Er zijn zo enorm veel studies en verschillende banen dat ik van de helft (wat zeg ik, minstens driekwart) geen idee heb wat het inhoudt en wat je ermee moet doe. Mijn antwoord op de vraag wat ik later wil worden is iets vaags (‘iets met schrijven, misschien op een redactie of… ja… ik weet het eigenlijk nog niet’) – wat ook wel komt door het feit dat ik mijn toekomstplannen niet graag aan de eerste de beste persoon blootleg, maar vooral doordat ik gewoon nog niet zo goed weet wat ik precies wil. Er is nog tijd zat en ik kom er wel uit, maar voordat ik écht iets moet gaan kiezen (en daarna stop ik vast niet opeens) houd ik het bij het verzinnen van zogenaamde dreamjobs…

Als alles zou kunnen, zou ik het liefst samenwerken met een stel leuke, lieve, gepassioneerde en ambitieuze meiden. Geen gebitch, maar gewoon een fijne onderlinge sfeer waardoor werken nog leuker is. En ja, ambitie en passie is ook wel een eis wat mij betreft. Je hoeft niet te leven voor je werk, maar mij lijkt niets vervelender dan iets vijf dagen per week doen terwijl je er totaal geen plezier aan beleeft. En wat betreft die ambitie: ik ben dan ook wel weer zo’n perfectionist die wel een écht goed resultaat wil afleveren en hard werken is gewoon wel een must als je iets wil bereiken. En ook helemaal niet erg als je het echt leuk vindt.

Donderdag_quote_your_dream_job_does_not_exist__you_must_create_it_large

Nu komen we dan natuurlijk bij het punt waarop ik uit moet gaan leggen over wat voor ‘resultaat’ ik het heb, als ik over een onwerkelijke droombaan praat. Het lijkt me heerlijk om samen aan een magazine te werken, of een blog. Maar een tijdschrift is dan toch wat tastbaarder, dus ik denk dat ik dan toch eerder daarvoor kies. Maar als persoonlijke blogs zo goed aanslaan, waarom dan geen persoonlijke tijdschriften? Het is misschien wel een beetje een raar (en ergens een beetje egoïstisch/arrogant) idee om een heel tijdschrift over jezelf te laten gaan natuurlijk, maar een tijdschrift met ergens een beetje een meer persoonlijke inbreng lijkt me wel leuk. Ik zou er eigenlijk gewoon hetzelfde in willen stoppen als in een blog en nog wat meer: reviews (wanneer zie je die nou in tijdschriften? Eigenlijk nooit!), recepten, collages met outfits, trends op het gebied van kleding en make-up, een column, een vervolgverhaal, een strip op de achterkant, how to’s, verslagen van persevents, DIY’s, fotografie, roddels over de sterren, vraag-en-antwoordrubriek, outfits van ons, het weerbericht en persoonlijke foto’s/behind the scenes van de redactie. Wel een beetje zoals Girlscene, maar dan eh… professioneler, meer zelfbedacht in plaats van gekopieerd met bronvermelding erbij en dus in tijdschriftvorm. De mix tussen een blog en een blad (een blod/blag, of een magalog/blogazine. Ja, doe maar die laatste).

En wat we dan heel de dag doen? We houden vergaderingen waarin we ideeën spuien en verzamelen op maandagmorgen onder het genot van een kopje verse muntthee (zou ik het dan eindelijk lusten?). We verdelen de taken en gaan dan snoeihard en vol inspiratie aan het werk. We reviewen, typen artikelen, houden interviews en werken gewoon al ons ideeën uit. Dit zetten we gewoon in Word en sturen we naar onze vormgeefster die het alvast een beetje vorm kan gaan geven. Uiteraard houden we ook fotoshoots voor de cover (het is dan alleen een beetje de vraag wie daar op komt, maar goed, da’s bijzaak), en fotoshoots tussendoor voor gewoon losse fotografiepagina’s.

Tumblr_mjtfa5kls11s33l0qo1_500_large

Hoe we ons geld verdienen? Want het is natuurlijk wel een veel duurdere business dan een blog, je moet het kunnen printen, uitgeven, het moet verkocht worden en er zit héél veel werk in het ontwerpen enzovoorts. Maar met bladvullende advertenties in ons blad komen we waarschijnlijk al een heel eind, en het moet natuurlijk ook wel weer gekocht worden, dus wat dat betreft heb je juist weer veel meer inkomsten dan een blog heeft. En ach, het is een droombaan en een fantasie, dus dan ga ik me geen zorgen maken om de financiële kant!

Wat ik net heb beschreven is eigenlijk écht mijn droombaan. Man, wat lijkt dit me geweldig leuk werk om te doen! Een ‘blagazine’ met de perfecte balans tussen een blog en een tijdschrift. Het persoonlijke en ‘the girl next door’ gevoel van een blog, maar de ‘voor het grote publiek’ instelling van een magazine. Verzinnen, ontwerpen, typen en schrijven, foto’s maken, contact met bedrijven, en dat met een stel leuke collega’s die dezelfde passie hebben als ik. Als iemand me nu zo’n baan zou aanbieden, zou ik er toch bijna over denken om het vwo voor  het bepalen van mijn diploma te verlaten… (Hmm, nee, laten we dat maar niet doen, maar de strekking is duidelijk!)

Wat is jouw ‘droombaan’? Lijkt dit je ook leuk, of ligt het jou totaal niet?

Ook leuk om te lezen:

8 reacties op Van die fijne, onwerkelijke droombanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.