Ik heb respect voor de mensen die dat kunnen of vloggen met zo’n normale camera. Ik doe het je niet na; blijkbaar heb ik nou eenmaal niet zo goed door waar mijn ogen zitten of zoiets. Een frontcamera is DE oplossing. Misschien iets mindere kwaliteit, maar met een autofocus en in goed daglicht zie je dat amper. Zooo handig en leuk (omdat je nu veel sneller en makkelijker even een leuke selfie met iemand maakt)!

 photo IMG_4363_zps3f0e0707.jpg

 • Spelletjes

Wie heeft er tegenwoordig meer geen spelletje op zijn telefoon staan? Not me! Ik moet nog wat leuke ontdekken, maar ik heb al wel een paar leuke breinkrakers op mijn iPhone staan. Geweldig voor als je je verveelt of als je gewoon eens wat anders wil doen dan internetten. Het is misschien een beetje nutteloos, maar bij sommige spelletjes moet je toch echt nog wel goed nadenken en het is ook leuk om eens samen te doen. Het ruime aanbod dat je in de App/Play Store vindt, is natuurlijk ook fijn, want hoe leuk Snake ook blijft – we willen ook wel eens wat afwisseling, en we sure have nowadays! Mijn favoriet is nog steeds Jelly Splash, maar ik kan hem nu healas niet meer spelen omdat ik dan hulp moet vragen op Facebook maar ik weet hoe irritant mensen dat vinden…

 • Snelkoppelingen

Ik ben lui, mocht je het nog niet weten. Ok, niet heel lui, maar wel een beetje lui, en als ik een ding teveel werk vind dan is het wel typen op een telefoon. Ik vind het iOS toetsenbord heel fijn, maar kan niet ontkennen dat ik de backspace toets nog regelmatig gebruik en ook nog redelijk wat app’jes met typos verstuur als ik haast heb. Het is dus des te fijner als je een internetpagina waar nog geen app voor is uitgevonden gewoon kan toevoegen aan je home scherm als snelkoppeling. Eén klik en je bent op je favoriete blog, leerlingenweb, eigen blog, whatevv. Is gewoon heel praktisch.

Wat vind jij de handigste uitvindingen op jouw telefoon, afgezien van alle social media apps? Heb je nog handige apps of leuke spelletjes?

PS: Oja, screenshots zijn ook handig.

Ook leuk om te lezen:

7 reacties op De handigste uitvindingen op mijn iPhone en andere smartphones

 • Ik wil je 1 advies geven weet je wel hoe onveilig sommige apps zijn? Omdat ze dan weten van waar jij je tel. staat te gebruiken en over wie je belt etc.. De app van het licht is niet veilig en meerdere niet.

  • Lol. In een telefoon zit standaard GPS dus mocht je iets crimineels doen, of mochten er mensen naar je op zoek zijn dan ben je áltijd te traceren. Dat heeft niks met de apps te maken. Bovendien zijn er miljoenen mensen die dezelfde apps gebruiken en ik heb letterlijk nog nooit gehoord dat er iets mis ging. Als jij het zekere voor het onzekere wil nemen prima, maar koop dan een Nokia 3310 en geen smartphone. Al ben je zelfs daarmee niet eens 100% anoniem…. Beetje rare opmerking dit :’)

   • Ja dat vond ik ook al, sowieso traceren ze dan gewoon je SIM-kaart. Die zaklamp is nog wel de meest veilige van allemaal ^^ Natuurlijk kunnen ze veel gegevens tracken maar als iemand iets kwaads in de zin heeft dan maakt het niet uit wat je daarvoor nodig hebt, dan lukt het altijd wel.

 • Ik was echt heel blij met de frontcamera toen ik hem net krerg hihi

 • Ik hou ook erg veel van mijn iPhone. Ik heb net de app druppel ontdekt en die vind ik eg handig. Hij voorspelt in hoeveel minuten het begint of stopt met regenen.

 • Ik ben ook echt gek op mijn Iphone, hij is echt lekker snel. Ik speel er alleen geen spelletjes op, want dat doe ik op mijn Ipad.

 • Ik twijfel al een tijdje om een iphone te kopen. Deze week begint het echt te kriebelen! En door dit artikel dus nog meer :) helaas is ‘ie zo duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.