Mijn eerste mobieltje (op een heeeel oud mobiel van mijn oma na dan) was de Samsung Star. Een van de eerste touchtelefoons en dus ook echt ontzettend hip. Nog geen twee jaar later waren ook Androidtelefoons voor niet al te veel geld te krijgen en stapte ik over op de Samsung Galaxy Text. Deze heb ik nu ook al weer anderhalf jaar en ondertussen heb ik mijn zinnen alweer op iets anders gezet: jawel, het andere kamp: de (peperdure) iPhone! Vandaag wat redenen waarom ik écht een iPhone zou “moeten” hebben…

Tumblr_lux9mpdnkm1qffkwto1_500_large

I should definitely have an iPhone… / Ik zou echt een iPhone moeten hebben….

Omdat ik dan veel scherpere en dus leukere foto’s heb voor Picture it! De camera op mijn huidige mobiel focust niet/stelt niet scherp, dus als je iets van dichtbij wil fotograferen dan is het gewoon vet onscherp. Echt heel erg jammer eigenlijk, want ik haal nu regelmatig foto’s uit de Picture it omdat ik ze dan gewoon niet goed genoeg vind om te laten zien.

Bovendien heeft de iPhone een frontcamera, dus dan kan ik ook wat meer foto’s van mezelf maken. Ok, dit klinkt een beetje arrogant, maar dat maakt artikelen als Picture it wel nog wat persoonlijker en dan kan ik ook eens wat meer laten zien hoe ik erbij loop op een normale, doordeweekse dag.

En dan kan ik ook meedoen aan de ‘wie heeft het leukste hoesje’ trend en mijn telefoon echt als een accessoire gebruiken, ook wel een beetje een must als blogger! Goed, ik ben niet zo’n held met eBay (waar ze lekker goedkoop zijn), maar dat zie ik dan wel weer. Lijkt me in elk geval wel leuk om allemaal van die heel toffe hoesjes te hebben!

Misschien kan ik dan ook wel een tweede kanaal beginnen en gaan iPhone vloggen. Lijkt me wel erg leuk eigenlijk, waarom ik het nu dan niet doe? Omdat ik dan iets moet opnemen, op de computer moet zetten met een kabeltje en nog moet uploaden. Als ik dat heb gedaan, is die vlog allang niet meer recent (ik ben inderdaad een beetje lui). Maar als ik met een iPhone vlog, kan ik het gewoon rechtstreeks uploaden en kost het me niet teveel tijd. Als je het met de frontcamera doet (wat wel handig is en volgens mij de meeste mensen ook doen, of ik heb het mis) is de kwaliteit wel een beetje crap en ik stoor me zelf vaak wel aan het zachte geluid, maar zoveel mensen doen het. Nog een reden dus.

Met een iPhone kan je ook facetimen met andere Applegebruikers, waaronder mijn vader. Aangezien die op het moment veelal in het buitenland zit, zou dat best handig zijn! Sneller en handiger dan Skype via de computer in elk geval, denk ik.

Mijn huidige mobiel is ook heel goed in het verpesten van apps. Soms heb je een heel fijne app, maar dan laat hij ‘m een kwartslag gedraaid zien op mijn scherm. Dit omdat mijn scherm niet langwerpig, maar juist meer rechthoekig is. De meeste telefoons zijn tegenwoordig wel langwerpig en daar zijn die apps dan ook op gemaakt, maar ik vind het super hinderlijk als ik dan mijn telefoon telkens moet draaien.

Over apps gesproken, daarvan passen er echt maar zo’n zeven op mijn mobiel ofzo. Hij heeft nogal een klein intern geheugen volgens mij en da’s niet handig (lees: sms’jes niet kunnen ontvangen omdat je eerst apps moet verwijderen etc.).

Mijn telefoon heeft ook de rare tic om af en toe gewoon uit zichzelf uit en aan te gaan. Dan ligt ‘ie vergrendeld op tafel en hoor je opeens ‘bzzz’ omdat ‘ie uitgaat, en dan even later zie je de welkomtekst. Maar de pincode moet je dan wel zelf invoeren, dus heel vaak haal ik hem op school uit mijn broekzak en dan moet ik mijn pin invoeren. Ik heb eigenlijk niet het idee dat iPhones dit soort probleempjes niet hebben, maar eh… toch.

