Al wel eerder heb ik in een artikel laten vallen dat ik ooit een spiegelreflex zou hebben. Fotografie vond ik eerst niet zo spannend, maar toen ik foto’s begon te maken voor mijn blog en daardoor steeds meer spiegelreflexen om me heen of op mijn beeldscherm zag, begon ik er ook van te dromen. Vroeg of laat zou hij er komen. Uiteindelijk werd het vroeg, want net een jaar nadat ik een beetje serieus begon te bloggen had ik mijn nieuwe schatje in handen: de Canon EOS 600D. 

Een camera uitzoeken leek me nogal een hele klus. De eerste vraag was: Canon of Nikon? Thank the galaxy zijn er maar twee (bekende) merken spiegelreflexen, anders had ik helemaal een probleem. Uiteindelijk ging ik voor een Canon omdat dat me gewoon meer aansprak, waarschijnlijk omdat ik meer mensen (bloggers) met een Canon dan met een Nikon ken. De verkoper in de winkel zei ook dat het eigenlijk amper wat uitmaakt. Wel hoor ik mensen dat Canon een stuk lichter is dan Nikon, dus dat is mooi! Een uitklapbaar schermpje was ook wel een eis van mij (om het kiezen mezelf makkelijker te maken en omdat het gewoon heel handig is en ik dan niet alsnog de videocamera moet gebruiken voor full faces). De Nikon had daar maar een camera mee geloof ik, en die kon minder ver inzoomen en had minder megapixels dan de Canons (600D, 650D en 700D) die er waren met een uitklapbaar schermpje. Toen moest ik dus nog tussen die drie kiezen. De 700D is de nieuwste (en duurste), met touch screen (net zoals de 650D) en zonder geluid te maken bij het focussen tijdens het filmen. Dit waren echter beide niet zulke zwaar wegende dingen voor mij (touch screen gebruik ik op onze gezamenlijke fotocamera ook niet echt en ik gebruik een losse videocamera die geruisloos focust). Er was nu een actie met de 600D waardoor je er een extra lens bij kreeg die los €230 kost – hoeveel het nu uiteindelijk was weet ik niet precies, maar wel goedkoper in elk geval. Omdat ik die waarschijnlijk niet zo snel zelf los zou kopen, maar hij wel handig is, heb ik dat maar gedaan. Bovendien wist ik van wat bloggers (Lotte, die ik vooraf al op Twitter had gesproken, en Jiami) dat ze de 600D ook hebben, en zij maken prachtige foto’s, dus stiekem had ‘ie al wel een streepje voor bij mij.

 photo P1130641_zps771d7d92.jpg

Zo, dat was even het hele keuzeverhaal. Misschien wel interessant voor jou als je ook een spiegelreflex wil kopen en de keuze niet zo ziet zitten. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad, ik stond eigenlijk een beetje per toeval in de MediaMarkt maar de actie was tijdelijk dus toen heb ik het maar gewoon gedaan. En ik ben er super blij mee! Bij de camera (met extra lens, de 75-300 mm) heb ik trouwens ook nog twee uv-filters voor beide lenzen gekocht, een tweede accu en een cameratas. Die laatste kreeg ik voor de helft van het geld als ik de filters en de accu nam. Verder heb ik ook nog een snelle 16GB geheugenkaart gekocht (die ik nu had was 4GB en de foto’s van een spiegelreflex zijn zelf ook groter, dus dat was wel nodig). Ik dacht ‘ik koop even een camera’, maar niet dus, haha. Gelukkig hoefde ik niet alles zelf te betalen en had ik nog geld dat mijn ouders normaal voor paardrijden zouden betalen (dit vinden zij ook een hobby, dus daarom mocht ik het dan ‘gebruiken’) en geld van een verkochte jeep van mijn opa, die vorig jaar is overleden. Het is dus eigenlijk alsnog een soort cadeautje.

