Vandaag heb ik weer eens een extra artikeltje voor jullie, met een playlist! Het is niet veel werk om te maken, dus daarom geen hoofdartikel. Toch wilde ik het delen, omdat ik het zelf ook altijd heel leuk vind als anderen dat doen. 1) Om het gemak van een playlist die uit zichzelf verder gaat, 2) omdat het leuk is om erachter te komen wat anderen luisteren en 3) omdat nieuwe muziek en artiesten ontdekken ook altijd leuk is! De playlist die ik voor vandaag heb gemaakt, heet niet voor niets The Random Playlist. Er staat namelijk van alles in, niet in een bepaald thema. Gewoon de muziek die ik leuk vind. Ik heb dan ook een best brede muzieksmaak en vind alle liedjes met een lekkere melodie, niet al te harde beat en dus gewoon verstaanbare tekst – die ergens op slaat – al snel prima. Muziek is ook niet enórm belangrijk voor mij (al helpt het wel altijd goed tegen chagrijniteit ofzo): ik luister het nooit via mijn mobiel of (verstofde) mp3 en op de computer gaat het ook in vlagen. Soms heel veel, soms weet ik gewoon niets te luisteren. Mijn radio gebruik ik de laatste tijd niet meer zo vaak, dat gepraat vind ik zo irritant en de liedjes zijn ook vaak hetzelfde. Leuker vind ik de wat onbekendere liedjes, van onbekendere artiesten. Daar luister ik dan een paar liedjes van en dan klik ik weer door naar een volgende. Pas was ik weer lekker op dreef en luisterde ik allemaal nieuwe en leuke liedjes. Op een maandagavond (waarop het plan eigenlijk was om te gaan leren) dook ik in mijn YouTubegeschiedenis en besloot ik ze allemaal in een playlist te zetten. The Random Playlist, die mijn muzieksmaak op dit moment goed uitbeeldt, wat mij betreft.

Wat je erin vindt? Vooral onbekende artiesten en liedjes dus. Er zijn ook genoeg ouwe gouwes die ik maar blijf luisteren, maar ik heb ervoor gekozen om ze er toch uit te laten voor deze keer. Verder zitten er echt allerlei stijlen in gemixt en hop je van het ene naar het andere nummer. De meeste nummers zijn vrolijk, omdat ik het liefst vrolijke muziek luister: dat heeft nou eenmaal de beste invloed op mijn humeur. Verder vind je ook wat meer rustige en powerful songs, gewoon omdat ik ze erg mooi vind. Onder het bloggen of onder mijn huiswerk (al gaat dat vaak niet zo goed samen) heb ik het liefst nummers met gewoon een fijne en vrolijke melodie, maar ook juist die rustigere nummers kan ik erg waarderen. Zo zou ik Lawson – Standing In The Dark (nummer 15) vaker achter elkaar kunnen horen zonder ‘m zat te worden dan Cimorelli met Believe It.

Om alvast even te kijken of het wat voor je is, geef ik de artiesten die je in mijn playlist kan vinden: Charice, Selena Gomez, Amanda Seyfried, Little Mix, Aly & AJ, The Lumineers, MIKA, Nina Nesbitt, Gossip, Owl City (I ♥ them), Kina Grannis, Cimorelli, Ola, Lawson, The Fray, Regina Spektor. Ik moet toegeven: dat zijn toch nog best veel namen die je waarschijnlijk wél kent, maar van hun heb ik wel de (in mijn ogen) wat onbekendere liedjes genomen. Niet degenen die al 100x op de radio zijn gedraaid in elk geval.

Enjoy listening!

Wat vind je van deze playlist? Wat voor muziek luister je zelf graag?

Ook leuk om te lezen:

6 reacties op The Random Playlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.