Aaah, I’m so excited for typing this title! Dat is sowieso al leuk aan ‘new in’ artikelen, haha. Maarrrr, wat je dus in die titel kunt lezen is dat ik behalve de droom van een spiegelreflex nu ook de droom van een (witte) iPhone heb gerealiseerd en ik heb geen idee hoe ik dat heb gedaan, maar mijn bankrekening liet het toe en ik ben zo blijjj! Volgens mij lijk ik echt net een klein kind, haha. In dit artikel zal ik jullie wat meer vertellen over mijn nieuwste aanwinst en wat eyecandy foto’s laten zien!

 photo IMG_4132_zpsca448178.jpg

Seriously, alleen dat doosje al. Hij was trouwens wel gewoon geseald hoor, maar ik was te nieuwsgierig om te wachten met openmaken. Jullie willen ‘m waarschijnlijk ook het liefst gelijk virtueel unboxen, dus let’s go!

 photo IMG_4160_zps04563d01.jpg

Dit is hem dan. Sorry voor de stofjes op het beeldscherm trouwens, haha. Ik had ‘m eigenlijk nog nooit echt in handen gehad, maar dat viel zéker niet tegen. Hij is superlicht (wel zwaarder dan mijn oude, plastic ding, maar veel lichter dan mijn vaders iPhone 4s), lang, ook niet heel breed (zeker niet in verhouding) en gewoon prachtig vormgegeven, vind ik. Alleen die home button doet me al kwijlen – (mede) daarom heb ik ook niet op de 5s gewacht, want die heeft een nieuwe home button, haha. Ik heb hem trouwens in het wit omdat ik 1) mijn voorgaande twee telefoons ook al in het wit had (iets met traditie enzo) en 2) ik hem in het wit gewoon nog een stukje ‘vrouwelijker’ vind.

 photo IMG_4138_zps12d60648.jpg

Ik heb gelijk iOS 7 erop gezet, leek me wel zo handig. What’s App ziet er nog wel iOs 6 achtig uit, met het oude toetsenbord, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat oude toetsenbord misschien nog wel iets fijner vind. Ach, het maakt me ook weer niet zo heel veel uit. De toetsenborden zien er echt bij elke app weer anders uit, dat zou ik zelf wel een beetje slordig vinden als fabrikant, maar vind het als gebruiker niet storend – ik hou wel van wat afwisseling. En ik denk dat ik gewoon geen minpunten op kan noemen in dit artikel, haha.

 photo IMG_4142_zps31f0a3ea.jpg

Dit zijn alle apps die ik er gelijk op heb gezet. Ik zal het nog wel aanvullen hoor, zo wil ik nog wat leuke fotobewerkapps, maar ik heb nu de basics in elk geval al. Wel staan de pushberichten nu overal aan en het kan zijn dat ik daar op een gegeven moment gek van word, dus daar moet ik me nog een keer in gaan verdiepen (hij heeft zoooveel instellingen!). Net zoals in de geluidjes, die ik nu ik hem nog niet op school gebruik nog lekker aan heb staan. En ik wil ook de apps nog wel even organiseren, maar dat komt allemaal nog wel.

 photo IMG_4141_zps43915dc0.jpg

Ik zal jullie even wat apps laten zien. Dit is YouTube, die er trouwens niet standaard op stond in tegenstelling tot mijn vorige telefoon, maar ik denk dat dat komt doordat YouTube bij Google = Android hoort en niet bij Apple. Mijn eigen kanaal kan ik een beetje lastig vinden, maar de app is verder prachtig vormgegeven.

 photo IMG_4145_zps51ad4d62.jpg

Wunderlist, een lijstjesprogramma dat ik op mijn laptop altijd al gebruikte en nu dus ook kan bewerken op mijn iPhone (weet alleen niet of het via internet gaat? Volgens mij wel, dus dat is minder). Met té schattige (standaard) achtergrond!

 photo IMG_4157_zps6762064f.jpg

Instagram, finally! Mijn vorige mobiel had wel Android, maar was ‘niet compatibel’ met Instagram. Nu heb ik het eindelijk wel en ik vind het zo leuk! Ik was alleen een beetje dom, want ik wilde een account aanmaken en mijn Twitterusername foreverHester én mailadres waren al bezet. Nouja, dan niet, dacht ik, dus ik heb het nu op mijn Gmail en met een andere naam aangemaakt, maar even later kwam ik er achter dat ik al eens een Instagramaccount had aangemaakt op de tablet van mijn vader. Die heb ik nu verwijderd, maar alsnog kan ik die username (die nu weer vrijgekomen zou moeten zijn) niet gebruiken. Ik ga het over een paar dagen weer proberen, maar ik wil het liefst mijn naam op alle social mediakanalen hetzelfde houden, dus dan moet ik misschien gewoon overal een andere doen. Luxeprobleem, haha.

