Films kijken, ik doe het eigenlijk veel te weinig. Ik lees nog meer boeken dan dat ik series of films kijk, iets wat bij veel mensen tegenwoordig eerder omgedraaid is. Maar de laatste tijd heb ik er toch weer vier gezien, mede omdat ik besloot ze hier maar even kort te ‘recenseren’ zoals ik dat ook altijd bij boeken doe. Toen dacht ik: nou, dan moet ik ook wel daadwerkelijk films hebben gezien. Dat heb ik ook, benieuwd welke het waren en wat ik er van vind?

Blonde Ambition

Een jonge vrouw uit een klein dorpje verhuist naar New York en heeft in het begin veel moeite met aanpassen. Maar zodra ze eenmaal door heeft hoe het systeem werkt, weet ze zich op te werken tot een belangrijke zakenvrouw. Met o.a. Luke Wilson, Jessica Simpson en Penelope Ann Miller.

Blonde Ambition  is een film die we via de Ziggo videotheek huurden (wat overigens erg handig is!), want we wilden eens een keer een film kijken en dan geen opgenomen met reclame die mísschien leuk is. Dit bleek een goede keuze te zijn, want hij was leuk! Een beetje Legally Blonde achtig, een ‘dom blondje’ dat toch heel erg slim blijkt te zijn. Ze wordt erin geluisd, maar redt zich eruit. Een film vol met embarrassming moments waar je om kan lachen en uiteraard een dosis liefde. Misschien een beetje standaard, maar dit soort films blijven leuk. Het leuke is dat je hem hier op YouTube helemaal kan kijken (3 euro voor niets uitgegeven ^^), en hier het liedje ‘Girl From Nowhere’ dat ik na het zien van de film ook graag draaide.

IMBd cijfer: 3,7 – oké, hij is standaard en dan niet de allerbeste chickflik, maar kom op! Mijn cijfer: 6,5

Bandits

De onweerstaanbare Joe en de zwaarmoedige Terry zijn voortvluchtige bankrovers die nog maar één doel voor ogen hebben: genieten van hun paradijs in Mexico. Ze hebben slechts nog een paar overvallen te gaan voordat het zover is. Hun aanpak is eenvoudig. Zonder geweld bezoeken zij de avond voor de overval de bankdirecteur. Ze genieten daar van een diner, blijven slapen en de volgende dag helpt de directeur hen veilig de bank te beroven. Deze aanpak zorgt ervoor dat de logerende bankovervallers als zijnde Robin Hoods, razend populair worden, zelfs bij de bankdirecteuren. Helaas worden de zaken gecompliceerder wanneer de onstabiele, zeer mooie maar vooral eigenwijze persoonlijkheid Kate in hun leven komt. Kate sluit zich aan bij de bankovervallers en steelt niet alleen het geld, maar ook hun harten. Met o.a. Bruce Willis, Cate Blanchett en Billy Bob Thornton.

Deze film heb ik één keer half gekeken met school en toen leek het erop dat ik ‘m nog een keer half zou zien, maar ik heb hem toch helemaal gezien. En met plezier! Niet het genre dat ik normaal uitkies, aangezien het over bankrovers gaat. Maar de verhaallijn is eigenlijk veel meer dan dat. Er zit humor in – wat dacht je van een hypogondische bankrover, waarvan je écht niet verwacht dat hij in de gevangenis zou zitten? -, hun hele manier van bankroven is geniaal en natuurlijk is er ook een vrouw in het spel. De film is als je je aandacht er bij houdt goed te volgen, maar blijft wel spannend door flashbacks. Er zit actie in, maar dan niet op de bloedige manier, maar gewoon op de leuke manier waarbij er van alles misgaat. En het einde is zo goed hè, niet echt voor in het echte leven, maar… I love it.

IMDb cijfer: 6,5 Mijn cijfer: 7,0

Alibi

Youssef krijgt van Rick een baan bij zijn bloeiende bedrijf dat handelt in alibi’s. Wie een smoes nodig heeft kan bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf, maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea, serveerster in een café. Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft. Youssef moet van Rick een alibi regelen voor Rick zelf, die vreemd wil gaan. Tot Youssefs ontzetting blijkt de vrouw Andrea te zijn. Als vergelding stemt hij in met het verzoek van Ricks vrouw om seks met haar te hebben, maar hij bedenkt zich. Met o.a. Achmed Akkabi, Georgina Verbaan en Egbert-jan Weeber (en nog veeel meer bekende Nederlanders).

Alibi is een typische Nederlandse film: seks, seks en nog een seks. Alsof het over niets anders kan gaan… Maar als je daar even overheen kijkt, is het wel een leuke film. Het verhaal is niet saai of langdradig, er gebeurt gewoon telkens wat en het is een raamvertelling (Youssef zit op het politiebureau en hij wordt verhoord, wat hij vertelt krijg je dan te zien in beelden), wat ook altijd een leuke draai aan een film geeft vind ik. Door al het liegen en bedriegen zitten ook hier weer heerlijk veel awkward scènes in, en er spelen ook echt van die typetjes in mee. Het is geen hoogstaande film, maar hij is wel leuk voor een avondje op de bank. Net zoals de satéchips die ik ondertussen at: niet hoogstaand en een beetje apart, maar je eet toch door.

IMDb cijfer: 5,6 Mijn cijfer: 6,5

Failure to launch

De 35-jarige Tripp is niet bepaald een loser te noemen. Toch woont hij nog steeds bij zijn ouders. Altijd had hij wel een reden om nog bij paps en mams te blijven hangen. Helaas hebben zijn ouders inmiddels schoon genoeg van hem, maar ze kunnen hun zoon maar niet zover krijgen dat hij op zichzelf gaat wonen. Ze besluiten de aantrekkelijke en succesvolle Paula in te huren, die garandeert dat ze Tripp binnen niet al te lange tijd ‘zelfstandig’ kan maken. Met o.a. Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker en Kathy Bates (en Zooey Deschanel!).

Wat een heerlijke film is dit! Zeker wel mijn favoriet van deze vier. Ook hier wordt er weer volop gelogen voor de kost, want het is de baan van Paula om door een relatie aan te gaan, de mannen ‘los te koppelen’ van hun ouders (de navelstreng doorknippen zeg maar), ze te begeleiden met het huis uit gaan en dan de relatie verbreken. Dat ging al heel lang goed, maar ja… deze keer valt ze ook écht voor de man,Tripp. De manier waarop Tripp haar terugpakt als hij erachter komt is echt geniaal, en sowieso heb ik wel een aantal keer hardop moeten lachen bij sommige scènes. De acteurs zijn redelijk bekend (I looove Zooey!), maar niet voor iets ingehuurd: ze spelen hun rollen heel goed. Hele fijne film dit!

IMDb cijfer: 5,5 (kom op, dat kan hoger!) Mijn cijfer: 7,5

Welke films van deze vier heb jij al eens gezien, of zou je graag wel eens willen zien?

Ook leuk om te lezen:

5 reacties op Watched movies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.