Foto’s van jezelf maken wordt soms gezien als ‘oh, jij vindt jezelf zo mooi dat je lekker voor de camera gaat poseren’. Dat idee heb ik tenminste een beetje. Toch vind ik het af en toe juist leuk, om gewoon eventjes wat grappige poses te verzinnen en uit te proberen. Mijn videocamera met omklapschermpje waarop je jezelf kan zien, mooie belichting en scherpstelling én een afstandsbediening is er ideaal voor en af en toe, na het filmen, vind ik het gewoon leuk om even wat foto’s te schieten. Wat ik ook wel leuk vind om te doen, is de foto’s nabewerken. Dat heb ik dus gedaan en zie hier de before en afters!

 photo Photoshopzelfportretten4_zps665e189c.jpgBefore

 photo Photoshopzelfportretten1_zpse10932e2.pngAfter

Deze foto wilde ik oplichten. Minder standaard, meer ‘too much’ en wat speelser. Het effect van de foto, mijn blik en houding, vind ik op de onbewerkte foto niet echt goed uit de verf komen. Op de bewerkte foto lukt dat wat mij betreft al een stuk beter. Ik heb de foto lichter gemaakt, waardoor mijn ene wang eigenlijk zelfs helemaal overbelicht is. Toch vind ik dit bij deze foto mooier; het trekt meer de aandacht, wat ook wel bij mijn pose hoort. Mijn lippen heb ik inderdaad ook gefotoshopt (wat eigenlijk wel wat netter kon, maar daar ben ik vaak te ongeduldig voor), wat het nog iets speelser, uitdagender en eigenlijk lekker too much maakt. Maar dat vond ik gewoon leuk voor een keertje. Als ik tussen deze twee moest kiezen, zou ik voor de tweede gaan.

 photo Photoshopzelfportretten1_zps53397de3.jpgBefore

 photo Photoshopzelfportretten2_zps7840b55d.png
After 1

Ik wist niet zo goed wat ik met deze foto wilde. Ik vond hem wat verdriet uitstralen, dus wilde ik hem nog wat rauwer en ‘mysterieuzer’ maken. B&W dus. Maar ‘alleen’ zwart en wit vond ik te saai, ik wilde nog wat, maar ik wist dus niet zo goed wat. Allereerst maakte ik mezelf zwart-wit en de achtergrond gekleurd. Hiermee probeerde ik het contrast te schetsen tussen ‘mij’ en ‘de wereld’. Dat je je soms kan voelen alsof je niet écht meedoet in de wereld, terwijl je er wel in staat. Die boodschap vond ik wel goed overgekomen, maar ik vond het contrast dat je ziet in de foto niet zo mooi. Een zwart-wit mens ziet er opeens gek uit in een kleurrijke omgeving, merkte ik.

 photo Photoshopzelfportretten3_zps242fc6a4.pngAfter 2

Daarom deed ik hier alles zwart-wit en nog wat donkerder, om het nog wat rauwer te maken. Ik denk dat een ruisje erdoor ook nog wel mooi was geweest, maar die kon ik niet vinden, haha. De spiegel heb ik als enige in kleur gedaan, als een soort van oorzaak van mijn verdrietige houding. Jammer genoeg valt het niet heel erg op dat de spiegel in kleur was; het was in dit geval handiger geweest als mijn muren gewoon knalgroen waren. Of valt het jullie wel gelijk op? Ik denk dat ik deze toch wel het leukste vind van de twee.

 photo Photoshopzelfportretten2_zpsdd963562.jpgBefore

 photo Photoshopzelfportretten4_zps21f9c597.pngAfter

Deze foto vind ik niet heel erg veel uitstralen en ik vond het dan ook lastig om ‘m leuk en bijzonder te bewerken. Uiteindelijk heb ik hem wat lichter gemaakt en er een groenige ondertoon aan gegeven. Niet een bewerking die je op het eerste gezicht ziet, maar wel weer even anders. Welke ik mooier vind kan ik niet beantwoorden denk ik, haha. Allebei niet heel erg bijzonder eigenlijk.

 photo Photoshopzelfportretten3_zps00898a10.jpgBefore

 photo Photoshopzelfportretten5_zps9d53bc79.pngAfter

En dan nu de ‘ik zit in mijn eentje voor de camera te posen en nu probeer ik écht te lachen’ foto. Ik vind mezelf hier om de een of andere reden een beetje een lievige uitstraling hebben, wat wel perfect combineert met het zachte, witte dekentje dat achter me op mijn bed ligt. Verder heb ik twee effecten een beetje gemengd, allebei ongeveer 50%. Ik vind deze ook goed gelukt; de foto was ook mooi zonder effect, vind ik, maar het effect in combinatie met deze foto vind ik ook wel weer tof. Al wordt de foto er wel wat vlakker van, da’s dan wel weer jammer. Mijn lippen en ogen heb ik nog even extra opgelicht met het effect ‘details’. Mijn onderlip had trouwens weer wat netter gemogen, als je goed kijkt… Achja.

Mijn favorieten zijn de eerste en de laatste. De effecten vind ik het beste passen bij die foto’s en ook echt wat toevoegen en wat versterken aan de foto, in plaats van ‘m alleen maar op te leuken. Ik heb hier trouwens Photoshop Elements voor gebruikt; volgens mij lang niet zo uitgebreid als Photoshop, maar je kan er wel veel leuke dingen mee en ik vind het fijn werken. Deze foto’s bewerken vond ik sowieso leuk om te doen: het is af en toe even zoeken en vooral veel uitproberen, maar ik vind het toch altijd weer even leuk om ermee bezig te zijn.

Welke foto vind jij het best gelukt? Maak je weleens zelfportretten, en bewerk je ze dan ook?

Ook leuk om te lezen:

4 reacties op Gefotoshopte zelfportretten/selfies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.