 photo IMG_4149_zps1c49c9f9.jpg

Zo ziet de achterkant eruit (oh, gut, ik dacht dat dit de voorkant was!). Hij is inderdaad grijs in plaats van wit, dat is nieuw bij de iPhone 5. Ik ga er toch nog een hoesje overheen doen, dus ik vind het niet zo erg. Ik vind hem alleen maar heel erg mooi (dat hadden jullie nog niet door hè?).

 photo IMG_4153_zpsa7be0ec9.jpg

Uhhh, ja, oud nieuws ondertussen. Ik weet het, ik weet het, maar ik ben gewoon zeer onder de indruk van mijn nieuwe telefoon. Ik weet dat hij eigenlijk vet overpriced is en dat de Samsung Galaxy S4 technisch gezien veel beter én zelfs nog wat goedkoper was, maar ik wilde gewoon een iPhone. Ik wilde weer eens een nieuw besturingssysteem, een nieuwe blik op de vormgeving en gewoon alles weer helemaal nieuw. Want natuurlijk zitten er ook veel veranderingen in Android, maar het blijft Android. Misschien blijf ik dus wel wisselen tussen Android en iOS, wie weet, maar nu was het gewoon weer de beurt voor iets nieuws. En of het een zogenaamd statusgoed is; ja, natuurlijk wel, maar verder loop ik nooit echt met de massa mee en ik ben ook geen big spender, dus als je zoiets al langer graag wilt, tja… Waarom zou je dan wachten? Sowieso gaat mijn blog er ook erg op vooruit, de foto’s in de Picture It sowieso en nu kan ik ook weer actiever zijn op social media. Op mijn vorige telefoon konden namelijk niet eens meer apps staan, als je je afvraagt waarom ik eigenlijk een nieuwe heb gekocht. Ik moest op een gegeven moment What’s App eraf gooien om sms’jes te kunnen ontvangen en dan weet je gewoon dat hij zijn werk niet meer goed doet en je een nieuwe nodig hebt. Ik heb nu de 16GB versie en dit is dus 16GB voor alles, zowel voor foto’s en video’s als voor apps. Dat vind ik eigenlijk wel lekker, want als je dan veel apps wilt, moet je gewoon voor weinig foto’s zorgen en andersom. Zo kun je het naar eigen inzien indelen.

 photo IMG_4135_zpsc4055c31.jpg

Ik was al tijden op internet aan het zoeken naar de goedkoopste aanbieder van een iPhone die wél betrouwbaar was. Uiteindelijk heb ik hem bij Mobileshopper besteld na eerst binnen te hebben gekeken bij de winkel. Ik heb er wel redelijk wat stress om gehad, haha, en zeker toen het pakketje binnenkwam bij de buren terwijl er getekend moest worden en ik een Engelse lader aantrof in de doos. Gelukkig zijn we door de telefoon goed geholpen door een medewerker, hij legde ook uit dat we het IMEI-nummer konden checken om te zien dat hij echt nieuw was (van 23 september en ik had hem op 10 oktober). De lader moet ik zelf nog wel nieuw kopen, maar dat is gelukkig niet zo duur en ze boden zelfs aan het te vergoeden. Al met al ben ik dus best tevreden, al moet je als je helemaal op safe wil spelen ergens anders bestellen, denk ik. Maarja, het scheelde toch weer €50.

 photo IMG_4173_zps810f601a.jpg

Ik ben superblij met mijn iPhone. Hij is van goede kwaliteit (sowieso de camera: 8 megapixel!), geweldig vormgegeven, snel, licht, lang en naar eigen wensen in te delen. Zijn geld waard? Hij had natuurlijk altijd goedkoper mogen zijn, maar ik heb zeker nog geen spijt. En waarschijnlijk was ik met een goede Androidtelefoon gewoon veel minder blij en bevredigd geweest, haha. Ik moet nu alleen nog een screenprotector en een hoesje (hard case denk ik?). Moet nog wel even uitpuzzelen hoe ik hem mee ga nemen, want in mijn broekzak wordt hem denk ik niet meer, maar ik ga hem ook niet los in mijn tas gooien, dus dan moet ik een hoesje/’tasje’/’portemonneetje’ vinden dat past ofzo. Dat deed ik nu ook altijd voor mijn oude telefoon, maar het hoesje dat ik heb is veel te klein voor deze, haha. Ik heb overigens nog steeds mijn oude abonnement, 300 min/sms van Ben. Ben verkoopt zelf geen nanosimkaarten en geen enkele winkel wilde hem knippen, dus mijn lieve pappa is ermee aan de slag gegaan en nu doet hij het gewoon, yay. Er staat alleen wel ‘T-Mobile’ (waar Ben een onderdeel van is) in plaats van ‘Ben’ als provider, misschien omdat Ben zelf geen iPhone 5 ondersteunt ofzo? Ik wil nog wel een nieuw abonnement met internet, waarschijnlijk ook bij Ben, maar ik twijfel tussen 500 en 1000 MB. Ik heb op school en thuis WiFi, dus op zich moet 500 MB zat zijn, maar ik heb wel gehoord dat 4G sneller gaat. Iemand ervaring? Want ik heb geen zin om me twee jaar blauw te betalen… Oh, en jullie mogen me ook even helpen met het social-media-username probleem! Voor nu kunnen jullie me @hesterbrugman volgen op Instagram en ik twijfel dus of ik die naam ook door zal voeren op Twitter en een tweede YouTubekanaal (ja, ik wil gaan iPhonevloggen!).

