Ik ben echt tevreden met hoe mijn leven is. Ik heb het naar mijn zin op school en de dingen die ik in mijn vrije tijd doe afgezien van leren – samen te vatten in lezen, bloggen, blogs lezen en filmpjes (en foto’s) maken – vind ik ook heel erg leuk. Toch heb ik soms zo’n gevoel, opwelling, kriebel of hoe wil je het noemen om wat anders te doen. Even hélemaal wat anders.

Ik zal het eerst even wat duidelijker maken. In het weekend ga ik meestal rond half negen of negen uur uit mijn bed en dan ben ik een halfuur later aangekleed. Maar soms heb ik zin om dat eens totaal anders te doen. Een hele dag in bed blijven liggen of niet eens aankleden, of juist heel vroeg opstaan en alles doen. En zo nog honderd dingen: wat minder aan school doen – alles juist heel netjes etc.  doen, later naar bed gaan – juist heel vroeg naar bed gaan. Dat soort dingen. Ik doe nu van veel dingen het gemiddelde zeg maar, maar dan toch wel iets meer de ‘nette’ kant op. Ik sta eerder vroeg dan laat op, doe eerder veel dan weinig aan school en ga eerder vroeg dan laat naar bed, maar allemaal niet echt extreem.

418862_348375815244268_1959152094_n_large

Zo’n ‘opwelling’ hebben vind ik helemaal niet erg, ik bedoel het is niet vaak en het beheerst dan ook niet gelijk mijn hele leven. Jullie hoeven dus ook niet te denken dat ik het hier als ‘probleem’ ga bespreken, helemaal niet. Wat ik het wel een beetje vind is vreemd. Vreemd? Waarom dan? Omdat ik gewoon naar mijn zin heb met wat ik doe. Ik denk ook niet dat het uit onzekerheid voortkomt, want daar heb ik al helemaal geen last van wat die dingen betreft. Maar als je er iets langer over nadenkt is het ook wel weer logisch: ook al doe ik wel leuke dingen in mijn vrije tijd, het is wel altijd hetzelfde. Dat mijn geest/onderbewustzijn dan eens denkt van ‘laten we eens wat totaal anders doen!’ is dus eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Bovendien ben ik nog jong, dus zou ik eigenlijk allerlei spannende dingen moeten ondernemen en vooral geen vastigheid kennen/daar behoefte aan hebben (wat allebei zo NIET het geval is bij mij).

Nu vraag je je misschien wel af: dóe je er dan ook wat mee? Als je opeens het idee krijgt ‘morgen blijf ik de hele dag in bed’, doe je dat dan ook? Hmm, nee, eigenlijk niet. Als het niet een te ‘extreem’ idee is, dan doe ik het nog wel eens. Maar weetje, het lúkt me niet eens om een hele dag me niet aan te kleden, niet op te maken en dus ook de deur niet uit te ‘kunnen’. Ik ben het niet gewend en het is – daarom – ook niet echt iets voor mij. Ik bedoel, ik word uiterlijk acht uur wakker en dan is de dag heel lang om in je pyjama te blijven. Nee bah, dan voel ik me al snel zo’n slons haha. Ik vind het prima als mensen het wel doen, maar dat is dus niks voor mij.

Tumblr_lrbbglkjrj1qj17b4o1_500_large

De gekste ‘opwelling’ die ik pas had was ‘goh, Hester, waarom blog je eigenlijk? Wat dacht je ervan om lekker te stoppen?’. Nou moet je bedenken dat dat ’s avonds was voor ik in slaap viel, en dan denk ik soms nogal gekke dingen. Maar mijn hersens dachten toen, hoezo bloggen? Als je dat niet doet, dan heb je veel meer ‘vrijheid’. Af en toe lijkt me dat ook best fijn, maar ik ben slim genoeg om vooruit te denken en te denken aan het plezier en de voldoening die ik er dan ook niet meer uit kan halen. Goh, ik ben maar blij ook dat ik vooruit kan denken, anders had ik nu misschien al geen blog meer gehad en dat zou ik ook niet willen. Ook voor leuke dingen moet je je nou eenmaal inzetten, het komt je niet aanwaaien. We zijn geen monopoly aan het spelen hè: we zitten wel in “het échte leven”.

Intussen zijn we 650 woorden verder en vraag je je misschien een beetje af waar ik heen wil. Nou, vandaag wil ik even nergens heen, want ik laat nu een keer de rebelse kant van me zien. Hahaha, nee hoor. Ik wilde gewoon een beetje kletsen over mijn rebelse hersencellen, en juist mijn nette hersencellen, die het hebben over uit de band springen en alles heel netjes doen. Misschien dat ik wel eens een keertje wat meer variatie kan aanbrengen in mijn vrije tijd, dat zou wel goed voor me zijn eigenlijk. Maarja, dat is weer ‘uit je comfortzone stappen’ en alles, en ja daar is wat durf voor nodig. Dus misschien dat jullie daar nog wel een keer een blogje over zien voorbij komen.

Dit was een vreemd blogje, maar ik hoop dat jullie het toch ’n beetje leuk vonden om te lezen (hij heeft trouwens wel een half jaar ofzo in mijn concepten gestaan). En: is het een beetje herkenbaar?

Ook leuk om te lezen:

5 reacties op Twee uitersten

  • Denk dat iedereen zo wel eens van die opwellingen heeft, is volgens mij heel normaal. Ik had laatst een beetje een vervelende week en toen ik daarna een paar dagen vrij was, dacht ik: waarom pak ik geen koffer in, stap ik in een willekeurige trein en ga twee daagjes in een vreemde stad bivakkeren? Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, al scheelde het niet veel ;)

  • Haha, wat een leuk artikel! Je schrijft zo leuk, het gaat nooit vervelen. Volgens mij schrijf je echt precies op wat je denkt, en wat je verteld is best herkenbaar eigenlijk. Al moet ik zeggen dat ik al veel meer variatie in mijn leven dan een paar jaar geleden. Ik kom nu niet thuis en ga gelijk leren zoals toen, ik fiets vaker spontaan langs bij een vriendin, dat soort dingen. Even wat anders doen, iets spontaans, kan heel erg leuk zijn. Die quote in het bovenste plaatje vind ik heel erg mooi, het is zo waar! :)

  • Echt een heel leuk artikel om te lezen! En herkenbaar ook, haha.

  • Volgens mij heeft iedereen wel eens van die ideeën, dat is juist mooi.

  • Erg herkenbaar. En leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.