Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met Karmin! Karmin bestaat uit Amy Heidemann en Nick Noonan. Eerst begonnen zij met covers opnemen, die ze uploadden op YouTube. Ondertussen zijn ze een stuk bekender en maken ze ook hun eigen nummers. Door hun eigen stijl vind ik ze ontzettend leuk en vertel ik graag wat meer over ze, en laat ik natuurlijk wat leuke video’s zien!

In april van 2011 kregen Amy Heidemann en Nick Noonan aka Karmin, aandacht van de blogwereld. Zij zetten een cover van Chris Brown’s hit ‘Look At Me Now’ online en kregen in een klap bekendheid. Ze werden een viral-hit met miljoenen clicks op YouTube en tweets van hiphop-helden. Iedereen was zwaar onder de indruk van het duo en vooral van Amy’s rapkunsten. Niemand had verwacht dat dit meisje uit Nebraska, dat zich kleedt als een filmster uit de jaren 40, inclusief rode lipstick, zo’n raptalent was. Hoewel Karmin met hun covers al een grote wereldwijde fansbase hebben opgebouwd (ruim 178 miljoen clicks op YouTube), willen ze nu bewijzen dat ook hun eigen muziek lekker klinkt. Met hun album ‘Hello’ is Karmin klaar om de wereld te veroveren en zoals de titel al aangeeft, stellen ze zich opnieuw voor. Op het album staan gloednieuwe songs in hun eigen stijl ‘Swag Pop’ zoals ze dit noemen, een mix van pop en Hip Hop.

Bron

Dit is die cover van het nummer van Chris Brown. Oké, ik moet zeggen, daar zou ik ook van onder de indruk zijn! Amy rapt ontzéttend snel, dat is niet bij te houden. Dat is niet helemaal mijn stijl, maar ik snap wel dat mensen van de muziekwereld haar er dan uitpikken. Ze valt op en heeft goede kwaliteiten, als je het mij vraagt! Klik hier voor het originele nummer van Chris Brown. Ook niet helemaal mijn stijl overigens, haha.

Maar ook coverden ze op dit kanaal andere nummers, die ons allemaal wel bekend in de oren klinken. Firework van Katy Perry, Someone like you van Adele, Lighters van Eminem en Bruno Mars, Price Tag van Jessie J en B.o.B, Forget you van Cee Lo Green. Het is altijd een beetje gewaagd om een bekend liedje te coveren, omdat iedereen wel weet hoe het origineel is en het dan gauw niet mooi vindt als een ander het ook zingt. Maar Karmin gooit overal hun eigen stijl doorheen, zo leuk! Someone Like You vind ik ook heel goed gecoverd, ik dacht eerst gewoon even dat het Adele was. Hier zit niet zoveel eigen stijl bij, maar wel zangkwaliteit als je het mij vraagt. Daarin zingt Nick ook, meestal speelt hij keyboard of trompet of hoe noem je zo’n ding. En hij zingt met een blaadje erbij met de lyrics erop, haha zo leuk!

Dit zijn de twee covers die ik het leukst vind (’t is een playlist). Maar eigenlijk kende ik de originelen van die liedjes ook nog niet eens, haha.

Amy heeft ook wat haartutorials gemaakt, waaronder deze voor de ‘suicide roll’ (waarom die naam? Lol) die kenmerkend is voor haar. Ze heeft haar eigen stijltje, het liefst met rode lipstick en retro haar wat lekker in contrast staat met haar covers en zangstijl.

Maar ook maken ze hun eigen liedjes, dit doen ze op dit kanaal. Sommigen met ontzettend leuke en originele videoclips, sommigen met mooie lyricsvideo’s. Hierboven heb ik even een afspeellijstje van 6 video’s gemaakt.

Dit zijn andere video’s die ik heel leuk vind. Het moment dat ze in de auto zitten en voor het eerst hun eigen nummer (Crash Your Party) op de radio horen (inmiddels al weer een jaar geleden), en een video van een fotoshoot die ze doen. Hier kom je wat meer over Amy & Nick zelf te weten, dat is ook altijd wel leuk.

Ik vind ze heel erg leuk door hun eigen stijl en natuurlijk door hun muziek! Daar word ik gewoon vrolijk van, zoals ik ook in dit filmpje al noemde. En ondertussen hebben ze al veel meer bereikt, wat ik ze van harte gun!

 Oké jongens, dat was ‘m weer voor vandaag! Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd: kenden jullie Karmin al? Wat vind je van ze?

Ook leuk om te lezen:

3 reacties op Let’s meet Karmin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
  • Bloglovin
  • Mail
  • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.