Ook zou het wel leuk zijn als ik eindelijk Instagram eens kan downloaden, ik dacht: ik heb Android, dus ik kan alle apps downloaden die ik wil… maar nee hoor, mijn mobiel is ‘niet compatibel’ met Instagram. Komt denk ik door het kleine schermpje ofzo.

Ja, een groot schermpje lijkt me eigenlijk ook wel weer eens leuk, dan wordt spelletjes spelen ook weer iets makkelijker! (sorry batterij)

Verder vind ik de iPhone gewoon fijn werken en typen (voor zover ik die van mijn vader wel eens heb gebruikt) en er mooi uitzien… En ja, ik moet toegeven, het is ook wel een beetje ‘status’ misschien. Net zoals het Naked 2 palette. Maar is daar wat mis mee?

Misschien moet ik maar eens op zoek gaan naar een abonnementje… Want een los apparaat kost me wel echt een rib uit mijn lijf. Sowieso heb ik mijn Samsung Galaxy Text ook nog maar anderhalf jaar en doet hij het éigenlijk nog prima, dus die iPhone laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Maar sparen en wensen mag altijd, toch?

Wat heb jij voor telefoon? Zou je ook graag een iPhone hebben, of heb je er een? En als je op die laatste vraag ja hebt geantwoord: ga je me nu uit mijn iPhonedroom halen door te zeggen dat ‘ie je eigenlijk helemaal niet bevalt, of niet?

Bron afbeelding: WeHeartIt

Ook leuk om te lezen:

17 reacties op the I-should-definitely-have-an-iPhone list

 • Heel leuk geschreven Hester, toevallig kom as vrijdag mijn iphone binnen, lucky me hahah.

 • Ik heb gewoon een oude, basic Nokia, maar ik zou eigenlijk ook wel liever een smartphone willen. :-)

 • Ik heb een samsung galaxy pocket.
  Ik vind mijn gsm prima , hij is klein maar werkt goed.

 • Super leuk geschreven! :)

 • Ik heb een iPhone en ik had destijds ook een heel lijstje gemaakt met waarom ik écht een iPhone zou moeten hebben. Daarmee heb ik mijn ouders wel mooi overgehaald, al moet ik het wel grotendeels zelf betalen

 • Leuk geschreven meid! Ik heb ook een :D

 • Goed… Ik denk dat ik het wel aandurf…. Dus hier mijn redenen waarom je niet voor een iPhone moet gaan en wel voor een betere(Beter als de Text die je nu hebt) Android smartphone.

  1, De prijs! Hallo! 388euro voor de iPhone 4 die in juni 2010 werd aangekondigd. Voor 369euro heb je een Nexus 4 van Google dus standaard de laatste software of een Galaxy s3.

  2, Openheid: Wil je een iPhone gaan gebruiken dan moet je aan iTunes en wil je ook Apps kunnen installeren heb je ook nog een iTunes account nodig.

  3, De Apps in de Appstore zijn duurder dan die van de Play Store. Whatsapp is bijvoorbeeld (nog) gratis in Android maar kost je wel 89 cent in de Appstore. 65% van de Apps zijn betaald in de Appstore, in de Play Store zal je meer gratis alternatieven vinden.

  4, Connectiviteit: Een goed voorbeeld is hier te vinden: http://screenshots.nl.sftcdn.net/blog/nl/2012/08/deelfuncties.jpg

  5, De widget: Apple komt in September met iOS 7 maar tot die tijd zal je het zonder widgets moeten doen. Denk aan het weer, een klok of mail direct vanuit je homescreen. Bij Apple zal je eerst naar een app moeten gaan die één van bovenstaande dingen weergeeft.

  6, De batterij: Bij de iPhone niet zomaar te vervangen dus als je veel onderweg bent en hij is leeg dan zal je een stopcontact moeten zoeken. Zat Android telefoons waarbij je de batterij even snel vervangt.

  7, Het geheugen: Bij Apple betaal je voor de iPhone 4 met 8GB 388euro. 8GB is leuk maar als je wat foto’s en filmpjes er op zet of wat grotere spelletjes is hij zo vol. Bij de meeste Android telefoons is er makkelijk een Micro SD kaartje bij te plaatsen. Geen zorgen dus waneer je meer muziek wil luisteren dan er op 6GB kan. (6 want Apple wil ook graag zijn niet verwijderbare apps bij je kwijt)

  Zijn er dan nog redenen waarom je wel een iPhone zou moeten kopen? Ja! Het design is nogsteeds verbluffend en muziek is makkelijker over te zetten al moet het met iTunes.