Teveel tekst, teveel foto’s, teveel enthousiasme. Vergeef me… Ik houd van mijn iPhone.

Wat heb jij voor telefoon? Zou je graag een iPhone willen of vind je dat echt zonde van je geld?

Ook leuk om te lezen:

18 reacties op New in: witte iPhone 5

 • jaaaa, lucky you! was is het toch een mooi ding – daar ga je vast veel plezier van hebben :)

 • Lucky you! wat een prachtig ding:)

 • Wow jaloers! Ik wil ook een Iphone :D haha

 • Wat een prachtig ding is het toch! Ik ga over een paar weken een iPhone 4S aanschaffen want de 5 is echt onbetaalbaar voor mij, helaas! :D

 • Wauw, hij is écht heel erg mooi!
  Ik zou zelf ook wel een iPhone willen, maar ik weet dat ik dan de héle dag alleen maar zit te internetten dus doe ik het bewust niet. En oh ja… Mijn bankrekening laat het ook niet toe :’)

 • OMG! JALOEEERSSS :) Maar wel veel plezier er mee!

 • Welcome to the club. Ik heb alleen een zwarte haha

 • Ik heb een heel oud ding maar toch zou ik iets anders willen.
  Alleen is de vraag: wat?
  Er is veel te veel keuze!

 • ooooh zo tof dat je hem hebt !!
  ik zou er ook wel graag eentje willen maar ik zou het zo zonde van mijn geld vinden,als je eens bedenkt hoeveel je met die 500 / 600 euro zou kunnen doen …
  daar doe ik dan veel liever andere dingen voor,en zowieso ben ik niet zo van de technische dingetjes eigenlijk,maar hij is wel tof :)

 • Ik zag het al op twktter, super leuk zeg ^^! Gooi alsjeblieft niet met je telefoon, sinds de scherm en volgens ook de achterkant allebei van glas is :’). Ik heb 1x meegemaakt dat iemand iPhone 4 zachtjes liet vallen, en bam meteen een breuk.

  Vreemd dat ze hem niet willen knippen voor jou zeg! Ik heb de samsung galaxy s3 en hoef geen iPhone omdat ik soms dood irriteer aan de mensen die een iPhone willen omdat andere mensen het ook hebben. Ik heb het niet over jou! Maar de gouden iPhone zou ik wel willen hebben, niet omdat het een iPhone is maar een gouden mobiel hahah XD

 • Echt super leuk voor je! En ja iOS is gewoon een super fijn besturingssysteem. Wij hebben zelf een MacBook en die praten goed met elkaar ;-) Ik heb een Samsung Galaxy S3 en die bevalt prima maar ik denk als deze kapot, te oud oid is dat ik dan over stap op een Iphone. Veel plezier er mee!

 • Ik heb ook een iphone 5 gekocht toen ze net uitkwam en vind hem geweldig. enigste nadeel is het feit dat de batterij zo snel leeg is helaas :(

 • Kwijl, kwijl…hier droom ik echt al lang van, jammer genoeg laat mijn bankrekening het niét toe. ):

 • Leuk! ^^
  Over dat 4g gebeuren. 4g is inderdaad heel veel sneller! Zo moet ik soms wel een kwartier wachten met mijn 3g als ik op centraal station in Utrecht zit, terwijl mijn vriend met zijn 4g abbonoment binnen een halve seconden dan een webpagina heeft geladen.
  Wel ondersteund nog bijna geen enkele plaats 4g. Ik weet dat je 4g in Utrecht en een klein gedeelte van Maastricht hebt. Waarschijnlijk ook wel in Amsterdam en Rotterdam, maar heb verder echt geen idee! Als je dus op geen enkele plek waar 4g beschikbaar is komt, zou het echt zonde van je geld zijn.

 • Waauw, wat super gaaf! Leuk nieuw speeltje ;)
  Trouwens, ik heb ook Wunderlist op m’n telefoon, en je kunt de app gewoon gebruiken zonder internet. Alleen het synchroniseren gaat via internet, maar je kunt te allen tijde taken afvinken, aanmaken, lijstjes aanpassen enz. En synchroniseren doet ‘ie vanzelf zodra je wifi hebt :)
  Ik volg je blog nu trouwens twee weken ofzo, en ik vind dat je echt superleuke stukjes schrijft! Ga zo door!

 • Ik heb ook een iphone, werkt zoo fijn! heb er al 2 jaar plezier van en geen moment spijt gehad, behalve van de hoge abbonementskosten hihi. Kan beter een sim only nemen volgende keer. Liefs, Savannah

 • Lucky you! Jaloers hier haha, ziet er super uit. :) Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.