 photo P1130634_zpscde0c8fa.jpg

Ik vind de camera er prachtig uitzien, dat klinkt misschien gek maar ik vind hem gewoon mooi mat zwart en met die lens erop straalt hij echt dat beetje allure uit. Ook niet zo gek dus dat er een klein meisje naar me toe kwam en vroeg of ik (‘u’) fotograaf was, hihi. Er zit een koord bij wat je heel makkelijk om je hals kan hangen, top! Ook zitten er genoeg cameradoppen bij. Die vergeet ik er alleen telkens af te halen als ik ‘m aan zet, haha. Kom je snel genoeg achter. De camera is heel erg gebruiksvriendelijk, al is het natuurlijk wel moeilijker dan foto’s maken met een compact camera. Je kan hem met de hand scherpstellen, maar dit kan je ook automatisch laten doen. Dan heeft ‘ie het alleen soms een beetje zwaar en dan maakt ‘ie pas een foto als ‘ie helemaal scherpgesteld is, wat soms dan wel een minuutje duurt. Dan doe ik het liever met de hand. Ook flitst hij soms automatisch (in de automatische stand), terwijl ik het dan zelf niet zou doen – ik ben niet zo’n fan van de flits, maar ik heb nu gezien dat het soms toch wel erg mooi en fris is. Je kan door de zoeker kijken of gewoon op het schermpje. Ik vind het beide handig, soms vind ik het leuk om helemaal in mijn camera te duiken maar af en toe is het schermpje gewoon handiger. Ik had verwacht dat ik echt niet door de zoeker kon kijken, maar dit is juist hartstikke makkelijk. Verder houdt ‘ie ook goed vast en klikt ‘ie makkelijk weg – belangrijk, want je zal toch maar elke keer je vingers moeten verkrampen of keihard moeten drukken als je een foto wil maken. Not so gorgeous. Ik kan echt genieten van het geluidje wat ‘ie maakt als je foto’s maakt en vind de andere knopjes ook erg fijn indrukken. Je kan hem trouwens gewoon op Nederlands zetten, erg handig! Anders moet ik al die termen als diafragma en sluitertijd ook nog eens in het Engels gaan leren, haha.

Ik heb nu al ontzettend veel gepraat en kan er nog wel een heel eind over uitweiden, maar ik vraag me af of jullie dat leuk zouden vinden. Vandaar: even wat testfoto’s!

 photo 7_zps2df85872.jpg photo 1_zpsf3d2b6fd.jpg photo 4_zps4a3a77bd.jpg photo 2_zpse0a2cbad.jpg photo bla_zpscc89fd4f.pngSpelen met diafragma photo 3_zps5b9ec17f.jpg

Ik ben er in elk geval heel erg blij mee en er zitten natuurlijk talloze opties op, dus daar ga ik mee spelen. Maarja, met z’n 18 megapixel maakt ‘ie zelfs op de automatische stand al prachtige foto’s. I love it! Met de standaard lens kan hij trouwens niet zo heel erg ver inzoomen – minder ver dan de camera die ik hiervoor gebruikte -, maar met de 75-300 mm lens kun je juist heel erg ver. Die is alleen wel huge en redelijk zwaar, haha. Ach, ik ben er blij mee! Hij kostte mij trouwens €659 (en dan kun je nog €30 cashback van Canon terugvragen), mét die lens dus. Alleen een week later was er een aanbieding en dan was ‘ie €629 dus wij bellen, en nu krijgen we dat gewoon terug, haha. Ik moet alleen nog even kijken of ik er een verzekering bij doe, dat is wel weer €85 namelijk voor 3 jaartjes… Hmmm. Voorzichtig ben ik er sowieso mee, en foto’s kunnen jullie snel verwachten!

Heb jij een spiegelreflex? Zoja, welke, en zo nee, zou je er eentje willen of vind je het teveel geld/gedoe?

Ook leuk om te lezen:

11 reacties op New in: Canon EOS 600D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.