  Slotnoot, voor de redenen die jij in je stukje aangeeft hoef je geen dure iPhone te kopen. De camera is niet beter dan een gemiddelde Android telefoon en een frontcamera hebben de meeste Android telefoons ook.

  Ik hou van Apple! Echtwaar! Type dit ook heerlijk weg vanaf mijn MacBook Air. De Apple computers heb ik allemaal wel gehad en bevielen prima. De Mac Mini, iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac Pro. Maar aan de iPhone kon ik me na een tijdje alleen maar irriteren door de beperkingen. Ook mijn iPad is na 2 jaar wel aan vervanging toe…

  Think twice en koop een Nexus 4 of Samsung Galaxy S3. Je kan me altijd mailen voor advies over andere telefoons.

  • +1 Nexus 4 ftw! Ziet er ook nog leuk uit op de achterkant met glitters haha :)

  • Dit is nou eens een toffe reactie. Ik heb het idee dat je best veel van iPhones/Apple afweet en daardoor deze argumenten kunt noemen. Zelf heb ik een oude Nokia E52, met front camera, WiFi, Whatsapp en bovendien, wat ik heel belangrijk vind, ik hoef niet veel te betalen. Dus nee, voor mijn geen iPhone.

 • Ik mag vandaag een nieuwe telefoon uitkiezen haha en ik ben aan het twijfelen tussen een iPhone en een Samsung Xperia Z, maar na dit artikel denk ik toch dat ik voor een iPhone ga, haha!

 • Leuk artikel! Ik heb een iphone 5, en ze zijn zeker het geld waard!

 • Ik heb een iPhone 4 en ben er echt heel tevreden mee! Wel zou ik een abbonnement nemen, dan is (zeker een iphone 4, omdat het een ‘ouder’ model is) hij helemaal niet zo duur meer, iets van 25 euro per maand ofzo. En dan heb je veel internet enz. erbij. Ik zou zeggen, denk er nog even over na maar als je het echt niet uit je hoofd krijg zou ik het zeker doen!

 • De meeste puntjes (8/10) die je hier op noemt hoef je niet noodzakelijk een iPhone hebben, maar gewoon een recentere Android telefoon. Misschien is de Galaxy S3 of 4 iets voor je? Als je android spelletjes of andere apps (zoals Instagram) wilt gebruiken zonder je gsm of batterij te erg te belasten, waarom installeer je dan ‘Bluestacks’ eens niet? Dan kan je veel apps van de Google Play Store gewoon op je pc installeren en gebruiken? Zonder dat het aan je batterij vreet van de GSM.

  • Ja that’s right, ik ben sowieso wel toe aan een nieuwe telefoon maar áls ik dat dan doe, spreekt een iPhone me wel aan. Het was dus eigenlijk geen ‘pluspunten van een iPhone’ lijstje maar meer een ‘waarom ik van dit mobiel af wil en dan een iPhone wil’. Samsung is inderdaad ook altijd wel goed maar dat heb ik nu ook en het lijkt me ook wel eens leuk om gewoon een totaal nieuw besturingssysteem te hebben. En om de een of andere reden leg ik eerder veel geld neer voor een iPhone dan voor een Galaxy s3/4, denk ik, maar dit is natuurlijk op zich gewoon pure “onzin” :P. En dat van apps op je computer wist ik helemaal niet, is op zich wel handig maar daar neem ik dan niet de tijd voor weet je wel. Als ik op mijn computer zit, heb ik wel betere dingen te doen, maar als ik ergens moet wachten ofzo en ik heb alleen mijn mobiel, dan wil ik wel graag een spelletje kunnen spelen. Alsnog bedankt voor je tips!

   • Hoi Hester,
    Ik heb de Galaxy S3, heerlijk apparaat! Inderdaad geen facetime, de camera is wel echt beter dan de Iphone en de apps zijn inderdaad vaak gratis en geen gedoe met Apple account in Itunes.
    Maar het blijft een duur apparaat. In combinatie met abonnement is wel t handigst en goedkoopst denk ik!

    Aan de andere kant, er moet ook wat te wensen overblijven als je 14 bent toch? ;) xx

 • Ik heb echt al 5-6 jaar een iPhone ofso (heb nog de allereerste gehad en daarna de 3G enz.) dus ik kan echt niet meer zonder! Het is gewoon zo’n leuke en ook makkelijke telefoon in gebruik :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.