Alles wat een geur afgeeft is de laatste tijd hot en happening in blogland. Denk daarbij niet alleen aan parfum, douchegels en bodylotion, en ook niet aan eten, maar aan dingen die geur afgeven aan je kamer (en dan niet in de vorm van een luchtverfrisser). Geurkaarsen en geurstokjes! Het probleem bij budget geurproducten kan zijn dat ze eigenlijk amper geur afgeven. Er zijn genoeg geurkaarsen onder de vijf euro te koop die erg gezellig staan, maar waar je niets van ruikt. Ik weet niet precies hoe dat zit bij geurstokjes, maar ik ben dan wel weer zo’n cheap ass die ze niet bij Rituals wil halen – maar wel geur wil, uiteraard. Vandaag heb ik een hele leuke tip voor jullie voor budget geurstokjes. Ikzelf ben er ondertussen echt gek op, dus ik deel het graag met jullie!

 P1020037_zps6d4212bc.jpg

Voor Sinterklaas kreeg ik van mijn zus geurstokjes van het merk Deco Aro, een afkorting van Decoration a Aroma. Het zal je niet erg bekend in de oren klinken en na een Google rondje kom ik ook niet veel bruikbaars tegen, behalve hun website. De mijne komen van de Big Bazar vandaan, echt zo’n van-alles-wat-winkel. Jammer genoeg zit die niet overal, dus ik denk dat je voor deze geurstokjes gewoon altijd je ogen open moet houden tot je ze een keer tegenkomt! Ze kostten €3,28 en volgens mij doe je er echt wel lang mee. Niet duur dus (en daar houden we van)!

 P1020049_zps2c2a7cf2.jpg

 P1020050_zpse4b37418.jpg

Op de vormgeving heb ik niets aan te merken. Dit is toch een verpakking die je weggooit, dus het maakt ook niet heel veel uit, maar toch: het moet er wel aantrekkelijk uit zien in de schappen. Ik vind dit er vrolijk, maar wel strak uitzien. De stokjes zie je langs de zijkant zitten, ook wel een leuk detail. Het doosje voelt gewoon stevig aan, geen goedkope uitdrukking dus. Ook leuk om als cadeautje te geven!

 P1020028_zpsc4ae6329.jpg

Ik heb drie geuren in het doosje: Cotton (katoen), Lavender (lavendel) en Bamboo (bamboo), maar de vierde geur, White Musk (witte musk) heb ik ook. Die kreeg ik voor Sinterklaas en heb ik gewoon al uit de verpakking. Ik vond ‘m echter zo lekker dat ik mijn moeder vroeg nog wat meer mee te nemen toen ze toch in de buurt van die winkel was. Best aparte geuren dus, ik kon niet wachten om mijn neus eens even lekker in de flesjes te steken!

 P1020036_zps4f6d2679.jpg

Ik begin met de katoengeur. Hoe vind ik ‘m ruiken? Geuren omschrijven vind ik zéér moeilijk, haha, maar ik zal m’n best doen. Cotton ruikt wel echt naar katoen, al ken ik die geur niet echt. Een beetje zoet en een beetje fris… best een apart geurtje. Maar als je hem in je kamer hebt staan, denk ik dat hij wel lekker is.

 P1020033_zpsaa69b090.jpg

Nummer twee: lavendel. Een wat bekendere geur, dat wordt makkelijker met omschrijven! Het is inderdaad echt precies lavendel. Lekker en ontspannend. Je krijgt er zo’n instant relaxgevoel van, alsof je lekker in bad ligt met teveel schuim. Wel is deze nog iets  ‘zuurder’/frisser dan een normale lavendelgeur, maar dat ruik je denk ik alleen als je je neus er bijna in hangt.

 P1020031_zpsc9b05568.jpg

Bamboe, dat leek me een lastige geur. Ik had er eigenlijk helemaal geen verwachting bij. Maar deze is lekker! Een beetje zoet en hij ruikt lekker knus. Alsof je thuiskomt in een heel vertrouwd huis, of bij je oma ofzo. Om de een of andere reden doet hij me namelijk een beetje aan oude dametjesparfum denken, maar wel op een goede manier.

 P1020052_zps3c37c803.jpg

Last but not least, White Musk. De geur die ik nu al een tijdje ruik. Hier moest ik eerst wel even aan wennen, maar hij is ook erg lekker! In het filmpje probeerde ik hem al te beschrijven, maar dat is zo lastig… Ik weet het echt niet bij deze, haha! Hij lijkt nog het meest op katoen. Fris, maar dan niet op de citrusmanier, maar op de ‘clean’/schone manier. Erg lekker voor op je kamer in elk geval.

