Ik heb weer eens een leuke tip voor jullie. Iets leuks waar ik zelf mee aan de slag ben gegaan, met uiteindelijk een erg leuk resultaat – al zeg ik het zelf. Bovendien vond ik het ook erg leuk om te doen, dus vertel ik jullie er even wat meer over!

Van visionboards heb je waarschijnlijk al wel eens wat gehoord, ze zijn momenteel weer helemaal ‘in’ namelijk. Van die leuke collages met foto’s uit tijdschriften en bij een visionboard is de ‘diepere’ gedachte nog dat je er dingen opplakt die je graag zou willen meemaken/bereiken in de toekomst. En omdat je ‘m dan zo vaak ziet, “wennen” je hersens simpel gezegd aan het idee en heb je meer kans dat het ook echt gaat gebeuren. Het klinkt een beetje vaag, maar op zich geloof ik er wel in. Maar goed, ik zag dus overal visionboards voorbij komen en toen begon het bij mij ook te kriebelen. Maarja, ik ben dan zo iemand die amper tijdschriften in huis heeft behalve oude Libelles en Margrieten en bovendien ga ik niet zo snel zitten knippen en plakken. Wat ik dan weer wel veel doe, is tijd achter mijn laptopje doorbrengen. Ik ving ergens het idee op om het gewoon als bureaublad op je computer te doen, een leuk klusje voor een vrije middag en bovendien mocht Blake Lively wel weer eens van het podium verdwijnen en back stage een slokje water gaan drinken.

 Visionboard1_zps68736cb9.png

En dit is mijn ‘visionboard’. Ik ben er nou nog niet helemaal over uit of het nou echt een visionboard is of gewoon een leuke collage. Er staan geen hele concrete dromen op, maar wel dingen die ik leuk vind. Zo zie je vriendinnen, vrijheid, nagels, een laptop, een winged eyeliner, gestifte lippen, een tijdschrift (dat staat meer ook voor schrijven), contact met een paard, een kitten, boeken, high heels, een labrador puppy, nog meer vrijheid, liefde, een quote, fashion en nog meer liefde. Dingen die ik gewoon leuk vind, maar ook dingen die ik nog niet heb: een hond, perfect lange nagels en een Mr. Cullen/Dan Humphrey ( :) ). Het gaat mij niet zozeer om het idee, maar meer gewoon om hoe het eruitziet. Een collage met de dingen die ik leuk vind, zodat ik er elke keer weer vrolijk van word.

Hoe ik dit heb gedaan? WeHeartIt rondsurfen en wat leuke plaatjes opzoeken. Toen heb ik Photoshop Elements geopend (transparante achtergrond en afmetingen 1500 x 1000 pixels, een beetje op de gok) en via deze tutorial heb ik de achtergronden van veel plaatjes weggehaald en alleen het belangrijkste eruit geknipt. Dat had in sommige gevallen wel iets netter gekund, maar daar stoor ik me niet zo aan. Een beetje (veel) schuiven, plaatjes op de voor- en achtergrond zetten en tadaa! Photoshop vind ik hierbij heel fijn werken, je zou het ook met Paint kunnen proberen maar als het dan eenmaal staat, kun je het niet meer verschuiven en je kan het ook niet zo ‘uitknippen’. Dan wordt het dus wel een groot stukje lastiger, maar het valt te proberen.

 Visionboard2_zpsbc95f27c.png

Uiteindelijk ziet het er zo uit! Het was een beetje passen en meten, gelukkig heeft Windows 7 hierin veel opties en heb ik deze gekozen met aan de zijkant nog twee witte balken. Daar kunnen mooi nog een paar van die snelkoppelingen staan, ook al gebruik ik die eigenlijk amper. De helft is allemaal van dat gedoe van anti-virus, onderhoud, back-up, handleidingen etc. en dat durf ik dan niet te weg te doen, ook al staat het dan alsnog op je computer omdat het maar een snelkoppeling is. Anyway, het vrolijke geel van de taakbalk verving ik ook even door classy (en bijpassend bij de winter) chocoladebruin. Ik vind het zo leuk om dat in een nieuw jasje te steken, dan lijkt het gelijk weer allemaal zo ‘nieuw’. Alsof je je computer voor het eerst in je handen hebt.

 Visionboard3_zps8ac20a91.png

En we gingen nog even door! Als screensaver heb ik nu allerlei leuke quotes. Ik heb er een apart mapje voor aangemaakt, struinde het internet over en sloeg alles op. Daarna koos ik bij Schermbeveiliging voor Windows Live Photo Gallery, klikte het juiste mapje aan, bekeek de effecten even en koos uiteindelijk voor ‘stapelen’, normale snelheid en in willekeurige volgorde (al begint hij wel telkens met dezelfde). Als ik nu mijn laptop eens met rust heb gelaten en op bed zit, kan ik dus precies een paar inspirerende quotes zien. En je weet maar nooit wat voor positieve invloed dat heeft voor je onderbewustzijn! ^^

Ik vind het echt onwijs leuk mijn computer zo eens een make-over te geven en m’n creativiteit weer eens te uiten. Ik ben er weer erg blij mee en kon het niet laten het ook even aan jullie te laten zien, misschien dat jullie er ook nog wat inspiratie uit opdoen!

Wat is op dit moment jouw bureaublad en wat je screensaver? Maak jij wel eens een collage/visionboard?

Ook leuk om te lezen:

7 reacties op Computerbureaublad & -screensaver make-over: visionboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.