Wat tv-kijken betreft ben ik eigenlijk nooit zo kritisch, het is een soort van eten wat de pot schaft. Want net zoals ik alles lust, vind ik ook bijna alles wel leuk om te kijken – het gaat me er meer om dat ik even niets hoef te doen en gewoon dom vermaakt word. Toch zit er wel een verschil tussen “oh, leuk!” en “ja, prima”. Vandaag deel ik de 6 “oh, leuk!” tv-programma’s die ik op dit moment graag kijk.

  • Doris

“Ik ben Doris Dorenbos. Een charmante:-) ietwat onhandige 39-jarige vrouw die na een scheiding, samen met mijn twee schoolgaande kinderen, een nieuw leven start. Ik heb mijn luxe leven vaarwel gezegd en mijn villa voor een benedenwoning in Amsterdam verruild. En toegeven: ik ga al twijfelend, stuntelend en ploeterend door mijn nieuwe bestaan. Maar ik laat me nooit kisten!” Dit is wat Doris over zichzelf zegt op de “blog” die bij de serie hoort (kwam ik ook net pas achter hoor), en het omschrijft haar precies. Deze serie is pas net nieuw, maar ik vind hem leuk. Doris is gewoon een soort van Bridget Jones, maar dan wat ouder (sorry) en met misschien nog wel meer pech, haha. Ze wordt bovendien gespeeld door Tjitske Reidinga en die doet me nog steeds aan prinsesje Petronella denken, perfect voor deze rol dus. Gewoon een supervermakelijke serie.

 photo tv_zpscf9fba02.png

  • De Allerslechtste Chauffeur van Nederland

Dit is ook een soort van talentenjacht, maar dan met de nadruk op sóórt van… Want het is niet in je voordeel als je als laatste overblijft bij DACVN. Dat zou namelijk betekenen dat je de allerslechtste chauffeur van Nederland bent. Ehhh, oeps! De mensen die hierin voorkomen zijn ook wel écht slecht hoor, niet normaal. Ik lig elke keer weer helemaal dubbel, mede door Ruben Nicolai, maar het is ook nog gewoon best wel leerzaam. En het is ook best goed dat ze dit doen, ik bedoel, die mensen hebben echt wat lesjes extra nodig. Best ’n eng idee dat die gewoon in het verkeer meedraai(d)en, eigenlijk.

  • Liefs uit

De liefde van je leven ontmoeten in Verweggistan, ik moet er niet aan denken. Of nouja, het eerste deel: prima, maar het tweede deel: no thanks! Elkaars taal niet spreken, beide een totaal verschillende cultuur hebben en dan het hele visumprobleem nog… Niet aan mij besteed. Dat maakt ernaar kijken dan weer wel extra leuk, want het intrigeert me elke keer weer opnieuw hoe pikzwarte Afrikanen proberen een leven op te bouwen in ons koude (en gehaaste) kikkerlandje voor de liefde. Yvonne Jaspers is natuurlijk ook echt gemaakt voor dit soort programma’s, dus ja, I like!

  • Holland’s Next Top Model

Ook een talentenjacht met een twist… HNTM. Ik vind dit elk jaar weer superleuk, gewoon het gekibbel onderling, de blonde uitspraken (sowieso hebben ze vaak een enorm accent dat je denkt van, voor je je mond opentrok vond ik je nog charmant…), de shoots met het gecoach van Fred van Leer, én natuurlijk het hele modellengedoe zelf. De jury is vaak hard en de opdrachten zijn soms ook abnormaal, maar ik vind het heerlijk.

 photo tv2_zpse3cab356.png

  • Je Zal Het Maar Zijn

Eerst was het Je Zal Het Maar Hebben met Ruben Nicolai, toen Je Zal Het Maar Hebben met Valerio Zeno en nu Je Zal Het Maar Zijn met Sophie Hilbrand. Of nouja, volgens mij bestaat JZHMH ook nog wel en gaat dat nog wat meer over ziektes, maar dat is nu niet bezig en JZHMZ vind ik ook erg leuk. Dat gaat wat meer over bijzondere dingen in ’t algemeen. Pas was er bijvoorbeeld een meisje dat door de bliksem was getroffen en daardoor haar beste vriendin, die naast haar stond, is verloren. Dat soort dingen vind ik echt interessant en Sophie doet het wat mij betreft ook heel leuk – haar mag ik sowieso wel. Lekker in andermans levens snuffelen, tja: ik maak me er nog steeds schuldig aan… Maar dan moeten die mensen maar niet op tv komen ;).

  • So You Think You Can Dance

Ik ben niet zo van de zangtalentenjachten, maar So You Think You Can Dance kan ik elk jaar nog wel waarderen. The Ultimate Dance Battle was ook altijd erg leuk, maar dat heb ik al een tijdje niet meer op tv gezien. Ik denk dat iedereen SYTYCD wel kent en het is ook geen heel bijzonder programma ofzo, maar ik vind dansen toch altijd leuk om naar te kijken. SYTYCD vind ik altijd leuker worden naarmate het langer bezig is, want de audities vind ik nooit echt enorm spannend, maar zodra je de danser(es)s(en) beter leert kennen en ook echt persoonlijk favorieten krijgt in de liveshows, vind ik het superleuk. Ook een grappige jury en leuke presentatoren (behalve die vrouw, kan haar echt niet uitstaan!) en kortom gewoon een fijn programma.

Kijk jij Nederlandse tv-programma’s? Zoja, welke? En zo nee… waarom niet?

Bronnen afbeeldingen: Doris, Liefs uit, DACVN, HNTM, SYTYCD, JZHMZ

Ook leuk om te lezen:

13 reacties op 6 tv-programma’s die ik op het moment graag kijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.