Op bovenstaande foto kunnen jullie het flesje zien van het potje zelf, dat je wel ziet. Ik vind deze er ook erg leuk uit zien. Het potje is vrij groot, maar er zit ook nog een vrij dikke wand om het glaasje waar de vloeistof echt in zit omheen. De sticker vind ik er wel strak uitzien en doet me een beetje aan de HEMA denken (door het lettertype waarschijnlijk). Er zit bij elk flesje een houten ring om de stokjes wat in toom te houden en ik vind ‘m er tegelijkertijd ook erg leuk uitzien. Ook zit er gewoon een dopje bij die je kan hergebruiken en er weer op kan draaien, dus dan kan je ook nog een keer wisselen en ‘m gewoon weer dicht doen en in de kast zetten. Al moet je de stokjes dan niet zomaar op een plank neerleggen, want die worden goed vet door de olie of wat is het. Maar volgens mij zijn het gewoon satéprikkers, die heb je waarschijnlijk zelf ook wel in de keukenla liggen. Dat hadden ze nog wel wat steviger ofzo mogen maken, maarja: dat is eigenlijk ook weer niet echt nodig. Er zat trouwens ook nog een gebruiksaanwijzing in het doosje.

Doordat de stokjes een beetje vet worden geven ze ook heel goed geur af. Ik heb het flesje op mijn plank boven mijn bureau staan en elke keer als je langs loopt ruik je het. Heerlijk! De geur is niet dusdanig sterk dat je ‘m ook ruikt als je gewoon een meter verderop zit ofzo; niet heel je kamer ruikt ernaar, maar dat was ook niet mijn bedoeling. Op deze manier kan je de lavendel ook nog op je nachtkastje zetten bijvoorbeeld, zonder dat je twee geuren door elkaar ruikt. Sweet dreams!

 P1020026_zpsae8c0546.jpg

Ik ben dus superblij met mijn geurstokjes, ik heb er niets op aan te merken! Alleen de verkrijgbaarheid, maarja, dat is niet hun schuld. Ik hoop dat ze nog wel te koop zijn bij Big Bazar en dat het geen restpartij was!

Kende jij deze geurstokjes al? Heb jij zelf geurstokjes thuis?

Ook leuk om te lezen:

8 reacties op Tip/review: budget geurstokjes

 • altijd lekker, zulke dingen! bedankt voor de tip, ik ga eens op zoek!

 • Ziet er goed uit!
  Ik vind geurstokjes altijd heel lekker ruiken, maar heb ze nog nooit gekocht. Ik weet ook niet waarom, haha

 • Wij hebben(ook van de Big Bazar) de geur ‘Lemon Grass’ , ruikt echt lekker naar citroen.

 • Hmm, I love stokjes. Ik gebruik nu die van de H&M home

 • Leuke review.. ik heb wel de geurstokjes gehaald van de Rituals (Jasmine Dream) maar het is inderdaad een dure aanschaf (€ 23,50). Deze geurstokjes hebben ruim 5 maanden gestaan en heb de lege fles net vorige week in de glasbak gegooid! Dus ik had wel echt plezier van mijn geld. De Jasmine Dream geurstokjes zijn nu in de Sale bij de Rituals (€ 16,45) maar ik wil nu een goedkopere variant proberen dus je review komt goed uit :D. Wij hebben ook een Big Bazar dus zal er eens kijken!

 • Ik ben echt fan van geurstokjes, maar af en toe vind ik ze iets te sterk ruiken maar toch, nog steeds fijn!
  Leuke blog trouwens !

  Liefs,

  Stephanie

 • ik heb lege kleine flesjes hotelshampoo goed schoongemaakt, een flesje laurierolie bij H&B (de Tuinen) ± € 11,00 vandaan. van een ingekorte bamboe rolgordijn (Xenos) wat stokjes geknipt ± 15cm., halve centimeter olie in de flesjes, 3 of 4 stokjes erin. een in de badkamer, een in de slaapkamer, en in de keuken. heerlijk, niet opdringerig, gewoon een fijne rustgevende geur. gaat wekenlang mee en naar behoefte weer bijvullen.
  voorzichtig voor de vingers, dat je je ogen niet aanraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (19), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.