Naked 2, het tweede palette met naturelkleuren van Urban Decay, is een ware hype in beautyland. Hoeveel we ook van roze houden, niet op onze ogen en een geheel naturel palette is dé uitkomst voor ochtenden waarop je snel weer weg moet. Vooral als het dan ook nog eens goed gepigmenteerd is, zodat je niet te lang bezig bent met kleuren opbouwen. Als het dan ook nog in een mooi uitziend en handzame verpakking zit, zijn wij verkocht. Is hij zijn geld ook echt waard?

 photo Naked28_zpsb2934678.jpg photo Naked29_zpsb19bc895.jpg

Bij Naked krijg je een Primer Potion (oogschaduwbasis), bij Naked 2 een lipglossje. De verpakking ziet er goed uit, erg klein, maar wel schattig. Vooral het dopje! Het is niet met een sponsapplicator, je moet zelf in de verpakking knijpen. De verpakking is alleen best wel hard, maar het lukt wel. Toen ik hem opdeed rook ik wat vanille en After Eight, hm, lekker dacht ik. Tot heel mijn lippen begonnen te tintelen. Mint! Dat was de boosdoener! Nee, ik houd niet zo van het gevoel. Verder is de kleur niet heel bijzonder (mijn lippen zijn van zichzelf al redelijk gepigmenteerd, dus het glossje pakt niet zo roze uit als ‘ie eruitziet), maar wel leuk.

 photo Naked211_zpsf2b0667f.jpg

Het palette is veel kleiner (net iets langer dan mijn hand) dan ik in eerste instantie had verwacht. Wel ziet het er minstens zo mooi uit als ik had verwacht. Hij lijkt bruin, maar is in werkelijkheid wat meer rosé. Mooie letters erop en het luxegevoel is geboren.

 photo Naked25_zps156c0a61.jpg

Op de achterkant van de verpakking staan de kleuren alvast. Nicely done! Ook zit er een kwast bij met aan de ene kant een normale, platte kwast en aan de andere kant een blending kwast. Handig!

 photo Naked22_zps6f177759.jpg

Aan de binnenkant zit een grote spiegel. Het fotografeert wat lastig, maar is verder superhandig. Als je je in de trein zou opmaken bijvoorbeeld, dan hou je én je palette én je spiegel vast in één keer. Ik heb het trouwens per ongeluk niet op de foto gezet, maar op de kwast staat nog ‘Urban Decay Naked 2’. Luxe! De spiegel is niet lui en kan wel open blijven staan op een paar standen, maar is ook weer niet zó handig: als je hem helemaal open doet, klapt de kant van de oogschaduws omhoog omdat de spiegelkant zwaarder is. Hij gaat dicht met ‘pinnetjes in gaatjes’, wat over het algemeen wel goed – maar af en toe een beetje stroef – gaat.

 photo Naked21_zpsf13934e4.jpg

En het lijkt opeens alsof je 24 kleuren heb! Was het maar zo’n feest… Het ziet er in elk geval prachtig uit! Laten we naar de swatches gaan…

 photo Naked21_zpsb34ee0df.png

 • Foxy is mat en huidskleurig met een gele ondertoon, medium gepigmenteerd
 • Half Baked is een glittery lichtbruine kleur. Goed gepigmenteerd, geeft wel wat fall-out
 • Bootycall is een mooie en gepigmenteerde highlighter met een rozige ondertoon en shimmertjes
 • Chopper is een echte koperkleur met een beetje roze en wat grijze shimmertjes erin, goed gepigmenteerd

 photo Naked22_zps030eca53.png

 • Tease is een mooie matte, lichtbruine kleur met iets oudrozes erin. Het is geen heel donkere kleur, maar je ziet hem wel goed
 • Snakebite is een medium bruin met een glansje, goed gepigmenteerd
 • Suspect is een taupekleur met een glansje, goed gepigmenteerd
 • Pistol is een mooie grijsbruine kleur met een glansje, medium gepigmenteerd

 photo Naked23_zps9b94689c.png

 • Verve is een erg mooie lichte kleur, een beetje grijsbruin met een koele ondertoon. Goed gepigmenteerd en met een glansje
 • YDK is een koperkleur, net iets koeler dan Chopper en met meer shimmer. Goed gepigmenteerd, wel wat korrelig
 • Busted is een mooie donkerbruin met een glansje, goed gepigmenteerd
 • Blackout is een matzwarte kleur, met twee laagjes volledig zwart

 photo Naked26_zpsd236d5a5.jpg

Alle kleuren – op een paar na – zijn onwijs goed gepigmenteerd. Met Essence en Catrice is niets mis, maar dit is toch wel iets beter. Wel hebben ze veel fall out: als ik ze even aftik boven de pan, zie je gewoon ‘korreltjes’ oogschaduw liggen. Hier heb ik zelf gelukkig niet zoveel last van. De kwast vind ik erg fijn werken; het oogschaduwkwastje dat ik normaal gebruik is wat groter en ronder, met deze kan je nog net iets preciezer aanbrengen.

Ik vind de kleurkeuze goed gekozen. Er zitten een hoop verschillende kleuren bruin (en grijs) in, van licht tot donker, waarmee je lekker kunt combineren. Daar wordt het dan ook wel wat lastiger van: de eerste ooglook die ik maakte, was niet in vijf minuutjes gemaakt. Misschien ook omdat ik alle kleuren tegelijk wilde gebruiken. Ach, wat uitdaging: ik hou ervan! Niet alle kleuren zijn even origineel, maar dit maakt mij zelf niet zoveel uit. Het gaat vooral om het pigment en het feit dat ze met zijn allen in een palette zitten. De kleuren die ik het mooist vind, zijn Bootycall, Tease, Pistol en Busted. Maar ook Verve is wel apart en mooi. Foxy en vooral Blackout ga ik niet zoveel gebruiken gok ik zo, maar ik vind het wel fijn dat ze erin zitten. Dan wordt je creatitiveit in elk geval niet beperkt, mocht je ‘m eens op die manier willen uiten.

Kortom: ik ben erg blij met mijn Naked 2 palette. Het gaat niet alleen om de oogschaduws zelf, maar ook om de naam en de verpakking. Dat geef ik toe, maar vind ik geen negatief ding. Ik heb ontzettend veel zin in alle looks die ik hier nog mee ga maken (en ga namaken, er zijn hier namelijk heel veel tutorials mee) en er zal er vast nog wel eens eentje online komen.

Het Naked 2 palette is te koop bij Sephora, die helaas per 1 juni uit ons land zal verdwijnen. Snel wezen dus! Ook kun je het nog proberen via Beautybay. Je betaalt er tussen de €40 en de €50 (dat laatste geldt voor de Sephora in Kopenhagen, duur land) voor. 

Heb jij het Naked 2 palette zelf? Zoja, wat vind je ervan, en zo nee, zou je het graag willen?

Ook leuk om te lezen:

6 reacties op Review: Urban Decay Naked 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.